
Deze paleo, Whole30, glutenvrije en keto-versie van wontonsoep is zo heerlijk dat je de wonton-wikkel niet eens zult missen! Het is de perfecte Aziatisch geïnspireerde soep om de koude rillingen weg te jagen!
Mijn recept voor Wonton Meatballs is een favoriet van Nomster op de blog en de iOS-app omdat het alle smaken van dit klassieke Chinese gerecht vastlegt zonder de verveling van het opvouwen van dumplings. Het is zo populair dat we besloten het toe te voegen aan ons nieuwste kookboek, Nom Nom Paleo: Let's Go!
Hoewel mijn Wonton Gehaktballen heerlijk smaken uit een heteluchtfriteuse of oven, blijven veel mensen me vragen hoe ze om te zetten in wontonsoep. Ik snap het – soms is niets zo bevredigend als een dampende kom soep!
Zo verander je Wonton Gehaktballen in Wontonsoep!
Ja, je kunt de reeds gebakken of aan de lucht gefrituurde wonton-gehaktballetjes in een kom soep doen, maar ik denk dat ze beter smaken als de gehaktballen zachtjes worden gekookt in een rijke kippenbouillon doordrenkt met gember. Op deze manier gekookt, krijgen de hapklare balletjes een malsere textuur en het resulterende eenpansgerecht doet meer denken aan de wontonsoep die mijn moeder als kind voor me kookte.
ingrediënten
Bijna alle ingrediënten voor mijn Wontonsoep zijn te koop bij een goed gesorteerde supermarkt!
- Gedroogde shiitake-paddenstoelen* : je hoeft voor dit recept geen luxe gedroogde shiitake-paddenstoelen te kopen, omdat je ze voor de gehaktballen hakt. Als je geen gedroogde shiitake-paddenstoelen hebt, kun je verse shiitakes gebruiken.
- Garnalen : Omdat je de garnalen hakt, hoef je geen dure grote garnalen te kopen. Ik gebruik normaal gesproken diepgevroren en voorgepelde kleine garnalen voor dit recept. Als je een garnalenallergie hebt, kun je deze weglaten en meer gemalen varkensvlees gebruiken. Sommige mensen gebruiken ook graag sint-jakobsschelpen in plaats van garnalen.
- Gemalen varkensvlees : Het traditionele gehakt dat in wontons wordt gebruikt, is varkensvlees, maar u kunt in dit recept kalkoen of kip met donker gehakt vervangen.
- Verse kruiden : Gehakte koriander en lente-uitjes / groene uien worden gemengd in de wonton-gehaktballetjes. Als je geen fan bent van koriander, gebruik dan gewoon lente-uitjes.
- Coconut Aminos : ik gebruik dit in plaats van sojasaus om de gehaktballen te kruiden.
- Diamond Crystal merk koosjer zout*
- Paleo-vriendelijke vissaus : ik gebruik altijd Red Boat vissaus omdat dat de beste is!
- Gemalen witte peper* : Geeft een licht peperige bite aan de wonton gehaktballetjes.
- Geroosterde sesamolie : Het geeft een subtiele geroosterde smaak aan de gehaktballen en aan de soep.
- Avocado-olie : Door je handen in te smeren met een beetje avocado-olie wordt het een stuk makkelijker om ronde wonton-gehaktballetjes te vormen.
- Kippenbouillon : U kunt zelfgemaakte bouillon gebruiken of uw favoriete merk uit de winkel. Mijn favoriete in de winkel gekochte merken zijn Roli Roti's Butcher's Bone Broth of Bonafide Provisions.
- Gember : ik gebruik verse gember om de bouillon op smaak te brengen, maar ik voeg het niet toe aan de gehaktballen omdat het de textuur papperig maakt!
- Baby paksoi : Mijn favoriete groente om te gebruiken in dit recept voor wontonsoep is baby paksoi, maar je kunt het ook vervangen door babyspinazie of broccoli.
*Je kunt ook ¾ theelepel van mijn Umami Roerbakpoeder vervangen door de gedroogde shiitake-paddenstoelen, Diamond Crystal koosjer zout en gemalen witte peper. Zie de instructies in het gedeelte 'Hoe maak je deze wontonsoep nog sneller' hieronder.
Hoe paleo, keto en Whole30 wontonsoep te maken Maak de wontons-gehaktballetjes
Als je dat nog niet hebt gedaan, rehydrateer dan je gedroogde paddenstoelen. (Pro-tip: laat ze 's ochtends in een kom met water weken, zodat ze mollig en zacht zijn tegen de tijd dat je klaar bent om te koken.)
Als je klaar bent om te koken, knijp je het water uit de champignons. Snijd de stelen af, gooi ze weg en hak de hoedjes fijn.
Hak de garnalen fijn tot het een grove pasta wordt – je wilt geen grote stukjes garnalen in je wonton-gehaktballetjes.
Breng de gehakte garnalen over naar een grote kom. Voeg het varkensvlees, champignons, lente-uitjes, koriander, kokosnoot-aminos, zout, vissaus, witte peper en sesamolie toe.
Gebruik je handen om het gehaktbalmengsel uit te knijpen en te mengen tot een kleverige en kleverige massa is gevormd. (U kunt ook een keukenmachine gebruiken om de ingrediënten te hakken en te combineren.)
Vorm een klein pasteitje en kook het in een kleine koekenpan op middelhoog vuur of magnetron het 30 seconden op een magnetronbestendig bord. Proef het en breng indien nodig op smaak met meer zout. (Nog niet klaar om te koken? U kunt het vleesmengsel maximaal 12 uur in de koelkast bewaren.)
Vorm de wonton gehaktballetjes
Gebruik een middelgrote schaal om 20 gelijke klodders van het mengsel te verdelen.
Wrijf een beetje olie op je handpalmen en rol het vlees in ballen van uniforme grootte.
Maak de soep
Breng in een grote pan de kippenbouillon en gember op hoog vuur aan de kook.
Breng de bouillon op smaak met vissaus en zout.
Voeg de baby paksoi toe aan de bouillon en kook 2 tot 3 minuten of tot ze gaar zijn.
Verwijder de paksoi met een schuimspaan of tang en verdeel over vier soepkommen.
Voeg de wontongehaktballetjes toe aan de bouillon en laat 4 tot 5 minuten sudderen of tot ze volledig gaar zijn. Je kunt het midden van een gehaktbal steken met een thermometer die direct kan worden afgelezen en deze moet 145 ° F aangeven. De resulterende gehaktbaltextuur moet veerkrachtig en licht zijn.
Zet het vuur uit en roer de geroosterde sesamolie erdoor.
Verdeel de gehaktballetjes over de vier serveerschalen met baby paksoi en schep de soep erop.
Garneer met gesneden groene uien en slurp het op!
Zo maak je deze wontonsoep nog sneller!
Geen gedroogde shiitake paddenstoelen in huis of te lui om alles met de hand te hakken? Geen probleem! Als ik deze gehaktballen in een handomdraai wil maken, vervang ik ¾ theelepel van mijn Umami Roerbakpoeder door de gedroogde shiitake-paddenstoelen, het koosjer zout van Diamond Crystal en gemalen witte peper. Ook gebruik ik mijn keukenmachine om alle ingrediënten van de gehaktbal te hakken en te mengen. De resulterende gehaktballen zullen een meer uniforme textuur hebben, maar ze zullen nog steeds geweldig smaken!
Vergeet niet dat je al mijn Nom Nom Paleo kruidenmelanges online kunt inslaan bij The Spice Lab en dat je 15% kunt besparen met de eenmalige code: letsgo .
Op zoek naar meer receptideeën? Ga naar mijn receptenindex. Je vindt ook exclusieve recepten op mijn iPhone- en iPad-app en in mijn kookboeken, Nom Nom Paleo: Food for Humans (Andrews McMeel Publishing 2013), Ready or Not! (Andrews McMeel Publishing 2017), en Nom Nom Paleo: Let's Go! (Andrews McMeel Publishing 2022).
PRINTERVRIENDELIJKE RECEPTENKAART

Print Wontonsoep (Paleo, Keto, Whole30, Glutenvrij)