Zwarte Woud Taart

Bron

Een koksmes bestellen? Dit exemplaar, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Perfect gebalanceerd en natuurlijk zeer scherp. Dit chef’s knife is een mooie uitbreiding op ieders messenset.

Zwarte Woud taart is net zo mooi als heerlijk! Gegarneerd met room, kersen en prachtig gekrulde chocolade, is deze cake een totale showstopper! Het zal zeker een "WOW!" uit uw gasten!

Deze cake biedt de perfecte mix van een rijke chocoladesmaak met de zoetheid van zwarte kersen. Het is absoluut heerlijk! Als je van chocoladedesserts houdt, probeer dan deze cake , deze geweldige taart en mijn beproefde chocoladelasagne !

Black forest cake on a platter. Heerlijke Zwarte Woud Taart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik LOU VAN gelaagde taarten. Ze zien er prachtig uit, maar ik kan er niet over uit hoe je alle smaken in elk stukje krijgt. Ik hoef de room niet van de bovenkant af te schrapen voor de onderkant van de plak. Het is er de hele tijd! Deze vochtige en chocoladetaart is daar perfect voor! Het is huisgemaakt tot in de perfectie en je wilt niets missen! Sterker nog, ik leg onderaan het bericht uit hoe je dit kunt bewaren! Zodat als je het niet in één keer opmaakt, je precies weet hoe je het voor later kunt bewaren en het zal elke keer weer geweldig smaken!

Hoewel deze zwarte woudcake er mooi uitziet, is hij niet moeilijk om te maken! Ik heb stapsgewijze instructies toegevoegd die u bij elke stap zullen helpen. Dus als je bang bent geweest om het te proberen omdat je dacht dat het ingewikkeld was… Wees niet bang! En als je het eenmaal af hebt, lik je je lippen tevreden af en vraag je je af wanneer en waarvoor je het weer kunt maken! Ik ben dol op een goede chocoladetaart of cupcake, maar deze zwarte woudtaart tja… Het is het volgende niveau en iets waar elke chocoladeliefhebber dol op zal zijn!

Ingrediënten Zwarte Woud Taart

Zwarte Woud taart is eenvoudig. Het is een vochtige chocoladetaart met laagjes room en daarbovenop kersensiroop! Zodra je alle ingrediënten bij elkaar hebt verzameld en aan de slag gaat, zul je zo blij zijn dat je het hebt gemaakt! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Plantaardige olie : je kunt in plaats daarvan canola-olie gebruiken!
  • Koffie : De warme koffie brengt de chocoladesmaak in dit recept naar voren en zal helemaal niet naar koffie smaken! Maar je kunt in plaats daarvan ook warm water gebruiken als je dat liever hebt!
  • Eieren : Gebruik indien mogelijk eieren op kamertemperatuur.
  • Vanille : De vanille voegt een smaak toe aan de zoetheid.
  • Meel : In dit recept heb ik bloem voor alle doeleinden gebruikt.
  • Suiker : Dit maakt je cake natuurlijk heerlijk zoet!
  • Ongezoet cacaopoeder : Zorg ervoor dat u geen Nederlands proces gebruikt, want hierdoor krijgt u cake niet dezelfde textuur.
  • Zuiveringszout : dit helpt de cake te rijzen en vochtig en luchtig te worden!
  • Zout : Zout zal alle andere smaken van de ingrediënten versterken.

Kersensiroop

  • Water: Dit creëert een basis voor de siroop.
  • Suiker: Voegt een zoetheid toe aan de zure kersensmaak.
  • Kersenlikeur: Je kunt dit of kersensap gebruiken!

Slagroom

  • Heavy Whipping Cream: Slagroom maakt het luchtig en licht!
  • Poedersuiker: Dit lost beter op dan kristalsuiker! Het is dus perfect als je een gladde en romige afdronk nodig hebt om deze zwarte woudcake af te maken!
  • Vanille-extract: voegt een beetje smaak toe aan de zoete smaak.
  • Verse zoete kersen: Kersen moeten worden ontpit en in vieren gedeeld.

Laten we een taart bakken!

Trek iets meer dan een uur uit om deze zwarte woudcake te maken en te bakken. Het is elke seconde waard en je zult er zo dol op zijn als je klaar bent! De donkere kersen voegen zo'n onverwachte, zoete smaak toe!

Taart

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit drie ronde cakevormen van 8 inch in met kookspray. Voeg perkamentrondes toe aan de bodem van de pannen en spuit het perkament in met kookspray en zet opzij.
  2. Klop natte ingrediënten: Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot ze gecombineerd zijn.
  3. Zeef droge ingrediënten, meng en combineer met natte ingrediënten: Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoet cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  4. Vul pannen en bak: Vul de drie pannen gelijkmatig en bak 30-35 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je de vorm omkeert op een koelrek om af te koelen.
  5. Koel: Eenmaal volledig afgekoeld, kunt u de lagen in plasticfolie wikkelen en een nacht in de koelkast bewaren voordat u de cake in elkaar zet, of u kunt de cake samenstellen zodra ze zijn afgekoeld.

Kersensiroop

  1. Mengen, sudderen en afkoelen: Meng in een middelgrote sauspan het water, de suiker en de kersenlikeur. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat 2 minuten sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Laat volledig afkoelen.

Slagroom

  1. Mix tot een luchtige massa: Voeg in de kom van een staande mixer de room, poedersuiker en vanille toe. Gebruik de garde om te kloppen tot zich medium stijve pieken vormen.

Zet de taart in elkaar

  1. Lagen weken met kersensiroop: Leg de drie cakes op een afkoelrek met de onderkant naar boven. Borstel de kersensiroop over de drie lagen en laat het echt in elk laagje trekken.
  2. Slagroom en kersen toevoegen: Leg de onderste laag met de bovenkant naar beneden op je taartbord of taartplateau. Smeer een mooie dikke laag slagroom over de laag en bedek royaal met kersenpartjes.
  3. Stapelen en herhalen: Stapel de tweede laag op de kersen en doe nog een laag slagroom en kersen. Top met de derde laag cake.
  4. Toplaag slagroom erop, kersen erop: grote klodders slagroom bovenop de taart en glad strijken zoveel je wilt. Versier met verse kersen en serveer direct.

4 pictures showing step by step how to make a cake.

Baktips

Zwarte Woudcake is een decadent dessert dat de smaak van een rijke chocoladetaart met zoete kersen en lichte slagroom perfect in evenwicht brengt. Hier zijn een paar tips die ervoor zorgen dat deze cake PRECIES goed wordt!

  • Plantaardige olie: Als je in dit recept plantaardige olie gebruikt in plaats van boter, krijgt je cake een malser kruim en blijft hij erg vochtig. Als je de olie voor boter wilt vervangen, kan dat! Weet gewoon dat het de textuur zal veranderen.
  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: Neem van tevoren even de tijd en haal al je natte ingrediënten eruit. Laat ze staan tot ze op kamertemperatuur zijn. Het vergt wat denkwerk van tevoren, maar als resultaat heb je een veel gladder beslag. De ingrediënten zullen beter mengen en resulteren in een lichtere, luchtigere cake!
  • Waarom zoete kersen? Een zwarte woudcake uit de supermarkt gebruikt vaak de ingeblikte kersentaartvulling die is gemaakt met zure kersen. Maar… dat is niet de traditionele manier om de taart te maken. Het gebruik van verse, donkere, zoete kersen voegt een extra laag complexiteit toe aan je cake en tilt hem naar een hoger niveau!
  • Kersen in vieren: in plaats van de kersen doormidden te snijden, kun je je kersen in vieren delen. Hierdoor kun je er meer van toevoegen aan de laagjes crème! Niet alleen dat, maar het geeft echt een barstende kersensmaak door de hele cake.
  • Geen kersenpit? Maak je geen zorgen als je geen kersenpitter hebt! Je kunt een metalen rietje of zelfs een eetstokje gebruiken om de stropdas van de kers te verwijderen. Als gevolg hiervan kunt u dit doen zonder ze allemaal open te snijden en de pit eruit te trekken met uw vingers.

A black forest cake that has a slice taken out of it, showing the inside!

Restjes bewaren

Omdat deze zwarte woudcake zowel verse kersen als verse slagroom gebruikt, wil je deze niet op je aanrecht laten staan! Als je restjes hebt, kun je ze als volgt veilig bewaren!

Koelkast: Plaats je cake in een afgesloten, luchtdichte container en zet hem in de koelkast. Het kan tot 2 dagen duren!

A slice of cake being cut with a fork.

Meer kersenrecepten om te proberen

Ik ben helemaal gek op kersen! Ze kunnen een zoetheid of een zuurheid aan een recept toevoegen, afhankelijk van hoe je ze gebruikt! Ze zijn zo veelzijdig en ik zie ze in ontbijtdesserts, drankjes! Hier zijn nog een paar kersenrecepten waar ik van hou. Er is een grote verscheidenheid, zodat u er een kunt kiezen voor elke gelegenheid waarvoor u hem nodig heeft! Of probeer ze allemaal, zo lekker zijn ze!

Dranken

Cherry Limeade (Sonic Copycat)

Desserts

Zelfgemaakte Kersentaart

Desserts

Cherry Jello Coke Poke Cake

Ontbijt

Kersen Amandel Roomkaas Ontbijtvlecht

Zwarte Woud Taart afdrukken

Zwarte Woud taart is net zo mooi als heerlijk! Gegarneerd met room, kersen en prachtig gekrulde chocolade, is deze cake een totale showstopper! Het zal zeker een "WOW!" uit uw gasten!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 10 personen
Ingrediënten

Taart

  • 1 1/4 kop plantaardige olie
  • 1 3/4 kop warme koffie
  • 3 grote eieren
  • 2 1/2 theelepels vanille
  • 3 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 2 1/4 kop kristalsuiker
  • 1 1/4 kop ongezoet cacaopoeder (NIET Nederlands proces)
  • 3 theelepels tl baking soda
  • 1 1/2 theelepel zout
Kersensiroop

  • 1/3 kopje water
  • 1/3 kop kristalsuiker
  • 1/3 kop kersenlikeur (of kersensap)
Slagroom

  • 3 kopjes zware slagroom
  • 1/3 kop poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 1/2 kopjes verse zoete kersen ontpit en in vieren gedeeld
instructies:

Taart

  • Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit drie ronde cakevormen van 8 inch in met kookspray. Voeg perkamentrondes toe aan de bodem van de pannen en spuit het perkament in met kookspray en zet opzij.
  • Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot een geheel.
  • Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoete cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  • Vul de drie bakvormen gelijkmatig en bak 30-35 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je de vorm omkeert op een koelrek om af te koelen.
  • Eenmaal volledig afgekoeld, kunt u de lagen in plasticfolie wikkelen en een nacht in de koelkast bewaren voordat u de cake in elkaar zet, of u kunt de cake samenstellen zodra ze zijn afgekoeld.
Kersensiroop

  • Meng in een middelgrote sauspan het water, de suiker en de kersenlikeur. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat 2 minuten sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Laat volledig afkoelen.
Slagroom

  • Voeg in de kom van een staande mixer de room, poedersuiker en vanille toe. Gebruik de garde om te kloppen tot zich medium stijve pieken vormen.
Zet de taart in elkaar

  • Leg de drie cakes op een afkoelrek met de onderkant naar boven. Borstel de kersensiroop over de drie lagen en laat het echt in elk laagje trekken.
  • Leg de onderste laag met de bovenkant naar beneden op je taartbord of taartplateau. Smeer een mooie dikke laag slagroom over de laag en bedek royaal met kersenpartjes.
  • Stapel de tweede laag op de kersen en doe nog een laag slagroom en kersen. Top met de derde laag cake.
  • Voeg grote klodders slagroom toe aan de bovenkant van de cake en strijk glad zoveel je wilt. Versier met verse kersen en serveer direct.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo