
Deze zelfgemaakte tortilla's smaken niet alleen geweldig, maar ze zijn ook eenvoudig en gemakkelijk te maken. Ze zullen je van je sokken blazen en elk recept naar een hoger niveau tillen!
Mexicaanse recepten zijn zo heerlijk en deze tortilla's zijn daar perfect voor. Probeer deze tortilla's te maken bij deze taco's , chimichangas of zelfs ontbijt-enchiladas !
Zelfgemaakte Tortilla's
Ik weet dat we allemaal naar de winkel gaan en een zak tortilla's pakken en in de kar leggen. Misschien gaan we zelfs een stap verder om de ongekookte van Costco te krijgen en nemen we de extra stap om ze te koken. Maar geloof me als ik zeg dat je moet stoppen met het kopen van tortilla's in de winkel en deze in plaats daarvan moet maken! Ze zijn ZO goed. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te kloppen en kan ik het recept verdubbelen om ervoor te zorgen dat ik altijd wat bij de hand heb!
Deze zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar uw kinderen zullen u graag helpen. Zij kunnen helpen bij het maken en vervolgens voor u uitrollen! Wat ik leuk vind aan het thuis maken, is dat ik ze in elke gewenste maat kan maken. Op die manier kan ik, wanneer ik straattaco's of burrito 's maak, de grootte van de tortilla aanpassen! Voorgerechten , bijgerechten en zelfs desserts kunnen worden gemaakt met deze zelfgemaakte tortilla's. Klop deze op, je zult er geen spijt van krijgen!
Ingrediënten om zelfgemaakte tortilla's te maken
Deze tortilla's gebruiken maar vijf ingrediënten! En dat niet alleen, het zijn ingrediënten die je vast al in je keuken hebt staan! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.
- Meel: Bloem voor alle doeleinden is geweldig voor deze tortilla's.
- Zout: Je hebt niet te veel zout nodig om de smaak van deze tortilla's te versterken.
- Bakpoeder: hierdoor blijven de tortilla's zacht.
- Plantaardige olie: Dit wordt gebruikt om de ingrediënten te combineren.
- Warm water: Het warme water wordt toegevoegd om alles bij elkaar te brengen.
Laten we wat tortilla's maken
Het samenstellen van deze zelfgemaakte tortilla's is het makkelijke gedeelte! Het moeilijkste is om te wachten tot ze rusten voordat je ze kookt. Sla deze stap niet over. Door het deeg te laten rusten is het makkelijker uit te rollen!
- Klop: Klop in een grote kom de bloem, het zout en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg olie en water toe: Voeg de olie toe aan het bloemmengsel en gebruik een vork of een deegsnijder om ze te combineren tot de bloem kruimelig of ruig wordt. Voeg het water toe aan het mengsel en meng tot het deeg begint samen te komen. Als het te droog is, voeg dan meer water toe, 1 theelepel per keer.
- Dek het deeg af en laat het rusten: Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een paar minuten tot het glad is. Bedek het deeg met een theedoek en laat het 30 minuten of maximaal 2 uur rusten. Door het de tijd te geven om te rusten, wordt het gemakkelijker om uit te rollen.
Rol deeg uit
- Verdelen en uitrollen: Verdeel het deeg in 10 gelijke porties. Houd het resterende deeg bedekt, druk elk stuk in een schijf en rol het vervolgens zo dun mogelijk uit, maak het ongeveer 20 cm en zo rond als je kunt. Leg de uitgerolde tortilla's op een stapel met bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar plakken.
- Tortilla's koken : Verhit een grote koekenpan met dikke bodem of gietijzeren pan op middelhoog vuur en als deze lekker heet is, leg je de eerste tortilla in de pan. Het duurt ongeveer 30-45 seconden voor elke kant om te koken. Het zal opzwellen en bruine vlekken beginnen te krijgen. Draai het om en bak nog 30-45 seconden. Breng over naar een theedoek of tortillaverwarmer en kook de volgende tortilla.
- Warm serveren: Deze tortilla's worden het best warm geserveerd, direct na het koken, maar ze kunnen ook goed in plasticfolie worden verpakt of in een ritssluitingszak worden gedaan en maximaal twee dagen in de koelkast worden bewaard. Verwarm in de magnetron met een licht vochtige papieren handdoek gedurende 15-20 seconden of zo.
Zelfgemaakte tortilla's zijn zo veelzijdig en kunnen op zoveel manieren worden gebruikt. Hier zijn een paar ideeën om uit te proberen!
- Sandwich wraps: Deze tortilla's zijn zacht en buigzaam waardoor ze perfect zijn voor sandwich wraps. Voeg al je favoriete sandwichingrediënten toe en wikkel ze in deze heerlijke tortilla. Of probeer deze Turkije Bacon Ranch Pinwheels . Ze zijn zo lekker!
- Maak ze zoet: ik vind het heerlijk om wat kaneel en suiker toe te voegen om deze tortilla's zoeter te maken. Bekijk deze Kaneel Suiker Tortilla Chips voor het exacte recept!
- Maak er chips van: Snijd de gekookte tortilla in stukjes en bak ze 5 minuten op 400 graden. Gebruik ze om in deze Ananas Salsa of Hummus te dippen voor een lekkere snack!
Zodra deze zelfgemaakte tortilla's zijn afgekoeld, kun je ze in een ritssluitingszak in je koelkast doen. Ze gaan ongeveer 2-3 dagen mee.
Zelfgemaakte tortilla's zijn de basis van elke goede Mexicaanse maaltijd! Ik heb een paar van mijn favoriete recepten verzameld waarmee je deze tortilla's kunt gebruiken. Er zijn een paar verschillende opties en er moet dus voor elk wat wils zijn. Probeer ze allemaal… Ik wed dat je geen favoriet kunt kiezen!

Avondeten
Gebakken Roomkaas Kip Taquitos

barbecue
Gegrilde Steak Fajitas

Avondeten
Honing Limoen Kip Enchiladas

Avondeten
Baja Vistaco's

Zelfgemaakte tortilla's afdrukken
- 2 kopjes bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 5 eetlepels plantaardige olie of gesmolten boter
- 2/3 kopje warm water
-
Klop in een grote kom de bloem, het zout en het bakpoeder door elkaar.
-
Voeg de olie toe aan het bloemmengsel en gebruik een vork of een deegsnijder om ze te combineren tot de bloem kruimelig of ruig wordt. Voeg het water toe aan het mengsel en meng tot het deeg begint samen te komen. Als het te droog is, voeg dan meer water toe, 1 theelepel per keer.
-
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het een paar minuten tot het glad is. Bedek het deeg met een theedoek en laat het 30 minuten of maximaal 2 uur rusten. Door het de tijd te geven om te rusten, wordt het gemakkelijker om uit te rollen.
-
Verdeel het deeg in 10 gelijke porties. Houd het resterende deeg bedekt, druk elk stuk in een schijf en rol het vervolgens zo dun mogelijk uit, maak het ongeveer 20 cm en zo rond als je kunt. Leg de uitgerolde tortilla's op een stapel met bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar plakken.
-
Verhit een grote koekenpan met dikke bodem of gietijzeren pan op middelhoog vuur en als deze lekker heet is, leg je de eerste tortilla in de pan. Het duurt ongeveer 30-45 seconden voor elke kant om te koken. Het zal opzwellen en bruine vlekken beginnen te krijgen. Draai het om en bak nog 30-45 seconden. Breng over naar een theedoek of tortillaverwarmer en kook de volgende tortilla.
-
Deze tortilla's worden het best warm geserveerd, direct na het koken, maar ze kunnen ook goed in plasticfolie worden verpakt of in een ritssluitingszak worden gedaan en maximaal twee dagen in de koelkast worden bewaard. Verwarm in de magnetron met een licht vochtige papieren handdoek gedurende 15-20 seconden of zo.
Voeding