Wortelrijst recept | Makkelijke rijst voor kinderen

Bron

Een koksmes kopen? Deze zoals hierboven te zien is, is een prachtig koksmes. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Dit mes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Wortelrijst, een snelle en gemakkelijke rijstvariant die perfect is voor kinderen of voor een lunch. Behandel voor zowel ogen als smaakpapillen, kan het ook in uw lunchbox verpakken.

Op zoek naar een gezonde maaltijd voor één als je het alleen voor jezelf wilt maken? Neem je dosis wortelen met deze eenvoudige wortelrijst en combineer het met wat papad of fryums.

Ik heb al een mooie rode bietrijst gepost, maar deze wijkt er net iets van af. Het toevoegen van sambarpoeder (of kerriepoeder) maakt het zo smaakvol.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Vind je het leuk hoe ik mijn wortel heb gesneden voor dit recept? Ik hoorde je. Ik gebruikte mijn juliennerasp eerst om in reepjes te raspen en vervolgens te stapelen en fijn te hakken in bulk.

Hieronder vind je hoe ik het heb gedaan. Er zijn eenvoudigere manieren om voor dit doel gewoon een fijne rasp te gebruiken of je kunt zelfs grof hakken en een paar pulsen geven om het er hetzelfde uit te laten zien.

  • Moong dal (gele linzen) telt het eiwitquotiënt op.
  • Kokos is een geweldige toevoeging aan het recept en geeft het een subtiele smaak die nodig is voor het recept.
  • Basmatirijst zit niet alleen boordevol smaak, maar is ook een lust voor het oog. Er zou voor ons een verleidelijke factor moeten zijn om eerst met de ogen te eten, toch?

Zie receptenkaart voor andere ingrediënten en de hoeveelheden.

wissels

Ik heb dit gemaakt zonder masala-items zoals hele kruiden – kruidnagel, kardemom, kaneel of garam masala-poeder. Maar je kunt deze toevoegen als je van de smaak houdt.

Persoonlijk ben ik op de een of andere manier geen grote fan van die in mijn rijstvariëteit en hou ik het graag simpel.

  • Ui – Als je dit een wortelrijst zonder ui en knoflook wilt maken, sla het dan gerust over. Als je wilt, kun je wat asafoetida toevoegen voor de smaak.
  • Rijst – alle overgebleven rijst van je vorige maaltijd kan worden gebruikt. Of het nu voorgekookte of rauwe rijst is zoals sona masoori, je kunt gewoon hetzelfde recept volgen. Millets kunnen ook worden vervangen door rijst.
  • Kokosnoot – Kokosnoot kan ook worden overgeslagen, je kunt kokosolie proberen voor een vergelijkbare smaak.
  • Moong dal – Je kunt moong dal overslaan en ook pinda's toevoegen voor extra eiwit.

variaties

Dit is slechts een idee met wortel, je kunt je ideeën gebruiken om het recept te improviseren en je eigen soort mee te nemen.

  • Pittig – Ik heb 2 groene pepers toegevoegd aan het recept. Om het kindvriendelijk te maken, kun je het overslaan en het vuur verlagen of zelfs het sambarpoeder overslaan.
  • Maak het kleurrijk – voeg groene erwten toe, vers of bevroren om het er aantrekkelijk uit te laten zien.
  • Kindvriendelijk – Maak het af met wat ghee gefrituurde cashewnoten.

Bekijk deze makkelijke koolrijst op mijn website! (placeholder voor in-content link)

Video

Zijn video's meer jouw ding? Bekijk wortelrijst op mijn YouTube-kanaal.

Opslag

Ik heb de rest eigenlijk in de koelkast bewaard en opgewarmd voor een andere maaltijd. Plaats gewoon in een stomer om op te warmen om zijn zachtheid te behouden.

Als je de rijst 2 minuten goed kookt na het toevoegen van kokos, kun je deze voor de lunch verpakken en blijft hij goed.

Top Tip

Je kunt ook restjes rijst uit de koelkast gebruiken om dit gerecht te bereiden.

Gebruik de keukenmachine om de wortel te rijst. Hak grof en geef 3-4 runs om geraspte worteltextuur te krijgen.

Gerelateerde berichten

  • Gutti vankaya kura
  • Brinjal sabzi
  • Rode biet pulao
  • Hoe basmatirijst te koken

Opmerking

Houd er rekening mee dat je gekookte rijst en geweekte moong dal nodig hebt (als je het toevoegt) klaar voor dit recept.

Receptkaart

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Wortelrijstrecept, Makkelijke lunchideeën

Wortelrijst, een snelle en gemakkelijke rijstvariant die perfect is voor kinderen of voor een lunch. Behandel voor zowel ogen als smaakpapillen, kan het ook in uw lunchbox verpakken.
Cursus Hoofdgerecht
Indiase keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Porties 3
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)

  • Rasp

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 1,5 kopjes Wortel geraspt
  • 2 eetlepels Moong dal zie notities voor opties
  • 1 ui
  • 2 Groene chili spleet
  • ⅛ tl Kurkuma
  • 1 theelepel Sambar-poeder zie opmerkingen voor opties for
  • 2 tl Ghee
  • Zout indien nodig
temperen

  • 1 el olie
  • ½ tl Mosterd
  • 1 tl Urad Dal
  • 10 kerrieblaadjes
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Bereid alle benodigde ingrediënten voor.
  • Was eerst rijst, dal en laat het 15 – 30 minuten in heet water weken.
  • Kook rijst met waterverhouding 1 : 1 & ½ kopjes voor 3 fluittonen. Als het klaar is, verdeel het over een bord en laat het afkoelen.
  • Daarna de wortel schoonmaken, schillen en raspen. Ik gebruikte een juliennerasp en hakte deze vervolgens grof op elkaar.
  • Verhit een pan met olie, temper met mosterd, urad dal, kerrieblaadjes, groene pepers.
    1 el olie, ½ tl mosterd, 1 tl Urad dal, 10 kerrieblaadjes, 2 groene pepers
  • In gaat geweekte en uitgelekte moong dal. Bak het een minuutje op laag vuur.
    2 eetlepels Moong dal
  • Voeg vervolgens de fijngesnipperde ui toe en bak tot deze zacht is.
    1 ui
  • Voeg daarna de geraspte wortel toe. Voeg het benodigde zout, kurkuma, sambarpoeder toe en braad het geheel aan.
    1,5 kopjes wortel, ⅛ tl kurkuma, zout naar behoefte, 1 tl sambarpoeder
  • Spat ongeveer 2 tot 3 eetlepels water en geef het een mix.
  • Kook afgedekt 2 minuten op laag vuur.
  • Als je klaar bent, geef het een mix. Als het te droog is, kun je een scheutje olie toevoegen. Voeg gekookte rijst en geraspte kokos toe.
    2 kopjes gekookte rijst
  • Meng voorzichtig om het op te warmen en de rijst wordt gelijkmatig gekleurd.
  • Voeg als laatste ghee toe en zet het vuur uit.
  • Hint: Als je cashewnoten toevoegt, kun je deze in ghee bakken en nu toevoegen.
    2 tl Ghee
Video

Opmerkingen:

  • In plaats van moong dal kun je pinda's toevoegen tijdens het temperen
  • Als je geen sambarpoeder hebt, kun je ¾ tl rode chilipoeder en ½ tl korianderpoeder toevoegen. Je kunt ook kerriepoeder toevoegen.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Stapsgewijze foto's

1. Was eerst rijst, dal en laat het 15 – 30 minuten in heet water weken.

2. Daarna de wortel schoonmaken, schillen en raspen. Ik gebruikte een juliennerasp en hakte deze vervolgens grof op elkaar.

wortel raspen

3. Bereid alle benodigde ingrediënten voor. Verhit een pan met olie, temper met mosterd, urad dal, kerrieblaadjes, groene pepers.

temperen

4. In gaat geweekte en uitgelekte moong dal. Bak het een minuutje op laag vuur.

5. Voeg vervolgens fijngesnipperde ui toe en bak tot deze zacht is.

6. Voeg daarna de geraspte wortel toe. Voeg het benodigde zout, kurkuma, sambarpoeder toe en braad het geheel aan.

voeg geraspte kokos toekruiden voor wortelrijst

7. Spat ongeveer 2 tot 3 eetlepels water en geef het een mix.

beetje water - wortel rijst

8. Kook afgedekt 2 minuten op laag vuur.

Gedekt koken

9. Als je klaar bent, geef je het een mix. Als het te droog is, kun je een scheutje olie toevoegen. Voeg gekookte rijst en geraspte kokos toe.

Voeg gekookte rijst, kokos toe Kokos, wortel toevoegen

10. Meng voorzichtig om het op te warmen en de rijst wordt gelijkmatig gekleurd.

13. Voeg als laatste ghee toe en zet het fornuis uit.

laatste handhete wortel rijst Wortelrijst klaar

Hint : Als u cashewnoten toevoegt, kunt u deze in ghee bakken en nu toevoegen.

makkelijke wortel rijst Wortelrijst is perfect voor lunchbox

Het bericht Wortelrijst recept | Makkelijke rijst voor kinderen verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo