Zelfgemaakte karamelsiroop

Bron

Een kartelmes bestellen? Natuurlijk doe je dat op keukengerijk.nl de specialist in alle keukenmessen. Zie dit dit broodmes, zoiets fraais hoort toch in jouw keuken thuis. Er is geen brood meer dat zal pletten of kruimelen dankzij dit schatje.

Deze zelfgemaakte karamelsiroop is de beste die je ooit zult proeven! Het heeft niet alleen de perfecte textuur, maar het is ook gemaakt om te motregenen op al je favoriete ontbijtproducten!

Deze karamelsiroop is zo lekker dat het water me al in de mond loopt als ik eraan denk! Probeer het te gebruiken op pannenkoeken , pannenkoeken of deze wentelteefjes ! Het maakt alles nog lekkerder!

A jar of caramel syrup with a spoon being dipped into it. Huisgemaakte Karamelsiroop

Naar mijn mening kun je nooit teveel opties hebben voor siroop! Je kunt je pannenkoeken of wafels zo gemakkelijk afwisselen door ze gewoon te bedekken met een nieuwe siroop! Deze karamelsaus is er een die je MOET PROBEREN. Het is serieus zo ontzettend goed. Het is niet alleen waanzinnig makkelijk te maken (er zijn maar een paar ingrediënten nodig!) maar het is ook nog eens heerlijk en je kunt er bijna alles mee!

Deze karamelsiroop is bij ons thuis een go-to-recept geworden! Het verandert dingen van onze gebruikelijke imitatie ahornsiroop en geeft alles een heerlijk zoete smaak! En jullie weten allemaal dat ik dol ben op een recept dat ik in een oogwenk kan maken en in een mum van tijd klaar heb! Dit is zo eenvoudig, zelfs als je geen restjes hebt, kun je het meteen maken en het kost helemaal geen tijd! Probeer het eens, u zult er geen spijt van krijgen!

Ingrediënten die je nodig hebt om karamelsiroop te maken

Dit recept gebruikt maar een paar ingrediënten en het mooiste is dat je ze waarschijnlijk allemaal al in je keuken hebt staan! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Zware room: Dit is wat de siroop zijn dikke en romige textuur geeft!
  • Boter: In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Kristalsuiker: geef de siroop een zoete smaak door niet te vergeten de suiker te gebruiken!
  • Bruine suiker: Het combineren van wat bruine suiker met de rest is echt wat deze siroop die diepe smaak geeft.
  • Corn syrup: Dit helpt om de textuur van deze siroop te maken als … een siroop!
  • Zuiveringszout: dit helpt de siroop zacht te houden en voorkomt dat deze dicht wordt.
  • Vanille: Dit versterkt de zoete smaak van de suikers!

Laten we wat siroop maken!

Geloof me als ik je vertel dat dit recept voor karamelsiroop een van de gemakkelijkste is die je kunt maken! Het duurt minder dan 10 minuten, dus je kunt elke keer dat je een warm ontbijt klaarmaakt een verse batch maken!

  1. Kook: Voeg in een middelgrote pan op middelhoog vuur de slagroom, boter, suikers en glucosestroop toe. Breng een minuut aan de kook en zet het vuur op middelhoog vuur.
  2. Klop bakpoeder en vanille erdoor: voeg bakpoeder en vanille toe en klop tot het is opgenomen en de suiker is opgelost.

2 pictures showing how to whisk together ingredients in a pot.

Tips en variaties

Deze karamelsiroop is zo hemels dat je elk excuus wilt om het te maken en op te eten! Ik heb een paar ideeën bedacht over hoe je dit kunt gebruiken en er je beste siroop ooit van kunt maken!

  • Waar kun je dit nog meer op serveren: Karamelsiroop is geweldig omdat het bij bijna alles past! Serveer het over ijs , gebak , Wentelteefjes , pannenkoeken , enz.
  • Double it: Je kunt een dubbele batch maken en de restjes bewaren, zodat het nog makkelijker is om dit de volgende keer te hebben! Houd er rekening mee dat je een grotere pot nodig hebt dan je denkt nodig te hebben, omdat deze gaat schuimen. Je wilt niet dat het overal een rommeltje wordt!
  • Waarin verschilt karamelsiroop van karamelsaus? Karamelsiroop is bedoeld om meer vloeibaar te zijn dan karamelsaus. Dit is zodat je het op je pannenkoeken of wafels kunt gieten. Karamelsaus is dikker en is bedoeld om op desserts te worden geschept!

A stack of homemade pancakes drizzled with caramel syrup.

Zelfgemaakte siroop bewaren

Noem jezelf geluk als je nog een restje van deze heerlijke karamelsiroop over hebt! Je kunt het voor later bewaren door het af te laten koelen en in een luchtdichte trommel te bewaren. Zet hem daarna in de koelkast en hij is tot wel 2 weken houdbaar!

Meer heerlijke zelfgemaakte siropen om te proberen

Zelfgemaakte siropen zijn geweldig omdat je altijd nieuwe en verschillende kunt maken! Ze veranderen de smaak van je pannenkoeken, wat ze zo leuk maakt om te proberen. Ik heb een paar van mijn favorieten verzameld waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden! Eigenlijk zou je ze allemaal moeten proberen, ze zijn ZO GOED.

Ontbijt

Om te sterven voor zelfgemaakte karnemelksiroop

Dressings, Sauzen en Dips

Zelfgemaakte Imitatie Ahornsiroop

Dressings, Sauzen en Dips

Huisgemaakte Bosbessensiroop

Ontbijt

To Die For Cornbread Pannenkoeken Met Honingbotersiroop

Homemade Caramel Siroop afdrukken

Deze zelfgemaakte karamelsiroop is de beste die je ooit zult proeven! Het heeft niet alleen de perfecte textuur, maar het is ook gemaakt om te motregenen op al je favoriete ontbijtproducten!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord karamelsiroop
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 kopjes
Calorieën 689kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 3/4 kop zware room
  • 1/2 kop boter
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 2 eetlepels lichte glucosestroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille
instructies:

  • Voeg in een middelgrote pan op middelhoog vuur de slagroom, boter, suikers en glucosestroop toe. Breng een minuut aan de kook en zet het vuur op middelhoog vuur.
  • Voeg bakpoeder en vanille toe en klop tot het is opgenomen en de suiker is opgelost.

Voeding

Calorieën: 689kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 1g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 25g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 122 mg | Natrium: 508 mg | Kalium: 79 mg | Suiker: 85g | Vitamine A: 1365IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 61 mg | IJzer: 1 mg

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo