Zelfgemaakte Pompoenboter

Bron

Een vlijmscherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kokin hebben we wel iets zoals dit koksmes. Perfect gebalanceerd en vanzelfsprekend reuze scherp. Dit mes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Pompoenboter is dik, romig en heerlijk! Het is superzoet met de perfecte hoeveelheid pompoenaroma en kan eigenlijk op alles worden aangebracht! Het is zo lekker, je familie zal er gek van worden!

Pompoenboter is hier favoriet, vooral bij mijn kinderen! Als je net zoveel van heerlijk gearomatiseerde boterspreads houdt als zij, probeer dan deze honingboter , appelboter , en deze lekkere kaneelhoningboter . Ze doen zoveel dingen, je zult van ze allemaal houden!

Pumpkin butter in a bowl. Wat is pompoenboter en waar gebruik ik het mee??

Pompoenboter is een van mijn favoriete dingen om in de herfst bij de hand te hebben! Je kunt het op zoveel manieren gebruiken en het is absoluut heerlijk. Sommigen van ons zouden het zelfs met een lepel kunnen eten … het is ZO goed. Pompoenboter is gemaakt met alle lekkerste herfstkruiden en natuurlijk pompoenpuree. Het is dus geweldig om aan het begin van de herfst te maken en het de hele maand door in verschillende recepten te gebruiken. En als het op is, is het super makkelijk om het weer te maken!

Er zijn zoveel dingen waar je dit voor kunt gebruiken! Een van mijn favoriete dingen is wentelteefjes ! Franse toast is al zo lekker, maar voegt een topping toe die romig, dik is en smelt in je mond? Dit zal het naar een hoger niveau tillen! Je kunt dit ook gebruiken bij het maken van pompoenbrood. Je pompoenbrood heeft al pompoenaroma, maar vervang deze boter door gewone boter en je hebt een dubbele lekkere herfstsmaak! Het laatste waar ik dit graag in doe, is yoghurt. Voeg dit toe op wat vanille-yoghurt en voeg wat granola toe. Het is de perfecte snack of ontbijt!

De ingrediënten die je nodig hebt om pompoenboter te maken

Al je standaard herfstkruiden en wat pompoenpuree zijn je basisingrediënten voor deze pompoenboter! Sla deze aan het begin van het seizoen in, je zult ze keer op keer gebruiken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Pompoenpuree: Zorg ervoor dat het geen pompoentaartvulling is! Dit is al gearomatiseerd en niet wat je hierin wilt gebruiken!
  • Appelsap of cider: ik zorg er graag voor dat dit ongezoet is.
  • Bruine suiker: Bruine suiker is mijn favoriete zoetstof! Het heeft zo'n diepe en heerlijke manier om dingen zoeter te maken!
  • Gemalen kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel: dit zijn de "standaard" herfstingrediënten die je in veel recepten op basis van pompoen zult zien! Sla nu uw voorraad in voordat ze in de winkels uitverkocht raken en moeilijk te vinden zijn!
  • Zout: Dit zal alle andere heerlijke smaken in de boter versterken.
  • Citroensap: Dit gaat de zoetheid een beetje tegen en geeft het een perfecte smaak.
  • Vanille-extract: Het extract voegt een kalmerende smaak toe aan de zoetheid.

Laten we wat boter maken!

Roer deze pompoenboter met slechts een paar ingrediënten en een beetje tijd en het kan niet eenvoudiger! Leg er wat toast of stokbrood op en je zult er absoluut dol op zijn! !

  1. Combineren en sudderen : Meng in een middelgrote sauspan de pompoenpuree, appelsap of cider, bruine suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en zout. Breng aan de kook op middelhoog vuur en zet dan laag.
  2. Roeren: regelmatig roeren, 30-45 minuten laten sudderen. De tijd hangt af van hoeveel water er in de pompoenpuree zit die je gebruikt. U wilt de pot afdekken met een deksel om spatten te minimaliseren.
  3. Voeg citroensap en vanille-extract toe, koel af: Als het mengsel bijna de gewenste consistentie heeft bereikt, haal dan van het vuur en roer het citroensap en het vanille-extract erdoor. Laat volledig afkoelen.
  4. Koel in de koelkast: Bewaar in een luchtdichte verpakking en laat afkoelen in de koelkast.

4 steps to mixing ingredients for pumpkin butter.

Tips voor Pompoenboter

Pompoenboter is zo veelzijdig! Van het smeren op toast tot het mengen met yoghurt, de toepassingen voor pompoenboter zijn vrijwel eindeloos! Hier zijn een paar tips om er absoluut de beste van te maken!

  • Zelfgemaakte pompoenpuree : als je zelfgemaakte pompoenpuree gebruikt, moet je waarschijnlijk de tijd dat de pompoenboter kookt verlengen. Zelfgemaakte puree heeft een hoger watergehalte en het duurt dus langer voordat het overtollige water is verdampt en de boter dikker wordt.
  • Citroensap : het toevoegen van citroensap aan het einde van dit recept helpt de smaak op te fleuren, omdat het zwaar kan aanvoelen door alle suiker. Als je het weg wilt laten, kan dat!
  • Pompoenkruiden : Als je meer kruiden wilt toevoegen of wat kruiden wilt weglaten, ga je gang en pas de kruiden naar smaak aan.

Pumpkin butter being spread on toast with a butter knife.

Hoe het op te slaan?

Pompoenboter blijft heel goed in de koelkast en nog lekkerder in de vriezer! Maak één grote batch en heb genoeg om het hele herfstseizoen mee te gaan.

  • Koelkast : Maximaal drie weken in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.
  • Diepvriezer : Bewaar in een luchtdichte verpakking in de vriezer gedurende 6 maanden tot een jaar. Laat het voor gebruik in de koelkast ontdooien.
  • Mag ik pompoenboter? De FDA heeft gezegd dat het niet veilig is om pompoenboter te maken. Blijf het in de koelkast of vriezer bewaren.
Recepten voor gebruik met pompoenboter

Deze pompoenboter is zo heerlijk, maar je moet wel weten in welke recepten je hem moet aanbrengen of gebruiken! Het is zo heerlijk en als je het als spread gebruikt, kun je echt alles naar een hoger niveau van heerlijkheid tillen! Hier zijn een paar van mijn favoriete recepten die het graag gebruiken, maar beperk je niet tot deze! Gebruik het op wat je maar wilt, dat maakt het zo geweldig! Genieten van!

Ontbijt

Recept voor geheime ingrediënt wentelteefjes

Ontbijt

Pompoenkruidenpannenkoeken

Ontbijt

Pompoen Kaneel Rollen

Ontbijt

Broodmachine Kaneel Swirl Pompoenbrood

Zelfgemaakte Pompoenboter Afdrukken

Pompoenboter is dik, romig en heerlijk! Het is superzoet met de perfecte hoeveelheid pompoenaroma en kan eigenlijk op alles worden aangebracht! Het is zo lekker, je familie zal er gek van worden!
Cursusboter, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord pompoenboter
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2,5 kopjes
Calorieën 358kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3 ½ kopje pompoenpuree zelfgemaakt of uit blik
  • ½ Kopje ongezoet appelsap of cider
  • 2/3 kop bruine suiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • ½ Theelepel Gemalen Gember
  • ½ Theelepel gemalen nootmuskaat
  • ¼ Theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ Theelepel Zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels vanille-extract
instructies:

  • Meng in een middelgrote pan de pompoenpuree, appelsap of cider, bruine suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en zout. Breng aan de kook op middelhoog vuur en zet dan laag.
  • Regelmatig roeren, 30-45 minuten laten sudderen. De tijd hangt af van hoeveel water er in de pompoenpuree zit die je gebruikt. U wilt de pot afdekken met een deksel om spatten te minimaliseren.
  • Als het mengsel de gewenste dikte heeft bereikt, haal je het van het vuur en roer je het citroensap en het vanille-extract erdoor. Laat volledig afkoelen.
  • Bewaar in een luchtdichte verpakking en laat afkoelen in de koelkast.

Voeding

Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 88g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 267 mg | Kalium: 809 mg | Vezel: 11g | Suiker: 69g | Vitamine A: 53387IE | Vitamine C: 16 mg | Calcium: 157 mg | IJzer: 5 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo