Witte Chocolade Botercrème

Bron

Zoek je een chef’s knife? Deze zoals hierboven te zien is, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Deze ligt prettig in de hand waardoor snijden soepel en veilig gaat. Als je dit chef’s knife koopt hebben je keukenmessen een mooie uitbreiding erbij.

Deze zachte en romige botercrème van witte chocolade is perfect voor al je favoriete taarten en cupcakes! Deze zijdezachte frosting wil je overal op hebben!

Zelfgemaakt glazuur is alles wat je dessert nodig heeft om echt te schitteren! Roomkaasglazuur , chocoladebotercrème en royal icing zijn allemaal enkele van mijn favorieten! Je moet ze proberen!

A chocolate cupcake piped with white chocolate buttercream. Het beste recept voor witte chocoladebotercrème

Deze botercrème met witte chocolade is waterdicht. Gebruik het op koekjes , cakes , macarons, noem maar op! Het heeft de beste smaak van witte chocolade gecombineerd met een romige consistentie die het perfect maakt voor glazuur en piping. Het is zijdezacht, decadent en wordt al snel mijn favoriete glazuur! Eén smaak en ik weet dat je het ermee eens bent. Misschien wil je het zelfs rechtstreeks uit de kom eten!

Om eerlijk te zijn, het beste van dit recept is dat het zo eenvoudig te maken is. Een handvol nietjes in de voorraadkast en 10 minuten van je tijd is alles wat je nodig hebt voor een bakkerij-waardig glazuur! Deze botercrème met witte chocolade is zo veelzijdig, heerlijk en smaakt beter dan alles wat je in de winkel kunt krijgen! Probeer het op peperkoek en kerstboomkoekjes . Ik hou van een vakantietraktatie die er niet alleen goed uitziet, maar ook heerlijk smaakt!

Ingrediënten Witte Chocolade Botercrème

Voor dit recept is geen lange boodschappenlijst nodig! Deze eenvoudige ingrediënten zorgen ervoor dat de smaak van witte chocolade er echt doorheen komt. Het is eenvoudig en lekker! Alle maten vind je hieronder in de receptenkaart.

  • Witte Chocolade : Je kunt hier chocolademelts of je favoriete witte chocoladereep gebruiken!
  • Ongezouten boter : Boter geeft je glazuur niet alleen een rijke smaak, maar zorgt er ook voor dat de textuur mooi glad is. Ik zorg ervoor dat mijn boter zacht is, zodat alles goed met elkaar vermengt.
  • Poedersuiker : toegevoegd voor de perfecte zoetheid en soepele consistentie!
  • Vanille-extract : wordt gebruikt om de smaak te verdiepen. Ik raad aan om puur vanille-extract te gebruiken als je het hebt voor het beste resultaat!
  • Zout : er is maar een snuifje nodig om de algehele smaak van uw witte chocoladebotercrème te versterken.
  • Zware room : voeg indien nodig toe om de consistentie aan te passen.

Laten we wat botercrème maken!

Eerlijk gezegd kost het maken van deze botercrème met witte chocolade evenveel moeite als het kopen van glazuur uit de winkel. Het smaakt gewoon een miljoen keer beter! Ik weet dat als je dit een keer maakt, je net zo verslaafd zult zijn als ik! Het is snel, gemakkelijk en absoluut heerlijk!

  1. Chocolade smelten : Smelt de witte chocolade in een kleine kom in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Laat de volledig gesmolten chocolade minimaal 10 minuten afkoelen, tot hij op kamertemperatuur is, maar niet warm aanvoelt.
  2. Mix Boter en Chocolade : Voeg in een grote kom de zachte boter toe en klop 2-3 minuten tot het glad en licht is. Verlaag de mixersnelheid naar laag en voeg langzaam de afgekoelde witte chocolade toe tot deze volledig gemengd en glad is.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe: Voeg vervolgens de poedersuiker, vanille en zout toe en mix op laag tot bijna volledig geabsorbeerd voordat je de snelheid naar hoog verhoogt. Klop 2-3 minuten tot het glad en luchtig is.
  4. Consistentie aanpassen: Als de textuur van het glazuur te dik is, voeg dan 1 eetlepel zware room toe en meng op medium laag om te combineren. Voeg toe aan je favoriete desserts en geniet!
Succesvolle botercrème maken

Hier zijn een paar van mijn favoriete tips en trucs om je witte chocoladebotercrème elke keer weer soepel en heerlijk te maken! Zo stel je zeker een indrukwekkend dessert samen!

  • Boter zachter maken: De sleutel tot een gladde botercrème is om je boter zacht te maken voordat je hem erin mengt. Als je boter te hard is, kan er klontjes ontstaan tijdens het mengen. Zorg er wel voor dat je boter niet gesmolten is – hierdoor kan je botercrème soepel en dun worden.
  • Clear Vanilla gebruiken: Als je die perfecte witte kleur wilt voor je taarten en cupcakes, gebruik dan heldere vanille in plaats van donkere vanille-extract.
  • Voeg langzaam suiker toe: om te voorkomen dat je de consistentie van botercrème moet corrigeren, voeg je langzaam poedersuiker toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Don't Overmix: Mix je botercrème alleen tot een gladde massa. Als je te lang mixt, kan je glazuur zich vullen met luchtbellen.
  • Gebruik met : Ik hou van het combineren van witte chocolade botercrème met chocoladetaart en cupcakes voor alle chocolade-y smaak! Dit glazuur smaakt ook geweldig (en ziet er geweldig uit) op witte cake . Echt, omdat de smaak zo veelzijdig is, kun je witte chocoladebotercrème gebruiken op elke cake die je maar wilt! Aardbeien- , cranberry- en boterpecancakes zijn een paar van mijn andere favorieten om dit glazuur mee te gebruiken.
Overgebleven glazuur bewaren

Witte chocolade botercrème is geweldig om te bewaren en van tevoren te maken! Hier leest u hoe u dit smakelijke glazuur bij de hand kunt houden voor al uw bakbehoeften.

  • In de koelkast: In een luchtdichte verpakking is je witte chocolade botercrème tot 5 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: Je glazuur kan 2-3 maanden worden bewaard in een luchtdichte verpakking. Laat voor gebruik een nacht in de koelkast ontdooien.

White chocolate buttercream frosting in a white bowl.

Meer geweldige recepten met witte chocolade

Witte chocolade is een van mijn favoriete smaken om mee te bakken! Het is zo romig en zoet! Ik weet dat je dol zult zijn op de witte chocoladeachtige goedheid in elk van deze smakelijke dessertrecepten. Of je ze nu maakt voor een feestje of gewoon een zoetekauw bent, ze zullen je niet teleurstellen. Genieten van!

Desserts

Witte Chocolade Oreo Koekjes

dranken

Witte warme chocolademelk

Desserts

Witte Chocolade Blondies

Desserts

Witte Chocolade Cranberry Macadamia Koekjes

Witte chocolade botercrème afdrukken

Deze zachte en romige botercrème van witte chocolade is perfect voor al je favoriete taarten en cupcakes! Deze zijdezachte frosting wil je overal op hebben!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord witte chocolade botercrème
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 12 ons
Calorieën 316kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 8 ons witte chocolade
  • 1 kop ongezouten boter verzacht
  • 2 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 scheutje Zout
  • 1 eetlepel zware room indien nodig
instructies:

  • Smelt in een kleine kom de witte chocolade in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Laat de volledig gesmolten chocolade minimaal 10 minuten afkoelen tot hij op kamertemperatuur is, maar niet warm aanvoelt.
  • Voeg in een grote kom de zachte boter toe en klop 2-3 minuten tot het glad en licht is. Verlaag de mixersnelheid naar laag en voeg langzaam de afgekoelde witte chocolade toe tot deze volledig gemengd en glad is.
  • Voeg de poedersuiker, vanille en zout toe en mix op laag tot bijna volledig geabsorbeerd voordat je de snelheid naar hoog verhoogt. Klop 2-3 minuten tot het glad en luchtig is. Als de textuur van het glazuur te dik is, voeg dan 1 eetlepel zware room toe en meng op medium-laag om te combineren.

Voeding

Portie: 12 ons | Calorieën: 316kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 1g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 45 mg | Natrium: 23 mg | Kalium: 59 mg | Vezel: 1g | Suiker: 31g | Vitamine A: 478IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 42 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo