Yule Log Taart

Bron

Zoek je een koksmes? Dit exemplaar, is een prachtig koksmes. Dit keukenmes houdt prettig vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Dit koksmes gaat een trots in je keuken worden.

Pronk met je vakantiegevoel door deze geweldige yule-logcake te bakken! Een chocoladetaart opgerold met een cream cheese vulling en afgetopt met een chocolade ganache. Veel beter dan dit wordt het niet!

Ik kan geen genoeg krijgen van alles wat met chocolade te maken heeft, dus als je net als ik bent, MOET je deze cake , deze cupcakes en deze heerlijke chocoladelasagne PROBEREN! Je wordt gek van ze allemaal!

A yule log cake on a platter with garnish. Yule Log Taart

Ligt het aan mij of denk je dat Kerstmis de BESTE desserts naar boven haalt!? Ik kan geen genoeg krijgen van alle Cinnamon Roll-kransen , de heerlijke Eggnog Fudge of de klassieke Fruitcake . Ja, ik weet dat er andere feestdagen zijn die de zoetigheid naar voren brengen, maar ik denk echt dat Kerstmis de (Yule Log) cake neemt… Ik kon die woordspeling niet weerstaan!

Deze yule log cake is om voor te sterven! ! Het is een klassiek dessert waarvan ik zeker weet dat je het eerder hebt gezien, zo niet gegeten. Als je een pompoenrol hebt gehad, dan is het vergelijkbaar met dat! Alleen is deze gemaakt van een vochtige chocoladetaart. En voordat je het invriest, knip je het echt uit elkaar en rangschik je het zodat het eruit ziet als een echt blok! Het is super feestelijk en heerlijk. Het is een toetje waar je vrienden en familie dol op zullen zijn!

Ingrediënten die je nodig hebt voor een Yule Log Cake

Deze cake maakt gebruik van vrij eenvoudige ingrediënten. Kijk eens in je keuken, ik wed dat je de meeste al klaar hebt staan! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Meel: Ik heb bloem voor alle doeleinden gebruikt in dit recept.
  • Cacaopoeder: Donker cacaopoeder geeft je de meeste diepte en smaak
  • Bakpoeder: Dit bakpoeder helpt je cake te rijzen en zacht te worden.
  • Oploskoffie: Je cake zal niet naar koffie smaken, dit brengt de chocoladesmaak alleen maar meer naar voren!
  • Zout: Dit wordt gebruikt om de smaken van alle andere ingrediënten te versterken.
  • Eieren: Als je je eieren van tevoren op kamertemperatuur laat komen, gaan ze beter mengen!
  • Kristalsuiker: Dit wordt gebruikt om de cake zoeter te maken!
  • Zure room: Het geheime ingrediënt om je cake super vochtig te maken, is deze zure room!
  • Boter: gebruik ongezouten boter zodat je het toegevoegde zout niet hoeft aan te passen!
  • Vanille-extract: Dit voegt een beetje smaak toe aan de zoete smaak.

Vulling

  • Roomkaas: Zorg ervoor dat je roomkaas zacht is voordat je hem gaat mixen. Zo wordt de vulling een stuk soepeler.
  • Poedersuiker: Dit wordt gebruikt in plaats van kristalsuiker omdat het zoveel beter oplost en helpt om de vulling glad en niet korrelig te houden.
  • Vanille-extract: dit voegt een zoete smaak toe.
  • Zware room: als je dit erdoor mengt, wordt alles zo dik en romig.

Opgeklopte Ganache

  • Chocolate Chips: Gebruik halfzoete chocoladeschilfers voor deze ganache!
  • Zware room: Als u slagroom gebruikt, wordt de ganache super romig.

Laten we een taart bakken!

Nu je al je ingrediënten klaar hebt staan, is het tijd om deze geweldige yule log cake te bakken!

  1. Verwarm de oven voor en bereid de bakplaat voor: Verwarm de oven voor op 350 ° en bereid een bakplaat met een rand van 17 × 12 inch voor door deze in te spuiten met bakspray met antiaanbaklaag en deze te bekleden met bakpapier. Zorg ervoor dat het perkamentpapier aan alle kanten minimaal 1 inch overhangt. Spuit het perkament licht in met de bakspray met antiaanbaklaag.
  2. Klop de droge ingrediënten: Klop in een middelgrote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, oploskoffie en zout door elkaar. Opzij zetten.
  3. Meng natte ingrediënten en combineer met droge ingrediënten: Klop in een grote kom de eidooiers en suiker samen tot ze goed gecombineerd en licht van kleur zijn. Voeg de zure room, boter en vanille-extract toe en klop tot een geheel. Spatel de droge ingrediënten erdoor tot ze net gemengd zijn.
  4. Klop en klop de eiwitten: Klop in een andere kom de eiwitten tot zich stijve pieken vormen. Vouw ⅓ van de opgeklopte eiwitten in het beslag tot ze gecombineerd zijn en voeg dan de rest toe en vouw tot ze net gemengd zijn en er geen witte strepen meer zijn.
  5. Verspreid cakebeslag en bak: Verdeel het cakebeslag gelijkmatig in de voorbereide bakvorm en bak 10-12 minuten, tot het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.
  6. Laat de cake 2 minuten afkoelen en keer de cake dan uit de vorm op een handdoek: laat de cake ongeveer 2 minuten afkoelen. Maak ondertussen een schone theedoek door deze licht te bestuiven met poedersuiker. Als de cake 2 minuten is afgekoeld en nog behoorlijk heet is, ga je met een mes langs de randen en draai je de cake dan heel voorzichtig en snel op de theedoek. Trek voorzichtig en langzaam het perkamentpapier van de cake, zorg ervoor dat de cake helemaal niet scheurt. Bestuif de cake met meer poedersuiker.
  7. Rol en laat afkoelen: Gebruik de handdoek om vanaf het korte uiteinde de warme cake goed op te rollen, zodat de handdoek erin wordt opgerold. Leg de handdoek met de naad naar beneden en laat het volledig afkoelen, ongeveer een uur.

4 pictures showing how to mix up and bake chocolate cake. Vulinstructies:

  1. Meng roomkaas en poedersuiker: Voeg de zachte roomkaas en poedersuiker toe aan de kom van een standaardmixer en gebruik de garde om ongeveer 1 minuut op gemiddelde snelheid te mixen. Verwijder in een kleine kom en zet opzij.
  2. Voeg room en vanille toe. Mix en zet opzij: Voeg de slagroom en vanille toe aan de mixer/keukenrobot en klop op hoge snelheid tot middelzachte pieken. Voeg het roomkaasmengsel toe en klop op medium tot het romig en luchtig is. Zet opzij totdat je klaar bent om je yule-logcake te maken.

6 pictures showing how to roll and fill a yule log cake. Opgeklopte Ganache

  1. Chocolade opwarmen en combineren met room: Doe de chocolade in de kom van een mixer. Verwarm de room in de magnetron tot hij stoomt maar niet kookt, ongeveer 1 minuut. Giet de hete room over de chocolade en laat een paar minuten staan. Gebruik een garde om de chocolade en room te combineren.
  2. Laat afkoelen en klop de ganache op: Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur, of zet hem ongeveer 20 minuten in de koelkast. Gebruik de mixer en de garde om de afgekoelde ganache ongeveer 3-4 minuten op hoge snelheid te kloppen, tot deze licht van kleur en dik en luchtig is.

Taart Montage

  1. Cake uitrollen: Rol de cake voorzichtig uit de keukenhanddoek. Zorg ervoor dat geen van de cake aan de handdoek blijft kleven terwijl deze wordt uitgerold.
  2. Verspreid de vulling en rol opnieuw uit: Verdeel de slagroomvulling gelijkmatig over de cake, laat een rand van 1/4 inch rond de randen. Rol de cake opnieuw op met behulp van de handdoek om hem te helpen rollen. Dek de cake goed af met plasticfolie en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast, tot een nacht voordat je hem gaat glazuur.
  3. Snijd een tak af en leg deze op de zijkant van de cakerol: als je de cake kunt invriezen, haal hem dan uit de koelkast en pak de cake uit. Snijd ongeveer 3 inch van het ene uiteinde van de cake in een scherpe hoek af om als tak te gebruiken. Plaats de tak aan één kant van de cake met de schuine rand er tegenaan.
  4. Verspreid de ganache: Verspreid de opgeklopte ganache rondom de cake en strijk glad met een glazuurspatel. Je kunt een vork of de glazuurspatel gebruiken om de ganache een bastachtige textuur te geven.
  5. Bestuif en garneer: Bestuif met poedersuiker en versier met rozemarijn of tijm en gesuikerde veenbessen.

4 pictures showing how to make a chocolate ganache and spread it onto a cake.

Baktips

Deze yule log cake kost maar wat tijd, maar het is niet moeilijk! En het zal er geweldig uitzien en smaken als je helemaal klaar bent! Hier zijn een paar tips om deze cake perfect te laten uitkomen.

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat je hier vooraf even over moet nadenken, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat je al je gekoelde ingrediënten eruit haalt en ze een paar uur voordat je gaat bakken op het aanrecht zet. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en wordt het deeg echt glad!
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl je je cake bakt. Je wilt tenslotte gewoon zien hoe het ervoor staat! Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je cake ongelijk kan bakken.
  • Wacht tot het is afgekoeld: het is super belangrijk om de aanwijzingen nauwkeurig op te volgen, zodat deze cake niet uit elkaar valt wanneer je hem rolt. Zorg ervoor dat je het laat afkoelen, zodat het gemakkelijk rolt. Je wilt ook wachten tot de ganache is afgekoeld voordat je hem verspreidt, zodat hij dik blijft!

A yule log cake with a slice showing the inside swirl.

Restjes bewaren

Als je restjes van deze yule log cake hebt, mag je jezelf gelukkig prijzen! Het is zo lekker dat ik wed dat je restjes niet te lang meegaan. Zo kun je het bewaren om later op te eten:

  • In de koelkast: Bedek je yule-logcake losjes met plasticfolie. Bewaar het dan in je koelkast! Het blijft tot 3 dagen goed (als je het voor die tijd niet allemaal opeet!)

A close up of a yule log cake.

Meer heerlijke vakantiedesserts

Als je een druk vakantieseizoen hebt met feestjes en borrels, dan moet je voorbereid zijn met een paar nieuwe vakantiedesserts! Ik heb een aantal van mijn favoriete, beproefde vakantierecepten bedacht die zeker indruk zullen maken op uw gasten! Ze zijn zelfs zo lekker dat je ze het hele jaar door wilt maken! Genieten van!

Desserts

Kerst kleverige boterkoekjes

Desserts

Kerst Cornflake Kransen

Desserts

Italiaanse kerstkoekjes

Desserts

Madeleines

Yule Log Taart afdrukken

Pronk met je vakantiegevoel door deze geweldige yule-logcake te bakken! Een chocoladetaart opgerold met een roomkaasvulling en overgoten met een chocoladeganache… Veel lekkerder dan dit wordt het niet!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord yule log cake
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 2 uur 42 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 567kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Taart

  • ¾ Kop bloem voor alle doeleinden
  • 1/3 kop donker cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 theelepel oploskoffie
  • ½ tl zout
  • 4 grote eieren verdeeld
  • ¾ kopje kristalsuiker
  • 5 eetlepels zure room
  • ¼ kopje ongezouten boter gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
Vulling

  • 8 ons roomkaas verzacht
  • 1 kop poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 kopjes zware room
Opgeklopte Ganache

  • 8 ons halfzoete chocoladeschilfers
  • 1 kop slagroom
Optioneel Garneer

  • Gesuikerde veenbessen
  • Rozemarijn of tijm
instructies:

Taart

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en bereid een bakplaat met een rand van 17 × 12 inch voor door deze te besproeien met bakspray met antiaanbaklaag en deze te bekleden met bakpapier. Zorg ervoor dat het perkamentpapier aan alle kanten minimaal 1 inch overhangt. Spuit het perkament licht in met de bakspray met antiaanbaklaag.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, oploskoffie en zout door elkaar. Opzij zetten.
  • Klop in een grote kom de eidooiers en de suiker tot ze goed gemengd en licht van kleur zijn. Voeg de zure room, boter en vanille-extract toe en klop tot gecombineerd. Spatel de droge ingrediënten erdoor tot ze net gemengd zijn.
  • Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Vouw ⅓ van de opgeklopte eiwitten in het beslag tot ze gecombineerd zijn en voeg dan de rest toe en vouw tot ze net gemengd zijn en er geen witte strepen meer zijn.
  • Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm en bak 10-12 minuten, tot het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.
  • Laat de cake ongeveer 2 minuten afkoelen. Maak ondertussen een schone theedoek door deze licht te bestuiven met poedersuiker. Als de cake 2 minuten is afgekoeld en nog behoorlijk heet is, ga je met een mes langs de randen en draai je de cake dan heel voorzichtig en snel op de theedoek. Trek voorzichtig en langzaam het perkamentpapier van de cake, zorg ervoor dat de cake helemaal niet scheurt. Bestuif de cake met meer poedersuiker.
  • Begin vanaf het korte uiteinde en gebruik de handdoek om de warme cake behaaglijk op te rollen, zodat de handdoek erin wordt opgerold. Leg de handdoek met de naad naar beneden en laat het volledig afkoelen, ongeveer een uur.
Vulling

  • Voeg de zachte roomkaas en de poedersuiker toe aan de kom van een standaardmixer en gebruik de garde om ongeveer 1 minuut op gemiddelde snelheid te mixen. Verwijder in een kleine kom en zet opzij.
  • Voeg de slagroom en vanille toe aan de staande mixer en klop op hoge snelheid tot middelzachte pieken. Voeg het roomkaasmengsel toe en klop op medium tot het romig en luchtig is. Zet opzij totdat je klaar bent om je cake in elkaar te zetten.
Opgeklopte Ganache

  • Doe de chocolade in de kom van een mixer. Verwarm de room in de magnetron tot hij stoomt maar niet kookt, ongeveer 1 minuut. Giet de hete room over de chocolade en laat een paar minuten staan. Gebruik een garde om de chocolade en room te combineren.
  • Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur, of zet ongeveer 20 minuten in de koelkast. Gebruik de mixer en de garde om de afgekoelde ganache ongeveer 3-4 minuten op hoge snelheid te kloppen, tot deze licht van kleur en dik en luchtig is.
Taart Montage

  • Rol de cake voorzichtig uit de keukenhanddoek. Zorg ervoor dat geen van de cake aan de handdoek blijft kleven terwijl deze wordt uitgerold.
  • Verdeel de slagroomvulling gelijkmatig over de cake, laat een rand van ongeveer 4 cm rond de randen. Rol de cake opnieuw op met behulp van de handdoek om hem te helpen rollen. Dek de cake goed af met plasticfolie en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast, tot een nacht voordat je hem gaat glazuur.
  • Als je klaar bent om de cake in te vriezen, haal hem dan uit de koelkast en pak de cake uit. Snijd ongeveer 3 inch van het ene uiteinde van de cake in een scherpe hoek af om als tak te gebruiken. Plaats de tak aan één kant van de cake met de schuine rand er tegenaan.
  • Verdeel de opgeklopte ganache rondom de cake en strijk glad met een glazuurspatel . Je kunt een vork of de glazuurspatel gebruiken om de ganache een bastachtige textuur te geven.
  • Bestrooi met poedersuiker en versier met rozemarijn of tijm en gesuikerde veenbessen.

Voeding

Portie: 1 sneetje | Calorieën: 567kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 7g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 25g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvet: 1g | Cholesterol: 178 mg | Natrium: 211 mg | Kalium: 257 mg | Vezel: 2g | Suiker: 30g | Vitamine A: 1377IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 101 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo