Wortel Paruppu Usili Recept – Gestoomde linzen verkruimeld met wortelen

Bron

Is jouw groentemes aan vervanging toe? Deze en elk ander soort is via ons te bestellen. Met scherp gereedschap zal je stukken beter het mes kunnen hanteren, je doet met gemak een chefkok na. Jezelf zo min mogelijk inspannen? Laat het mes het werk doen, dan ben je bezig als een echte chef. Na gebruik hang je jouw nieuwe keukenmes weer op aan een magneetstrip. Vergeet trouwens niet je mes af te wassen, doe dit gewoon onder de kraan, in de wasmachine gaat het handvat kapot.

Paruppu Usili , een extreem gezond gerecht, is een traditioneel Zuid-Indiaas gerecht dat wordt gemaakt met een combinatie van verkruimelde linzen en gehakte groenten. De meest bereide Paruppu Usili zijn met sperziebonen, Vazhaipoo (bananenbloesems) en Vendhaya Keerai (fenegriekbladeren). U kunt uw favoriete groente in dit recept gebruiken en naar uw smaak en voorkeur maken.

Hier, voor dit recept, hebben we het gemaakt met verse wortelen. Het ziet er niet alleen kleurrijk uit, maar smaakt ook heerlijk. De kruidigheid van de rode pepers die aan de Usili zijn toegevoegd, balanceren vrij goed met de zoetheid van de wortelen.

Wist je dat: Wortelen een goede bron zijn van verschillende vitamines en mineralen, vooral vitamine A, vitamine K-kalium en vitamine B6.

Ze zijn een gewichtsverliesvriendelijk voedsel en zijn in verband gebracht met een lager cholesterolgehalte en ik heb de gezondheid van de ogen verbeterd.

Toor dal daarentegen is een uitstekende bron van plantaardig eiwit en ze bevatten ook voedingsvezels. Het biedt essentiële voedingsstoffen en een geweldige eiwitoptie voor vegetariërs.

Serveer Carrot Paruppu Usili Recept samen met gestoomde rijst, Jeera Milagu Rasam, Chow Chow Poricha Kootu en geroosterde papad voor een weekendlunch.

Als je dit recept van Carrot Paruppu Usili lekker vindt , zijn hier nog een paar Usili-recepten die je kunt proberen voor je vegetarische lunch:

  1. Menthia Keerai Paruppu Usili Recept
  2. Capsicum Usili Recept
  3. Huruli Usili Recept

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo