Witte Rajma Sundal | Navaratri-zonnedalrecepten

Bron

Het tomatenmes is voor een keukenmes best klein. Het uiteinde is bij meerdere modellen tomatenmessen een vork, dit is om de plakjes tomaat makkelijk op te pakken. Wil je tomaten met een koksmes snijden zal dit ook binnen de mogelijkheden behoren. De tomaten vel is een behoorlijk lastige waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes wilt lukken. Dankzij de fijne kartels van het tomatenmes is die tomaten vel kinderspel.

Het recept voor witte rajma-zonnedal is een eenvoudige maar smaakvolle Zuid-Indiase delicatesse, zonder ui en knoflook, perfect voor prasadam tijdens het Naravatri-festival.

witte-rajma-sundal

Als je deze witte rajma krijgt, probeer deze dan voor het festivalseizoen en weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn en je zullen vragen wat het is!

Hoewel dit vergelijkbaar is met andere Sundal-recepten , is dit een lust voor het oog en het gemalen mengsel past goed bij witte rajma!

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

White Rajma is mijn nieuwe vondst en zodra ik dit in de supermarkt zag, zonder erbij na te denken, nam ik het. Het was zo verleidelijk als een boon, zou het niet net zo zonneklaar zijn als je het maakt?

witte rajma Witte rajma ziet er hetzelfde uit als gewone rajma, maar dan wit

  • Witte Rajma
  • Kokosnoot
  • Gember
  • Groene Chilli
  • Kokosnootolie

Zie receptenkaart voor volledige lijst en afmetingen.

Video

Is video meer jouw ding? Bekijk witte rajma sundal vid eo in mijn youtube-kanaal.

variaties

Je kunt het gemakkelijk in bulk maken om aan je gasten te serveren in het Navaratri-festivalseizoen. Koken van de kokosnoot als gemalen mengsel geeft meer houdbaarheid, het zal relatief niet snel bederven.

  • Pittig – voeg meer groene peper toe of temper met rode peper om het pittiger te maken.
  • Deluxe – voeg geraspte mango/gehakte mango toe om het nog lekkerder te maken. Als het niet voor Navaratri is, kun je zelfs de ui bakken na het temperen en een teentje knoflook gebruiken tijdens het malen.
  • Kindvriendelijk – voeg geraspte wortel toe om het kleurrijk te maken. Serveer met wat geplette aardappelchips als topping.
  • Bachelor vriendelijk – Gebruik geraspte kokos (bevroren in de winkel) en gebruik gehakte groene chili en gember tijdens het temperen, in plaats van alles te malen.

witte rajma sundal Witte rajma sundalOpslag

Als je wilt, kun je het na volledig afkoelen in de koelkast zetten en opwarmen voor later. Of maak gewoon het tempereergedeelte af en doe het kokosgedeelte later om ervoor te zorgen dat het de hele dag langer goed blijft.

Top Tip

  • Het toevoegen van zout tijdens het koken en het gebruik van de juiste hoeveelheid water is een must voor een perfecte textuur van witte rajma.
  • Zonder zout kan het papperig worden.
  • Gebruik royaal olie, omdat deze droog kan worden als u beknibbelt. Het gebruik van kokosolie geeft uiteindelijk de volle smaak en geeft ook het benodigde vocht.
  • Wees genereus met asafoetida om de maageigenschappen van peulvruchten teniet te doen. Het gebruik van gember vermindert ook het door peulvruchten veroorzaakte brandend maagzuur.
  • Zorg ervoor dat je het water ververst (weggooien) na het weken van rajma, voeg niet hetzelfde geweekte water toe.
  • Je kunt de peulvrucht weken en uitlekken, tot 3 maanden invriezen voor later gebruik. Hoewel we dit misschien niet doen voor Navaratri omdat we het aan god aanbieden, kun je deze tip gebruiken om peulvruchten in je dieet op te nemen.
  • Ontdooi door een uur op het aanrecht te laten staan en zoals gewoonlijk onder druk te koken.

Receptkaart

witte rajma sundal

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Recept voor witte rajma sundal

Het recept voor witte rajma-zonnedal is een eenvoudige maar smaakvolle Zuid-Indiase delicatesse, zonder ui en knoflook, perfect voor prasadam tijdens het Naravatri-festival.
Cursus Snack
Indiase keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Weektijd 10 uur
Porties 4
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • ½ kopje witte rajma
  • ⅛ theelepel Asafoetida
  • 1 eetlepel Kokosolie
  • Zout indien nodig
temperen

  • 2 theelepels olie
  • ½ theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Urad dal
  • Curry bladeren
  • ⅛ theelepel Asafoetida
Om grof te malen

  • ½ kopje Kokos
  • 2 Groene pepers
  • 2 theelepel gember
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Om een witte rajma-zonnedal te maken, wast u eerst de witte rajma. Voeg het benodigde water toe en houd afgedekt.
  • Een nacht laten weken en de volgende dag het water afgieten.
  • Voeg het benodigde zout, water, asafoetida toe en kook voor 4 fluitjes op middelhoog vuur.
  • Als je klaar bent, giet je het water af en houd je het apart. 2-3 eetlepels water kan worden gereserveerd om de sundal tijdens het koken te bevochtigen.
  • Verhit een pan met olie. Sputter mosterd, voeg urad dal toe, gevolgd door asafoetida en kerrieblaadjes.
  • In gaat de gekookte witte rajma en geef het een mix. Pas in dit stadium indien nodig het zout aan.
  • Neem ondertussen geraspte kokos, chili, gember in een blender.
  • Maal grof zonder water toe te voegen.
  • Voeg het gemalen mengsel toe aan de sundal en meng goed.
  • Kook gedurende 2 minuten op middelhoog of laag vuur. Zet het vuur uit en besprenkel met kokosolie. Geef het een mix.
Video

Opmerkingen:

  • Het toevoegen van zout tijdens het koken en het gebruik van de juiste hoeveelheid water is een must voor een perfecte textuur van witte rajma.
  • Zonder zout kan het papperig worden.
  • Gebruik royaal olie, omdat deze droog kan worden als u beknibbelt. Het gebruik van kokosolie geeft uiteindelijk de volle smaak en geeft ook het benodigde vocht.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

instructies:

1. Om een witte rajma-zonnedal te maken, wast u eerst de witte rajma. Voeg het benodigde water toe en houd afgedekt.

stap1 rajma laten weken

2. Een nacht laten weken en de volgende dag water aftappen.

stap2 doorweekt

3. Voeg het benodigde zout, water, asafoetida toe en laat 4 fluitjes op middelhoog vuur koken.

snelkoken4 fluitjes

4. Als u klaar bent, laat u het water weglopen en houdt u het apart. 2-3 eetlepels water kan worden gereserveerd om de sundal tijdens het koken te bevochtigen.

stap 5 gekookt

5. Verhit een pan met olie. Sputter mosterd, voeg urad dal toe, gevolgd door asafoetida en kerrieblaadjes.

humeur witte rajma sundal

6. In gaat de gekookte witte rajma en geef het een mix. Pas in dit stadium indien nodig het zout aan.

witte rajma sundal

7. Neem ondertussen geraspte kokos, chili, gember in een blender.

kokos malen

8. Maal grof zonder water toe te voegen.

gemalen kokosnoot

9. Voeg het gemalen mengsel toe aan de sundal en meng goed.

voeg grond toemengen

10. Kook 2 minuten op middelhoog of laag vuur. Zet het vuur uit en besprenkel met kokosolie. Geef het een mix.

kokosnootoliewitte rajma sundal klaar

Serveer als prasad of zelfs lekker als snack (eiwitrijk voedsel).

witte rajma sundal

Het bericht Witte Rajma Sundal | Navaratri-zonnedalrecepten verschenen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo