Zuurdesembrood

Bron

Het tomatenmesje is klein in model maar doet groot werk. Het uiteinde is bij meerdere modellen tomatenmessen gevorkt, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan met verschillende messen worden bewerkt, zelfs keukenmessen zonder kartels zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het mesje heeft fijne kartels waardoor het met gemak en zonder pletten door de schil snijdt.

Zuurdesembrood is een van de meest smaakvolle, goede broden die er zijn. Makkelijker dan je denkt met een smaak en textuur die absoluut hemels is!

Brood is comfort food dat verder gaat dan het gewone. Probeer deze andere beproefde broodrecepten wanneer je ze nodig hebt, Challah , Engelse muffins en zoete broodjes .

Round loaf of sourdough bread. Zuurdesembrood Recept met Voorgerecht

Zuurdesembrood wordt beschouwd als de koning van het brood. De knapperige buitenkant en de taaie zachte binnenkant maken dit een stevig brood dat een punch draagt. De licht pittige smaak die afkomstig is van de gefermenteerde starter is een klassieke favoriet van velen. Als je dit zuurdesembrood uit de oven haalt, wees dan voorbereid op pure verrukkingen! Het ruikt niet alleen sensationeel maar het gaat ook goddelijk smaken!

Laat het feit dat je een voorgerecht gebruikt je niet intimideren, dit brood is uiterst eenvoudig met heel weinig praktische tijd. Het meeste werk vindt plaats terwijl het zit en fermenteert en smaak en textuur ontwikkelt. Dat is een van de geweldige dingen van dit zuurdesembrood, het kan volgens je schema werken en klaar zijn om te bakken wanneer je dat bent. Maak het de avond ervoor voor een ochtendgebak of 's ochtends voor een avondgebak. Hoe dan ook, je moet dit supereenvoudige en heerlijke zuurdesembrood proberen!

Ingrediënten voor Eenvoudig zuurdesembrood

Eenvoudige ingrediënten komen samen om een onweerstaanbaar zuurdesembrood te maken. De knapperige buitenkant en zachte binnenkant is de perfecte combinatie om van dit zuurdesembrood het beste bijgerecht voor elke maaltijd te maken. Zie onderstaande receptenkaart voor alle ingrediëntenmetingen.

  • Zuurdesemstarter: In tegenstelling tot gewoon brood, is de zuurdesemstarter wat je nodig hebt om brood te laten rijzen.
  • Water: Elk brood heeft een vloeistof nodig om te mengen met de bloem en water is meestal de meest voorkomende.
  • Zout : Zonder zout heeft je brood geen smaak. Voeg altijd het zout toe.
  • Broodmeel: Broodmeel heeft een hogere hoeveelheid eiwit om de gluten te vormen voor een goed taai brood.

Hoe maak je zuurdesembrood?

Het belangrijkste om te onthouden over zuurdesem is dat het tijd kost. Terwijl je het recept maakt, kun je het verlaten en erop terugkomen, wetende dat het zijn magie door het hele proces heen heeft gewerkt. Dit zuurdesembrood is uniek in zijn soort en het beste recept om te gebruiken!

  1. Combineren: Meng de starter en het water in een grote kom met een vork. Voeg de bloem en het zout toe en blijf mixen tot het een geheel is. Mogelijk moet u uw handen gebruiken om een ruig deeg te vormen. Dek af met een natte doek en laat 30 minuten staan.
  2. Rekken, rusten, herhalen: Rek na 30 minuten rusten een kant van het deeg uit en vouw het over de bovenkant. Draai de kom een kwartslag en rek en trek die kant van het deeg omhoog, vouw over de bovenkant. Draai de kom weer een kwartslag en herhaal. Herhaal dit nog een keer totdat er vier rekken en trekken zijn gemaakt. Herhaal dit proces 3-4 keer met 15-30 minuten voor elke keer.

Mixing the starter with flour, and stretching and folding. Rijs en vorm het deeg

Het is het beste om tijdens het bakken een rond brood te maken voor je zuurdesembrood. Dit helpt het gelijkmatig en efficiënt te bakken.

  1. Rijzen: Bedek de kom met een handdoek en laat het 7-10 uur op het aanrecht rijzen, of 24 uur in de koelkast voor een langzamere gisting. Als uw keuken de neiging heeft om warmer te zijn, kan deze in minder dan 7 uur klaar zijn en als uw keuken koeler is, kan het langer dan 10 duren. Het zou ongeveer 50% moeten zijn gestegen.
  2. Vorm: Keer het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm het heel voorzichtig tot een ronde. Strek de bovenkant naar boven en vouw naar het midden. Draai het deeg en herhaal totdat alle zijkanten naar het midden zijn gevouwen. U kunt een bankschraper of uw handen gebruiken om het deeg langs het aanrecht te duwen en te trekken om spanning te creëren, maar net genoeg om een mooie ronde vorm te krijgen.

Rust en bak de zuurdesem

Zodra de ronde bal uit je deeg is gevormd en is gerezen, is het tijd om hem te gaan bakken. Het scoren van de bovenkant helpt bij het maken van een presentatie in het gebakken brood, maar helpt ook bij het bakken. Laat het afkoelen en geniet met je gezin van je zuurdesembrood!

  1. Verwarm je Dutch Oven: Doe het bakpapier in een kom en bestuif het licht met bloem. Leg je deegbal op het perkament en dek af. Zet een uur in de koelkast om te rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 500° met de Dutch Oven in de oven om ook voor te verwarmen. Laat de Dutch Oven 50-60 minuten opwarmen terwijl het deeg rust.
  2. Scoor en bak: gebruik een scherp mes of een scheermesje, scoor de bovenkant van het deeg in een hoek van 35-40 graden en snijd in ongeveer ½ inch diep. Gebruik het perkament heel voorzichtig als een slinger om het deeg over te brengen naar de voorverwarmde Dutch Oven. Zet de oven terug op 450° en plaats de deksel op de Dutch Oven. Bak gedurende 20 minuten. Als de 20 minuten voorbij zijn, haal je het deksel van de Dutch Oven en bak je nog eens 20-25 minuten, tot de korst een diepe goudbruine kleur heeft gekregen en de interne temperatuur 205°-210° aangeeft.
  3. Koel en eet: Koel op een koelrek gedurende ten minste 1 uur voordat u het aansnijdt om te voorkomen dat het brood gomachtig wordt.

Letting the dough rest, stretching, forming and prepping the loaf for baking.

Tips voor het beste zuurdesembrood

Onthoud dat de sleutel tijd en oefening is. Geef niet op als het eerste brood niet naar wens is. Dit heb je helemaal! En je familie zal ook graag je fouten opeten!

  • Gewicht versus bekermeting: u zult merken dat ik de gewichtsmetingen heb opgenomen samen met de traditionele bekermetingen. Dit komt omdat de beste manier om een nauwkeurige meting te krijgen, is op basis van gewicht. Afhankelijk van hoe je je bloem schept, kan je gewicht van de bloem enorm variëren. Als je een keukenweegschaal hebt, gebruik die dan. Je zult een groot verschil merken. Als je geen weegschaal hebt, gebruik dan de pluis-, schep- en schraapmethode om de bloem nauwkeurig af te meten. Maak het los voordat je het in je maatbeker schept en strijk het vervolgens met een plat mes glad.
  • Rijsttijd kan variëren: Afhankelijk van de temperatuur van uw keuken kan de rijstijd van uw brood variëren. Zoek naar een deeg dat ongeveer 50% van zijn oorspronkelijke hoogte is gerezen. Je zult flexibel moeten zijn. Je kunt het in de koelkast laten rijzen, dat duurt langer en je hebt er wat meer controle over.
  • Waarom rekken en vouwen: het strekken en vouwen van het deeg versterkt het deeg zonder het te veel te bewerken. Het zal hoogte en structuur toevoegen.
  • Dutch Oven: Het gebruik van een Dutch Oven bootst het gebruik van een stoomoven na en zorgt voor de beste korst. Je kunt ook een grote broodpan gebruiken om je brood te bakken, maar de korst zal anders zijn.
  • Hoe u weet of uw brood gaar is: In de interne temperatuur van een zuurdesembrood is 205-210 graden F. Controleer met een thermometer, want uw oog kan hier bedriegen.
  • Maak de sleuven vlak voor: Voordat je het deeg in de oven plaatst, maak je sneetjes. doe het niet voordat het is opgestaan, maar erna.
Variaties voor zuurdesembrood

Zodra je het deeg onder de knie hebt, kun je mix-ins toevoegen en ervoor zorgen dat je het bewaart voor de beste resultaten. De meeste invoegtoepassingen worden verwerkt tijdens het eerste uitrekken en vouwen.

  • Noten: Noten voegen smaak en textuur toe aan je zuurdesem. Je kunt ze grof hakken voor een rustiek effect of fijn voor een gelijkmatige verdeling. Combineer walnoten en honing of kaneel en pecannoten voor een zoetere kijk op zuurdesem.
  • Fruit: Gedroogd fruit is een prachtige toevoeging omdat het de zuurgraad van de zuurdesem complimenteert met zijn natuurlijke zoetheid. Gebruik een deel van het water dat nodig is voor het deeg en laat het gehakte gedroogde fruit een paar uur weken. Voeg voor het mengen het fruit en het water toe aan het deeg. Citrusschil op een andere geweldige manier om smaak en pit toe te voegen.
  • Kaas : het toevoegen van kaas in blokjes of geraspte kaas voegt onberispelijke smaken toe. Gooi de kaas in een deel van de bloem die is gebruikt voor het mengen voordat u deze toevoegt tijdens het rekken en vouwen.
  • Zaden: denk aan pompoen-, zonnebloem- of zelfs seasam-zaden. Voeg ze opnieuw toe tijdens het eerste stuk en vouw.
  • Kruiden: Vers of gedroogd voegen ongelooflijke smaken toe, denk aan dille, tijm, oregano en knoflook. Rozemarijn en basilicum passen ook goed bij zuurdesem. 1-2 eetlepels is alles wat je nodig hebt.
  • Olijven: Groene, kalamata en zelfs zwarte olijven geven ze een lekkere bite. laat ze goed uitlekken en meng ze tijdens de eerste rek en vouw.
Zelfgemaakt zuurdesembrood bewaren

Wanneer u uw zuurdesembrood bewaart, laat het dan volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens bij kamertemperatuur strak verpakt gedurende maximaal 5 dagen. Je kunt zuurdesembrood ook invriezen. Wikkel stevig in plastic en vervolgens in een diepvriesbestendige zak voor maximaal 3 maanden. Niet in de koelkast bewaren. Het zal uitdrogen.

Perfectly light and airy sourdough bread.

Hoe zuurdesembrood te gebruiken?

Zuurdesembrood is een pittig brood, met grote gaten, een knapperige korst en een taaie textuur. Het maakt dit brood ideaal om de laatste restjes spaghetti of lasagne op te scheppen . Het is bestand tegen het onderdompelen in tomaten- of Franse uiensoep . Deze maken ongelooflijke sandwiches, of het nu voor een gehaktbrood of Cubaans is . Serveer het naast je favoriete gerechten als bijgerecht dat zeker zal verdwijnen. Probeer deze andere manieren om je zuurdesembrood te gebruiken, ik weet zeker dat je dit vaak zult maken!

Avondeten

Broodje Caprese Met Basilicum Pesto

Amerikaans

Makkelijke Avocado Toast van 5 minuten

Avondeten

Air Fryer Gegrilde Kaas- De Beste Gegrilde Kaas Sandwich…

Voorgerechten

Makkelijkste Bruschetta Recept

Slices of sourdough bread ready to eat.

Meer broodrecepten om te proberen

Als je eenmaal begint met het bakken van brood, wil je niet meer stoppen. Er gaat niets boven het helemaal zelf maken van je eigen brood. Zelfs als het er lelijk uitziet (geloof me, het kan gebeuren), de smaak zal niet van deze wereld heerlijk zijn. Het proces van het mengen, kneden en vormen van je deeg kan therapeutisch zijn. Brood leent zich ook voor zoveel verschillende smaken en texturen, het kan zo creatief en leuk zijn om te zien wat je met brood kunt doen. En het is veel gemakkelijker dan verwacht. Je moet deze andere broodrecepten proberen, ze zijn beproefd en waar!

Brood

Oma's perfecte zelfgemaakte brood

Brood

Frans stokbrood

Brood

Bagels

Bijgerechten

Copycat Texas Roadhouse Rolls

Afdrukken Zuurdesem Starter en Brood

Zuurdesembrood is een van de meest smaakvolle, goede broden die er zijn. Makkelijker dan je denkt met een smaak en textuur die absoluut hemels is!
Gangbrood, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord zuurdesembrood, zuurdesembrood recept
Voorbereidingstijd 6 dagen 30 minuten
Kooktijd 45 minuten
Opstaan 13 uur
Totale tijd 6 dagen 14 uur 15 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 138kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/3 kop zuurdesemstarter (90 gram)
  • 1 ½ kopje water (346 gram)
  • 2 theelepels zout
  • 3 ½ kopjes broodmeel (520 gram)
instructies:

  • Meng de starter en het water in een grote kom met een vork. Voeg de bloem en het zout toe en blijf mixen tot het een geheel is. Mogelijk moet u uw handen gebruiken om een ruig deeg te vormen. Dek af met een natte doek en laat 30 minuten staan.
  • Rek na 30 minuten rusten een kant van het deeg uit en vouw het over de bovenkant. Draai de kom een kwartslag en rek en trek die kant van het deeg omhoog, vouw over de bovenkant. Draai de kom weer een kwartslag en herhaal. Herhaal dit nog een keer totdat er vier rekken en trekken zijn gemaakt. Herhaal dit proces 3-4 keer met 15-30 minuten voor elke keer.
  • Bedek de kom met een handdoek en laat het 7-10 uur op het aanrecht rijzen, of 24 uur in de koelkast voor een langzamere gisting. Als uw keuken de neiging heeft om warmer te zijn, kan deze in minder dan 7 uur klaar zijn en als uw keuken koeler is, kan het langer dan 10 duren. Het zou ongeveer 50% moeten zijn gestegen.
  • Keer het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm het heel voorzichtig tot een ronde. Strek de bovenkant naar boven en vouw naar het midden. Draai het deeg en herhaal totdat alle zijkanten naar het midden zijn gevouwen. U kunt een bankschraper of uw handen gebruiken om het deeg langs het aanrecht te duwen en te trekken om spanning te creëren, maar net genoeg om een mooie ronde vorm te krijgen.
  • Doe het bakpapier in een kom en bestuif het licht met bloem. Leg je deegbal op het perkament en dek af. Zet een uur in de koelkast om te rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 500° met de Dutch Oven in de oven om ook voor te verwarmen. Laat de Dutch Oven 50-60 minuten opwarmen terwijl het deeg rust.
  • Gebruik een scherp mes of een scheermesje, kerf de bovenkant van het deeg in een hoek van 35-40 graden en snijd in ongeveer ½ inch diep. Gebruik het perkament heel voorzichtig als een slinger om het deeg over te brengen naar de voorverwarmde Dutch Oven. Zet de oven terug op 450° en plaats de deksel op de Dutch Oven. Bak gedurende 20 minuten. Als de 20 minuten voorbij zijn, haal je het deksel van de Dutch Oven en bak je nog eens 20-25 minuten, tot de korst een diepe goudbruine kleur heeft gekregen en de interne temperatuur 205°-210° aangeeft.
  • Koel minstens 1 uur af op een koelrek voordat u het aansnijdt om te voorkomen dat het brood gomachtig wordt.
Opmerkingen:

ik

Voeding

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 390 mg | Kalium: 37 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1IE | Calcium: 7 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo