
Deze zelfgemaakte tartaarsaus is de perfecte romige, pittige dipsaus voor al je visgerechten! Gemaakt met avocado-mayonaise, in blokjes gesneden augurken, kappertjes en vers citroensap, mijn gezonde versie van deze klassieke smaakmaker is toevallig ook Whole30, keto en paleo!
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar een van mijn favoriete gerechten aller tijden is knapperige fish and chips gedompeld in tartaarsaus, een pittige mix van mayonaise en fijngehakte augurken van dille. (Tussen jou en mij, ik denk dat ik meer naar de saus verlangde dan naar de vis!) En nu kun je een eenvoudig en beter recept voor tartaarsaus maken in slechts een paar minuten!
ingrediënten
Deze fantastische saus maak je met slechts 5 ingrediënten !
- Avocado-oliemayonaise : Om dit recept brandschoon te houden, gebruikt u avocado-oliemayonaise met paleo en Whole30-compatibele ingrediënten. Twee merken die ik leuk vind zijn Primal Kitchen Foods en Chosen Foods. Als je je een overpresteerder voelt, ga je gang en maak wat zelfgemaakte paleo-mayonaise .
- Dille-augurken : ik koop koosjere augurken van het merk Bubbies om deze saus Whole30 te houden. Ik gebruik geen augurken met boter of augurk met dille, omdat beide normaal gesproken toegevoegde suiker bevatten (GASP!).
- Kappertjes : Zorg ervoor dat je de kappertjes afspoelt en laat uitlekken voordat je ze gebruikt. Ik hak mijn kappertjes altijd fijn, zodat de pittige pit gemakkelijk in de saus wordt opgenomen.
- Vers citroensap : ik ben dol op de zuurgraad die vers geperst citroensap toevoegt. Als je die niet hebt, kun je gedistilleerde witte azijn of sherryazijn gebruiken.
- Vers gemalen zwarte peper
- Verse kruiden (optioneel) : ik gebruik ze niet altijd in dit recept – vooral als ik te lui ben om naar de winkel te gaan – maar als je verse dille of verse peterselie bij de hand hebt, kun je ze gerust fijnhakken en voeg ze toe aan de saus.
Hoe maak je tartaarsaus?
Doe de mayonaise en de rest van de ingrediënten in een kleine kom…
…en roer goed tot gecombineerd!
Proef voor kruiden en voeg indien nodig meer citroensap of peper toe.
Serveer met je favoriete gebakken vis of luchtgebakken zeevruchten. Mag ik mijn Air Fryer Fish Sticks of Crab Cakes aanbevelen ?
Zelfgemaakte tartaarsaus bewaren
Tartaarsaus moet ongeveer een week in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard. Als het in de koelkast funky begint te ruiken of als de smaak weg is voordat de week om is, moet je het natuurlijk weggooien. Net als andere kruiden op basis van mayonaise, bevriest tartaarsaus niet goed omdat de emulsie kan breken.
Meer kruidenrecepten
Op zoek naar meer paleo en Whole30-specerijen? Ik heb je gedekt!
- Sesam Gember Dressing
- Tzatziki Saus
- Tonnatosaus
- Sriracha
- Hoisinsaus
Op zoek naar meer receptideeën? Ga naar mijn Receptenindex . Je vindt ook exclusieve recepten op mijn iPhone- en iPad-app en in mijn kookboeken, Nom Nom Paleo: Food for Humans (Andrews McMeel Publishing 2013), Ready or Not! (Andrews McMeel Publishing 2017), en Nom Nom Paleo: Let's Go! (Andrews McMeel Publishing 2022).
PRINTERVRIENDELIJKE RECEPTENKAART

Homemade Tartaarsaus afdrukken
- ½ kopje paleo mayonaise
- 2 eetlepels in blokjes gesneden augurken dille
- 2 theelepels kappertjes uitgelekt en fijngehakt
- 2 theelepels citroensap
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
-
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine kom en meng goed om te combineren. Proef en breng zo nodig op smaak met extra citroensap of peper.
-
Serveer met je favoriete zeevruchtenrecept, zoals mijn Air Fryer Fish Sticks !
- Een portie is ongeveer 2 eetlepels
- Overgebleven tartaarsaus is in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal een week houdbaar.
Voeding
Het bericht Zelfgemaakte Tartaarsaus (Whole30, Keto) verscheen eerst op Nom Nom Paleo® .