Zelfgemaakte Cajun-kruiden

Bron

Het keukenmes bevat een prachtig lang slank en bovenal flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs bot te snijden. Daarbij is het mes enorm scherp, alles bij elkaar opgeteld zorgt het fileermes voor minder verlies van het product. De fileermessen die wij aanbieden zijn een trots bezit voor elke keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Cajun-kruiden zijn de perfecte kruidenmix om een beetje pit aan je gerecht te geven. Volledig veelzijdig en heerlijk, deze zelfgemaakte specerij kan worden toegevoegd aan een breed scala aan recepten, waardoor ze precies de lekkere kick krijgen waar je naar op zoek was!

Deze geweldige en hartige smaakmaker duurt slechts enkele minuten om samen te stellen, maar kan een gerecht volledig naar een hoger niveau tillen! Ik ben helemaal weg van het kruid dat het met zich meebrengt. Als je van cajun-eten houdt, probeer dan deze cajun-garnalen en -worst , pasta en kabeljauw !

Cajun seasoning with a spoon. Cajun Kruidenmix

Zelfgemaakte kruiden hoeven niet ingewikkeld en ingewikkeld te zijn en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt! Dit recept is een briljante mix van kruiden die kan worden gebruikt op groenten, kip, vis, garnalen , hamburgers en biefstuk. Het resultaat is dat alles waar je van houdt nog lekkerder wordt door deze heerlijke smaak eraan toe te voegen! De sleutel om elk recept te laten opvallen, is hoe het is gekruid. Ik ben vooral dol op dit specifieke mengsel, want hoewel het een kleine kick heeft, is de hitte niet te veel om te hanteren. Je eigen kruiden maken is zo'n makkelijke en unieke manier om je eigen gerecht te maken. Dit recept maakt gebruik van veelgebruikte ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Ik ben dol op het maken van mijn eigen zelfgemaakte kruiden omdat ik me realiseerde hoe duur ze in de winkel zijn! Je kunt dit thuis maken (verdubbel of verdrievoudig dit recept zodat je altijd wat bij de hand hebt!) met basisingrediënten. Omdat cajun-kruiden uit Louisiana komen, brengt het die heerlijke zuidelijke keuken rechtstreeks naar je eigen huis! Het is lekker, pittig en het voegt precies de extra smaak toe die je recepten nodig hebben! Je wilt het nog jaren in je kruidenlade hebben!

Ingrediënten Cajun Kruiden

Het beste van deze smaakmaker is dat je waarschijnlijk alle kruiden al in je kruidenlade hebt, klaar om te gaan! Haal ze er gewoon uit, meng ze samen en je hebt een gedurfde smaak klaar om toe te voegen aan al je favoriete etenswaren !! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Paprika: Je kunt gewone of gerookte paprika gebruiken, afhankelijk van je voorkeur of wat je in huis hebt.
  • Knoflookpoeder : Knoflookpoeder is zachter dan echte knoflookteentjes, dus het is perfect om te kruiden!
  • Cayenne : Dit is het ingrediënt dat je gerecht zal verwarmen. Ga hier licht op voor minder warmte.
  • Gedroogde oregano : Oregano voegt een warme, peperige smaak toe aan dit mengsel.
  • Gedroogde tijm : Zorg ervoor dat je gedroogde tijm gebruikt en niet gemalen. Je metingen zullen anders zijn als je dit verandert!
  • Uienpoeder : Uienpoeder geeft een zoete en hartige smaak aan bepaalde gerechten die u niet kunt krijgen van verse uien.
  • Koosjer zout : vanwege zijn grotere formaat en het vermogen om goed te mengen, heeft koosjer zout de voorkeur boven tafelzout. Het doet geweldig werk om de smaak van elk vlees dat je erop legt naar voren te halen.
  • Zwarte peper : Ik gebruik graag versgemalen zwarte peper.

Hoe Cajun-kruiden te maken

Deze cajun-kruiden zijn zo gemakkelijk te maken dat je deze nooit meer wilt kopen! Omdat het zo eenvoudig is, kun je dit recept verdubbelen of verdrievoudigen, want als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je zeker meer! De kruiden worden allemaal gecombineerd en bewaard in een luchtdichte verpakking.

Spices ready to be mixed together in a bowl.

DIY Cajun-kruiden

Hier zijn enkele manieren waarop u deze smaakmaker kunt gebruiken! Deze kruidenmix kan in ZO veel verschillende recepten worden gebruikt. Ik gebruik het regelmatig voor mijn jambalaya, maar hier zijn een paar andere manieren om het te gebruiken!

  • Protiens: Deze smaakmaker kan gebruikt worden als rub op garnalen, steak, hamburgers, kip en varkensvlees. Wrijf een beetje olijfolie op je eiwit, dep deze kruiden erop en kook zoals gewoonlijk. Uw vlees zal vol van heerlijke smaak zijn!
  • Aardappelen: Je kunt dit op alle soorten groenten gebruiken, maar het is vooral lekker op alle soorten aardappelen (friet, geroosterd of gebakken).

Cajon seasoning mixed in a bowl with a spoon.

De beste Cajun-kruiden maken

Soms heb je gewoon iemand nodig die je PRECIES vertelt hoe je iets van jezelf kunt maken! Ik ben hier om je te helpen met enkele deskundige tips die je zullen helpen om deze smaakmaker het beste voor jou te maken!

  • Pas de warmte aan: Als je wilt dat deze specerij meer of minder warmte heeft, pas dan de hoeveelheid cayennepeper aan. Gebruik meer als je het pittiger wilt!
  • Gemalen versus gedroogd: gebruik gedroogde ingrediënten in dit recept. Gemalen ingrediënten zijn meer gecondenseerd en bieden meer smaak in kleinere hoeveelheden. De afmetingen van dit recept zijn gebaseerd op GEDROOGDE ingrediënten. Als je alleen gemalen kruiden bij de hand hebt, verminder dan de hoeveelheid van deze smaakmakers (oregano en tijm).
  • Minder zout: Als u het een tikkeltje te zout vindt, verminder dan het zout beetje bij beetje.

Cajon seasoning being dished with a spoon.

Zelfgemaakte Cajun-kruiden bewaren

Cajun-kruiden zijn iets om bij de hand te hebben om toe te voegen aan al uw recepten. Het is super makkelijk op te bergen en gaat lang mee. Zo bewaar je het!

  • Opbergen: je kunt een oude kruidenpot hergebruiken, een nieuwe, lege kruidenpot kopen of zelfs een ritssluitingszak gebruiken! Zorg er wel voor dat wat je ook gebruikt een afgesloten, luchtdichte container is, anders gaan je kruiden aan elkaar klonteren!
  • Hoe lang kan dit worden bewaard? Deze cajunkruiden is tot 3 jaar houdbaar in een afgesloten, luchtdichte verpakking!
Recepten die gebruik maken van Cajun-kruiden

Nu je deze geweldige, beproefde cajun-kruiden hebt gemaakt, is het tijd om recepten te vinden om het in te gebruiken! Recepten die uit het zuiden komen, zijn zo smaakvol en rijk. Hier zijn er een paar waarin je deze smaakmaker kunt gebruiken. Als je eenmaal begint, kun je niet meer stoppen! Ik zou dit kruidenrecept van tevoren verdubbelen of verdrievoudigen voor het geval dat!

Diner

Gegrilde Cajun Knoflookboter Kreeftenstaarten

Diner

Een Pot Cajun Kip Alfredo Pasta

Diner

Cajun Popcorn Garnalen

Diner

Waanzinnig goede gegrilde Cajun knoflookboter kabeljauw

Homemade Cajun-kruiden afdrukken

Cajun-kruiden zijn de perfecte kruidenmix om een beetje pit aan je gerecht te geven. Volledig veelzijdig en heerlijk, deze zelfgemaakte specerij kan worden toegevoegd aan een breed scala aan recepten, waardoor ze precies de lekkere kick krijgen waar je naar op zoek was!
Cursus Kruiden
Keuken Amerikaans, Zuidelijk
Trefwoord cajun kruiden, cajun kruiden recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 9 eetlepels
Calorieën 19kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 eetlepels paprika
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepels uienpoeder
  • 1 eetlepels koosjer zout
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
instructies:

  • Combineer alle ingrediënten en bewaar in een luchtdichte verpakking .

Voeding

Calorieën: 19kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 778 mg | Kalium: 94 mg | Vezel: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 977IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 31 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo