Zelfgemaakte kersentaart

Bron

Het keukenmes bezit een mooi lang dun en bovenal flexibel lemmet om zelfs in de moeilijkste plekjes te komen. En vanzelfsprekend natuurlijk, het snijvlak is fantastisch scherp, je snijdt er probleemloos mee door je verse producten. De fileermessen die wij aanbieden zijn een trots bezit voor elke keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Zelfgemaakte kersentaart is ongeveer net zo klassiek als ze komen en dit recept is geen uitzondering! Absoluut heerlijk, deze overheerlijke taart heeft een scherpe vulling en een schilferige korst die zo lekker is dat je niet bij slechts één plak kunt stoppen!

Ik hou van een goed basisdessert en alles met kersen voldoet aan die eis! Kersen zijn een van mijn favoriete manieren om een vleugje zuurheid en een beetje zoetheid aan mijn baksels toe te voegen. Dus als je een kersenliefhebber bent zoals ik, probeer dan deze brownies , koekjes of deze heerlijke cake !

A cherry pie with a pie server. Waarom is kersentaart de BESTE?

Omdat het zo'n klassieker is, is kersentaart iets dat ik bij elk evenement heb zien opgroeien. Ik had kersentaart met Thanksgiving, Kerstmis en 4 juli. Als kind was het vullende deel van taarten mijn absolute favoriet en deze zelfgemaakte kersentaart is absoluut geen uitzondering! Kersen zijn het lekkerst, want als je deze taart maakt, heeft hij een suikerzoete vulling die precies de juiste scherpte heeft. Het water loopt me in de mond als ik eraan denk!

Ik ben altijd geïntrigeerd door een taartrecept dat echt en vers fruit gebruikt. De vulling hiervoor is helemaal heerlijk. Met zijn dikke consistentie in kersen die iets zachter zijn. Deze taart smaakt ongelooflijk met een schilferige zelfgemaakte korst . Ik weet dat kersen een zomerfruit zijn, maar ik zorg ervoor dat ik ze het hele jaar door heb, want zelfs in het holst van de winter verlang ik ernaar. Je kunt deze taart ook van tevoren maken en om die reden invriezen! Wie wil er immers niet het hele jaar door de heerlijke smaak van sappige kersen??

Verse zelfgemaakte kersentaart ingrediënten

Zoals ik al eerder zei, VERS is het sleutelwoord om deze taart absoluut heerlijk te maken. Bovendien is het zo lekker dat je gasten zich afvragen of je de hele dag in de keuken hebt gestaan! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Taartkorst: U kunt een zelfgemaakte korst maken of gekochte taartbodems bewaren.
  • Ontpitte zure kersen : verse kersen tillen dit recept naar een hoger niveau, maar bevroren kersen zijn ook een heerlijke en gemakkelijke keuze!
  • Suiker : Het gebruik van wat toegevoegde suiker helpt de natuurlijke scherpte van de kersen in evenwicht te brengen.
  • Maïszetmeel : dit ingrediënt is zo belangrijk omdat het zal worden gebruikt om de vulling te verdikken.
  • Amandelextract : een heerlijk onverwacht ingrediënt dat deze taart naar een hoger niveau tilt.
  • Citroensap: Je kunt het citroensap gebruiken dat je in de koelkast hebt liggen of je kunt het sap van een verse citroen gebruiken. Wat is makkelijker!
  • Boter : Gebruik ongezouten boter voor de beste smaak in dit recept.
  • Eierdooier : je gaat dit gebruiken om een eierwassing voor je korst te maken om die geweldige goudbruine kleur te krijgen.
  • Water: Meng dit met je eigeel voor je eierwas.

Hoe maak je de beste kersentaart?

Het maken van een zelfgemaakte kersentaart hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit recept is zelfs zo heerlijk en geweldig voor een beginner! Je zult je afvragen waarom je in de eerste plaats niet vaker taarten hebt gemaakt. Volg deze instructies voor een verse taart die volledig tot in de perfectie is gebakken.

  1. Mix en kook: Voeg de ontpitte kersen, suiker en maizena toe aan een middelgrote pan. Kook op middelhoog vuur tot de suiker oplost en indikt, onder voortdurend roeren. Eenmaal mooi dik, haal van het vuur en roer amandelextract, citroensap en boter erdoor. Laat volledig afkoelen.
  2. Gieten en bakken: Als de vulling is afgekoeld, verwarm je de oven voor op 400°. Druk een taartbodem in een 9 inch taartvorm. Giet de vulling in de taartbodem en bedek met de tweede korst, knijp de randen samen en zorg ervoor dat er een ventilatieopening is waar stoom kan ontsnappen. Meng de eidooier en het water om het ei te wassen. Borstel de eierwas gelijkmatig over de bovenste korst en bak 45-50 minuten, tot de vulling borrelt en de korst mooi goudbruin is. Koel volledig af voor het serveren.

4 pictures showing how the cherry pie filling is made and placed into a pie crust.

Tips voor het bakken van de zoete kersentaart

Een taart bakken hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn! Volg deze snelle tips en je taart zal de favoriet van je familie en vrienden worden. Dit wordt hun meest gevraagde dessert nadat ze het hebben geproefd !!

  • Koude taartbodem: Of je nu een in de winkel gekochte of zelfgemaakte korst gebruikt , deze tip wil je zeker toepassen! Om ervoor te zorgen dat je die perfect schilferige korst krijgt, moet je je taartbodem afkoelen voordat je hem vult en bakt. De boter in je taartbodem smelt tijdens het bakken. De boter zal in de oven stomen waardoor de korst zich in verschillende schilferige lagen scheidt. Dit is precies wat je taart onderscheidt!
  • Gebruik niet te veel bloem: Gebruik bij het uitrollen van het deeg zo min mogelijk bloem. De extra bloem plakt aan het deeg en laat een harde korst achter.
  • Lopende taartvulling: Als u de oven opent en merkt dat uw taartvulling niet dikker is geworden, betekent dit meestal dat uw taart niet lang genoeg gebakken is. Bak je taart totdat de vulling zichtbaar door de geventileerde taart borrelt.
Kan ik de taart van tevoren maken?

Het antwoord hierop is een volmondig JA. Het mooie van het maken van taarten is dat je ze toch volledig wilt laten afkoelen voordat je ze serveert. Als je jezelf wat tijd gunt om deze een paar uur of zelfs een dag van tevoren te maken (bewaar de afgewerkte taart gewoon in de koelkast tot je hem nodig hebt), dan bespaar je jezelf een hoop stress en heb je een mooie taart klaar in een handomdraai!

A beautiful golden brown finished pie.

Kersentaart bewaren

Het mooie van taarten is dat je je taart van tevoren kunt bakken en bewaren voor later! Of, als je geluk hebt en wat restjes hebt, volgen hier enkele snelle tips om ze op te slaan!

  • Koelkast: Vers gebakken kersentaart is 4-5 dagen houdbaar in de koelkast. Dek het licht af met folie of plasticfolie of zelfs een omgedraaide kom, zodat je die mooie korst niet bederft!
  • Diepvriezer: Zodra je taart volledig is afgekoeld, plaats je de hele taart (in de taartvorm) in een grote ritssluitingszak. Sluit deze volledig af en de taart kan tot 4 maanden worden ingevroren.
  • Opwarmen: Als u uw taart warm wilt serveren, ontdooit u uw taart op kamertemperatuur. Eenmaal ontdooid, bak in een voorverwarmde oven op 425 graden gedurende ongeveer 15 minuten of tot het volledig is opgewarmd.

A slice of cherry pie on a plate with a fork.

Meer zelfgemaakte taarten om te proberen

Ik kan geen genoeg krijgen van taart! Ik vind het geweldig dat je bij bijna elk evenement een taart als toetje kunt eten en het is altijd een absolute hit! Zelfgemaakte taart brengt niet alleen een heerlijke smaak met zich mee, maar ook een gevoel van thuiskomen. Hier zijn een paar extra taartrecepten om te proberen, waardoor iedereen zal gaan oohing en ahhhing en om meer zal vragen!

Desserts

Coconut Cream Key Lime Pie

Desserts

Karamel Appeltaart

Desserts

Oma's beroemde pompoentaart

Desserts

Chocoladetaart

Zelfgemaakte kersentaart afdrukken

Zelfgemaakte kersentaart is ongeveer net zo klassiek als ze komen en dit recept is geen uitzondering! Absoluut heerlijk, deze overheerlijke taart heeft een scherpe vulling en een schilferige korst die zo lekker is dat je niet bij slechts één plak kunt stoppen!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord kersentaart, recept voor kersentaart
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 127kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 Zelfgemaakte of in de winkel gekochte taartbodems
  • 4 kopjes verse of bevroren zure kersen en hun sap ontpit
  • 1 kop kristalsuiker
  • 1/4 kop maizena
  • ¼ theelepel amandelextract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 Eetlepels ongezouten boter
  • 1 eigeel
  • 2 Eetlepels water
instructies:

  • Voeg de ontpitte kersen, suiker en maizena toe aan een middelgrote pan . Kook op middelhoog vuur tot de suiker oplost en indikt, onder voortdurend roeren. Eenmaal mooi dik, haal van het vuur en roer amandelextract, citroensap en boter erdoor. Laat volledig afkoelen.
  • Als de vulling is afgekoeld, verwarm je de oven voor op 400°. Druk op een taartbodem in een 9-inch taartvorm . Giet de vulling in de taartbodem en bedek met de tweede korst, knijp de randen samen en zorg ervoor dat er een ventilatieopening is waar stoom kan ontsnappen. Meng de eidooier en het water om het ei te wassen. Borstel de eierwas gelijkmatig over de bovenste korst en bak 45-50 minuten, tot de vulling borrelt en de korst mooi goudbruin is. Koel volledig af voor het serveren.

Voeding

Calorieën: 127kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 1g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 21 mg | Natrium: 2 mg | Kalium: 107 mg | Vezel: 1g | Suiker: 23g | Vitamine A: 109IU | Vitamine C: 4 mg | Calcium: 9 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo