Worst en Boerenkoolsoep (Instant Pot of Kookplaat)

Bron

Koken kent vrolijke momenten in de keuken, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en daarna met z’n allen smakelijk van eten. Op tv kom je de mooiste gerechten tegen, hoe superieur zou het zijn als jij dit ook kan? Vlees grillen is ook iets om helemaal in op te gaan. Alles met de juiste dosis toevoegen , met kruid wordt het nog lekkerder. Dan de kruiden goed fijn snijden met een koksmes om daarna door je saus te roeren. Loopt het water je al in de mond?

Deze soep met worst en boerenkool is een stevig en geruststellend avondmaal dat zowel in een Instant Pot als op de kookplaat kan worden gemaakt. Deze Whole30-vriendelijke, paleo- en koolhydraatarme soep zit boordevol groenten en eiwitten en is een favoriet voor het hele gezin op drukke doordeweekse avonden!

Een shot van drie kommen worst en boerenkoolsoep. Onderaan staat een rode banner met de tekst paleo, Whole30 en low carb.

Op de meeste doordeweekse avonden zou ik willen dat ik gewoon een heleboel ingrediënten in een pot kon dumpen en ze op magische wijze kon veranderen in iets heerlijks gezonds – en dit eenvoudige en bevredigende soeprecept komt bijna in de buurt van het waarmaken van die wens. Mijn kinderen graven deze soep met worst en groenten, en ik vind het geweldig dat het een makkie is om te maken met minimale opruiming.

Een foto van bovenaf van iemand die een van de vier kommen met boerenkoolsoep pakt.

Instant Pot en kookplaat instructies

Ik heb hieronder instructies toegevoegd om deze soep in de Instant Pot of op de kookplaat te bereiden, maar ik geef er zeker de voorkeur aan om hem in de Instant Pot te maken.

Waarom? Hoewel de Instant Pot-methode niet zo veel sneller is, vereist het aanzienlijk minder gedoe. In plaats van op de soep te passen op de kookplaat, kun je alle ingrediënten in een Instant Pot doen en weglopen, en je soep is warm en klaar om te eten wanneer je maar wilt!

Sommige mensen klagen dat ze de gaarheid van de ingrediënten niet kunnen controleren, omdat de Instant Pot zijn magie doet, maar het kan me niet schelen.

Voor de meeste soepen en stoofschotels wil je alleen maar dat de ingrediënten aan het eind zacht en mals zijn, en ik ben meer dan blij om iets anders te doen terwijl dat gebeurt. Ik weet dat velen van jullie er hetzelfde over denken, dus daarom heb ik een heleboel zorgvuldig geteste Instant Pot-recepten gemaakt die je kunt instellen en goed kunt vergeten. Je kunt zehier vinden .

Ingrediënten

  • Extra vierge olijfolie : Ik gebruik EVOO graag om de uien en worst te bakken, maar gebruik gerust ghee, avocado-olie of je favoriete bakvet.
  • Ui : ik gebruik elke kleine ui die ik in mijn voorraadkast vind (bijvoorbeeld geel, rood of wit). Deze soep is ook heerlijk met gesnipperde sjalotten of prei.
  • Gerookte Italiaanse worst : Gekookte worst is de sleutel om dit recept gemakkelijk te maken. Ik gebruik graag Italiaanse Fra'Mani-worst omdat het Whole30-compatibel en heerlijk is. Andere gekookte worsten zoals kippenappel en kielbasa werken ook prima.
  • Knoflook : Ik gebruik 3 teentjes in dit recept, maar jij wel! Meer knoflook is altijd goed.
  • Yukon Gold-aardappelen : Ik geef de voorkeur aan Yukon Gold-aardappelen in deze soep, omdat ze onder druk goed hun vorm behouden. Als je van een dikkere soep houdt, kun je roodbruine aardappelen gebruiken omdat ze tijdens het koken kapot gaan.
  • Wortelen : Een paar gesneden wortelen voegen een natuurlijke zoetheid toe, wat helpt om de bitterheid in de boerenkool in evenwicht te brengen.
  • Boerenkool : Elk type boerenkool werkt in deze soep. Ik geef de voorkeur aan lacinato (ook bekend als dino boerenkool of cavolo nero), maar gewone groene boerenkool werkt ook. Als je je lui voelt en deze soep in een Instant Pot maakt, hoef je de ribben niet van de bladeren te verwijderen, omdat ze door de hoge druk zacht worden.
  • Magic Mushroom Poeder: My -umami verpakt kruidenzout geeft een extra hobbel van savoriness om deze soep. Heb je er geen bij de hand? U kunt in plaats daarvan Diamond Crystal-zout gebruiken, hoewel u de hoeveelheid mogelijk moet aanpassen, afhankelijk van het zoutgehalte van de bouillon die u gebruikt.
  • Bottenbouillon of kippenbouillon : gebruik een hoogwaardige, in de winkel gekochte soep (ik hou van Bonafide Provisions en RoliRoti's Butcher Bone Broth) of zelfgemaakte bottenbouillon – je soep zal immers alleen zo lekker smaken als de basis!
  • Sherry-azijn : voegt een licht zure smaak toe aan de soep die alles samenbindt. Als je geen sherryazijn hebt, kun je appelcider of rode wijnazijn gebruiken.

Een overzichtsfoto van de ingrediënten die nodig zijn voor worst en boerenkoolsoep.

Hoe maak je worst boerenkoolsoep in de Instant Pot

Zet de sauteerfunctie op je Instant Pot aan. Als het metalen inzetstuk heet is, roer je de olijfolie erdoor .

Een lachende Aziatische vrouw voegt extra vergine olijfolie toe aan een Instant Pot op de sauteerfunctie

Gooi de ui erdoor en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 1 minuut.

Een overheadshot van in blokjes gesneden uien die worden gesauteerd in een Instant Pot.

Voeg de worst toe en kook, roer nog een minuut, of tot het vlees licht gaar is.

Iemand die gesneden rookworst in een Instant Pot doet.

Roer de gehakte knoflook erdoor en kook ongeveer 30 seconden, of tot de knoflook geurig is.

Iemand die gehakte knoflook van een knoflookpers toevoegt aan een open Instant Pot

Dump in de aardappelen, wortelen en boerenkool.

Iemand voegt gehakte boerenkool toe aan een open Instant Pot

Strooi er het Magic Mushroom Powder of zout over en roer goed door.

Iemand die een lepel Nom Nom Paleo Paddopoeder toevoegt aan een Instant Pot

Schenk de bouillon erbij en roer alles goed door. Zet de sauteerfunctie uit .

Giet bouillon in een Instant Pot gevuld met boerenkool, worst en de groenten.

Vergrendel het deksel en programmeer de Instant Pot om 3 minuten onder hoge druk te koken.

Iemand die een deksel plaatst op een Instant Pot gevuld met boerenkoolworstsoep

Onthoud dat het 10-15 minuten duurt voordat de inhoud van de Instant Pot onder hoge druk staat voordat het aftellen van 3 minuten begint . Ga ondertussen lekker douchen of een blokje om.

Een vinger raakt het display van een Instant Pot aan

Wanneer de Instant Pot klaar is met koken, laat u de druk handmatig los .

Een Aziatische vrouw heeft handmatig de druk op een Instant Pot losgelaten en er komt stoom vrij

Roer de azijn erdoor en proef en breng op smaak met meer Paddopoeder, zout of azijn naar smaak.

Een persoon meet een lepel sherryazijn af om toe te voegen aan Instant Pot-worst en boerenkoolsoep

Schep de soep op en geniet!

Een lachende Aziatische vrouw schept een kom Instant Pot boerenkool en worstsoep op

Hoe maak je worst en boerenkoolsoep op de kookplaat

  • Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
  • Als de pan heet is, roer je de olijfolie erdoor en voeg je de uien en worst toe.
  • Fruit de uien en worst tot de uien zacht zijn. Voeg de gehakte knoflook toe en kook tot het geurig is (ongeveer 30 seconden).
  • Meng de groenten, paddenstoelenpoeder of zout en de bouillon erdoor.

Overhead shot van boerenkool en worstsoep in een pot klaar om te koken.

  • Breng de soep op hoog vuur aan de kook.
  • Draai het vuur laag om te laten sudderen. Kook afgedekt 15 tot 25 minuten tot de wortelen, aardappelen en boerenkool gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de azijn toe. Pas zo nodig de kruiden aan.

Een zijfoto van een pot gevuld met stomende hete worst en boerenkoolsoep gekookt op de kookplaat

Hoe bewaar je restjes?

Eventueel overgebleven soep kan tot 4 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje of tot 4 maanden in de vriezer worden bewaard. Je kunt de soep opwarmen in de Instant Pot (1 minuut onder hoge druk), op de kookplaat (aan de kook brengen) of in de magnetron (ik ben dol op deze Anyday glazen magnetroncontainers ).

Meer Instant Pot-soeprecepten!

  • Instant Pot Champignonroomsoep
  • Instant Pot Groentesoep
  • Instant Pot Varkensvlees en Napa Koolsoep
  • Instant Pot Butternut Squash Soep
  • Instant Pot Wortel Kardemom Soep
  • Instant Pot Curried Cream of Broccoli Soup

Op zoek naar meer receptideeën? Ga naar mijn Receptenindex . Je vindt ook exclusieve recepten op mijn iPhone- en iPad-app en in mijn kookboeken, Nom Nom Paleo: Food for Humans (Andrews McMeel Publishing 2013), Ready or Not! (Andrews McMeel Publishing 2017), en Nom Nom Paleo: Let's Go! (Andrews McMeel Publishing 2021).

PRINTERVRIENDELIJKE RECEPTENKAART

Een shot van vier kommen gevuld met worst en boerenkoolsoep die kan worden gemaakt in de Instant Pot of op het fornuis.

Print Worst en Kale Soep (Instant Pot of Stovetop)

Deze soep met worst en boerenkool is een stevig en geruststellend avondmaal dat zowel in een Instant Pot als op de kookplaat kan worden gemaakt. Deze Whole30-vriendelijke, paleo- en koolhydraatarme soep zit boordevol groenten en eiwitten en is een favoriet voor het hele gezin op drukke doordeweekse avonden!
Cursus Soep
Keuken Amerikaans
Trefwoord Instant Pot, low carb, nom nom paleo, nomnompaleo, paleo, Whole30
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 4
Calorieën 461kcal
Auteur Michelle Tam
Ingrediënten

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • ¾ pond gerookte Italiaanse worst in plakjes van ½ inch gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ pond yukon goudaardappelen in stukjes van 1 inch gesneden
  • 2 middelgrote wortelen in plakjes van inch gesneden
  • 1 bos boerenkoolribben verwijderd en blaadjes in hapklare stukjes gesneden
  • 1 theelepel Magic Mushroom Powder of Diamond Crystal koosjer zout
  • 6 kopjes bottenbouillon of kippenbouillon
  • 2 theelepels sherryazijn of appelciderazijn
instructies:

Instant Pot instructies

  • Zet de bakfunctie op je Instant Pot aan. Als het metalen inzetstuk heet is, roer je de olijfolie erdoor.
  • Gooi de ui erdoor en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de worst toe en kook, roer nog een minuut, of tot het vlees licht gaar is.
  • Roer de gehakte knoflook erdoor en kook ongeveer 30 seconden, of tot de knoflook geurig is.
  • Dump in de aardappelen, wortelen en boerenkool. Strooi er het Magic Mushroom Powder of zout over en roer goed door. Als je bouillon zout is, gebruik dan minder kruiden.
  • Schenk de bouillon erbij en roer alles goed door. Zet de sauteerfunctie uit.
  • Vergrendel het deksel en programmeer de Instant Pot om 3 minuten onder hoge druk te koken. (Vergeet niet dat het 10-15 minuten duurt voordat de inhoud van de Instant Pot onder hoge druk staat voordat het aftellen van 3 minuten begint. Ga in de tussentijd douchen of een stevige wandeling maken.)
  • Wanneer de..

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo