Zelfgemaakte gnocchi

Bron

Het tomatenmesje is 1 van de kleinere mesjes in de keuken. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vork hebben maar dat is geen vaste regel. Tomaten snijden met een koksmes zou ook kunnen. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het moeiteloos en zonder rafelen door de schil snijdt.

Homemade Gnocchi is een lichte, luchtige en malse aardappelpasta waar je dol op zult zijn! Super eenvoudig met slechts 5 ingrediënten, je koopt nooit meer gnocchi uit de winkel!

Maak een volledig Italiaans diner met deze gnocchi en combineer het met enkele fanfavorieten. Combineer zelfgemaakte gnocchi met een lekkere Italiaanse salade , een voortreffelijke Alfredo en Cheesy Bread Sticks .

Making the grooves with a fork on the gnocchi. Gnocchi Recept

Toen ik voor het eerst dacht aan het maken van gnocchi, dacht ik dat het veel te ingewikkeld en moeilijk was. Ik kan me niet meer vergissen, zelfgemaakte gnocchi maken is echt vrij eenvoudig en vergelijkbaar met het maken van pasta , behalve dat je aardappelen gebruikt. Het creëert een kussenzachte, lichte en donzige pasta. Het is perfect in deze recepten, Romige Kip Gnocchi Soep , Gebakken Gnocchi in Gebruinde Boter en Spinazie en Worst Gnocchi . Al deze zijn absoluut goddelijk. Het is de perfecte dinerkeuze voor een feest of een lekker weekendmaaltijd.

Combineer dit gnocchi-recept met eenvoudige ingrediënten zodat de gnocchi-smaak er echt doorheen komt. Simpele sauzen zoals marinara of pesto werken perfect. De gnocchi is ook bestand tegen een rijke stevige ragu . Het mooie van gnocchi is dat het zo veelzijdig is en geweldig zal smaken als je er wat olijfolie en Parmezaanse kaas bij doet. Je zult dit recept helemaal geweldig vinden, je moet het gewoon proberen!

Ingrediënten voor Gnocchi

Met slechts 5 ingrediënten is dit een makkelijk te volgen recept. Het belangrijkste is de tijd die nodig is om de gnocchi te rollen en vorm te geven. Het kleine beetje tijd dat het kost, is echter absoluut de moeite waard. Deze zelfgemaakte gnocchi moet je zelf proberen.

  • Aardappelen: Voor een goede textuur moet u roodbruine of yukon-gouden aardappelen gebruiken.
  • Bloem voor alle doeleinden : Dit is een goede basisbloem die voor structuur zorgt.
  • Zout : Zorgt voor de smaak, niet weglaten en meer of minder naar smaak.
  • Boter gesmolten : door de boter te smelten, wordt deze grondig en volledig gemengd.
  • Ei: Klop het ei los voordat je het aan het deeg toevoegt.

Hoe maak je Gnocchi van Scratch

Maak je niet te veel zorgen over de vorm en het maken van de groeven. Dit is een vergevingsgezind recept. Zelfs als de vorm van zelfgemaakte gnocchi niet helemaal klopt, is de smaak niet van deze wereld!

  1. Aardappelen: Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen in hun geheel toe met de schil eraan. Kook tot de aardappelen gaar zijn, verwijder ze en laat ze afkoelen. Verwijder de schil en druk door een aardappelpers.
  2. Maak deeg: Meng op een vlakke ondergrond de bloem en het zout en vorm een kuiltje in het midden. Voeg de rijstaardappelen, de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe aan het midden van het kuiltje. Gebruik je handen om de ingrediënten bij elkaar te brengen en kneed tot een zacht deeg.
  3. Rust: Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 20 minuten rusten.
  4. Vorm: Rol het deeg uit tot een breedte van inch en snijd in stukken van ½ inch. Gebruik een vork, of een gnocchiroller als je die hebt, om de stukjes voorzichtig aan te drukken en te rollen om groeven in de stukjes te maken.
  5. Meel: Bestrooi de stukjes met een beetje bloem om plakken te voorkomen.
  6. Kook: Kook in kokend gezouten water gedurende ongeveer 3 minuten, of tot ze beginnen te drijven. Giet af en meng met de pastasaus naar keuze.

Boiled potatoes, riced and made into the dough.

Tips voor de beste gnocchi

Gnocchi is een simpele pasta en gebruikt ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

  • Je Aardappelen Plukken: Blijf bij een goede bakaardappel voor je gnocchi. Wil je een zetmeelrijke aardappel die van nature droger is, vocht is de vijand van een goede gnocchi. Roodbruin of yukon goud zijn een goede keuze!
  • Kook: Laat de schil op de aardappelen zitten als je ze kookt. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen geen extra water opnemen.
  • Aardappelpers is een must: Om uw aardappelen zijdezacht te krijgen kunt u het beste investeren in een aardappelpers. Als het wordt geleverd met borden van meerdere formaten, neem dan de kleinste om ervoor te zorgen dat uw aardappelen glad genoeg zijn.
  • Vermijd oxidatie: Als u ervoor kiest om uw gnocchi van tevoren te maken, moet deze worden ingevroren of gekookt om oxidatie te voorkomen. Vanwege het hoge gehalte aan aardappelen kan het deeg grijs worden als het te lang van tevoren wordt gemaakt.
  • Koken tot ze drijven: zodra je gnocchi drijft, is hij klaar! Laat het niet langer in de pan koken dan nodig is, anders krijg je te gaar gnocchi.
  • Crisp in Butter: Als je van een knapperige gnocchi houdt, probeer dan de gekookte gnocchi in een koekenpan met wat boter te gooien en laat het op middelhoog vuur koken tot het bruin is voordat je het met de door jou gekozen saus gooit.
  • Imperfect is PERFECT: zelfgemaakte gnocchi is zelden perfect van vorm en uiterlijk. Laat het je niet verslaan als je gnocchi's niet allemaal uniform zijn of er perfect uitzien. Soms is het beste aan zelfgemaakte maaltijden het bewonderen van de onvolkomenheden.
  • Gnocchi-textuur : u hoeft de vorkmarkeringen niet toe te voegen als u dat niet wilt. Snijd ze gewoon in hapklare stukjes.

Shaping and gnocchi dough and boiling it.

Zelfgemaakte Aardappelgnocchi bewaren

Zelfgemaakte gnocchi is relatief kort houdbaar, maar kan ongekookt worden ingevroren en direct in kokend water worden gegooid als je een grote hoeveelheid wilt maken voor meerdere maaltijden.

  • Direct gebruik: Nadat de gnocchi's zijn gerold, zijn ze direct klaar om te worden gekookt. Besprenkel met saus en geniet meteen.
  • Opwarmen: Gekookte gnocchi kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking worden bewaard en kunnen voorzichtig worden opgewarmd in de magnetron, met tussenpozen van 30 seconden.
  • Ongekookte gnocchi invriezen: Nadat u de gnocchi's met bloem hebt bestrooid, legt u ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zorgt u ervoor dat ze elkaar niet raken. Wikkel de pan goed in met meerdere lagen plasticfolie voordat u hem in de vriezer plaatst. Zodra ze volledig zijn ingevroren (ongeveer 24 uur), kun je ze in een ritssluitingszak of een luchtdichte verpakking doen en terug in de vriezer plaatsen. Ze zijn maximaal 3 maanden houdbaar. Om te koken, voeg je de bevroren gnocchi direct toe aan kokend water tot ze drijven.

Gnocchi dough formed and shaped.

Meer Italiaanse recepten om te proberen

Italiaanse smaken zijn gedurfd, hartig en bevatten meestal veel comfortvoedsel! Van pasta's, salades, voorgerechten en hoofdgerechten, dit zijn altijd favorieten. Er zijn ook heerlijke snoepjes die elke gelegenheid afmaken. Van Italiaanse kerstkoekjes tot Tiramisu . Italiaans eten omvat specerijen en kruiden en een grote verscheidenheid aan texturen. Er zit altijd voor ieder wat wils in deze recepten. Ik heb Italiaanse recepten bij de hand en maak ze vaak omdat mijn familie er zo dol op is! Probeer deze paar beproefde en waar om u op weg te helpen.

Diner

Slowcooker Italiaans Rundvlees

Salades

Antipasto Salade Recept

Diner

Toscaanse Knoflook Kip

Diner

Cacio e Pepe

Zelfgemaakte gnocchi afdrukken

Homemade Gnocchi is een lichte, luchtige en malse aardappelpasta waar je dol op zult zijn! Super eenvoudig met slechts 5 ingrediënten, je koopt nooit meer gnocchi uit de winkel!
Cursus Diner
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord gnocchi, zelfgemaakte gnocchi
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 3 minuten
Totale tijd 48 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 148kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 pond aardappelen roodbruin of yukon goud
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 1 groot ei losgeklopt
instructies:

  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen in hun geheel toe met de schil eraan. Kook tot de aardappelen gaar zijn, verwijder ze en laat ze afkoelen. Verwijder de schil en druk door een aardappelpers.
  • Meng op een vlakke ondergrond de bloem en het zout en vorm een kuiltje in het midden. Voeg de rijstaardappelen, de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe aan het midden van het kuiltje. Gebruik je handen om de ingrediënten bij elkaar te brengen en kneed tot een zacht deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 20 minuten rusten.
  • Rol touwen deeg uit tot een breedte van inch en snijd ze in stukken van ½ inch. Gebruik een vork, of een gnocchiroller als je die hebt, om de stukjes voorzichtig aan te drukken en te rollen om groeven in de stukjes te maken.
  • Bestrooi de stukjes met een beetje bloem om plakken te voorkomen.
  • Kook in kokend gezouten water ongeveer 3 minuten, of tot ze beginnen te drijven. Giet af en meng met de pastasaus naar keuze.

Voeding

Calorieën: 148kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 4g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 31 mg | Natrium: 616 mg | Kalium: 43 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 121IU | Calcium: 9 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo