Whole30 Gehaktbrood

Bron

Je huidige broodmes daar valt niet langer meer mee brood te snijden? Wij van keukengerijk.nl helpen je graag aan een andere. Kijk eens naar dit broodmes, deze mag toch wel aan jouw messenmagneetstrip komen te hangen. Er zijn geen bolletjes meer die zullen pletten of kruimelen met dit kartelmes.

Dit Whole30 Meatloaf-recept is glutenvrij, zuivelvrij en ZO heerlijk. Gemaakt met rundergehakt, amandelmeel en kokosnootamino's, en vervolgens gegarneerd met een eenvoudige ketchupglazuur, zal je familie om meer vragen!

een gesneden gehaktbrood op een serveerschaal

Gehaktbrood: een klassiek gerecht en een basisrecept om in je receptenrotatie te hebben. Deze whole30-versie is gemaakt met rundergehakt, maar gebruikt dan amandelmeel in plaats van paneermeel en laat elke vorm van kaas weg. Maar het is ZO smaakvol dat je niet eens weet dat het glutenvrij en zuivelvrij is!

Een ding dat ik hier leuk aan vind, is dat het gekookte groenten gebruikt (denk aan: wortel, ui, selderij en knoflook), die de smaak verhogen en ervoor zorgen dat de textuur niet te droog is. En natuurlijk, zorg ervoor dat je het combineert met aardappelpuree (of puree van zoete aardappelen ) als je zin hebt).

Functies van het recept

  • Gemaakt met rundergehakt, gebakken groenten, amandelmeel, tomatenpuree en kokosnoot-aminos voor tonnen smaak (geen flauw gehaktbrood hier!).
  • Dit gehaktbroodrecept is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij, maar je familie zal het nooit weten!
  • De voorbereidingstijd is ongeveer 15 minuten, daarna gooi je het gewoon in de oven en het kookt.

Ingrediënt notities:

  • Groenten – Het recept maakt gebruik van een combinatie van wortel, ui, selderij en knoflook, die het gehaktbrood niet alleen steviger en voedzamer maken, maar ervoor zorgen dat het gehaktbrood niet droog wordt.
  • Coconut aminos – In principe geheel30-goedgekeurde sojasaus die is gemaakt van kokossap in plaats van soja. Ik gebruik het graag in al mijn paleo/whole30-recepten, zoals deze banh mi-kom en mijn Aziatische slawraps met kip.
  • Rundergehakt – ik gebruikte 93% mager rundergehakt; je kunt ook 1,25 lb. rundergehakt en 0,75 gehakt gebruiken als je dat liever hebt.
  • Tomatenpuree – Ik raad tomatenpuree in het eigenlijke gehaktbrood aan in plaats van ketchup, omdat het helpt om de ingrediënten een beetje beter aan elkaar te binden.
  • Eieren – Klop ze van tevoren, zodat ze gemakkelijker te combineren zijn met de andere ingrediënten. Dit voorkomt ook dat je mogelijk alles te veel mixt, wat we niet willen doen.
  • Peterselie – Bij voorkeur vers voor een betere smaak.
  • Amandelmeel – Aangezien dit heel30 gehaktbrood is, kun je geen paneermeel gebruiken. Dus, amandelmeel om te redden! Het is vrij smakeloos en helpt om alles bij elkaar te houden.
  • Ketchup – Controleer de ingrediëntenlijst nogmaals en zorg ervoor dat je suikervrije ketchup gebruikt (Primal Kitchen is mijn favoriet).

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Fruit de groenten. Begin met het sauteren van de wortel, die het langst duurt om zacht te worden. Voeg vervolgens de ui, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en kook ongeveer 3-4 minuten voordat je een eetlepel kokosnoot-aminos toevoegt. Laat het mengsel afkoelen voordat je het toevoegt aan de andere ingrediënten.

gebakken wortel, bleekselderij en ui in een grote koekenpan

Stap 2: Meng de ingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens het rundvlees, de eieren, de tomatenpuree, de rest van de kokosnoot-aminos, peterselie en amandelmeel toe aan een grote kom. Voeg vervolgens de afgekoelde, gekookte groenten toe en gebruik een vork of je handen om alles VOORZICHTIG te combineren. Roer tot het amandelmeel net is opgenomen.

rauw vlees, eieren en in blokjes gesneden groenten in een grote glazen kom

Stap 3: Maak het glazuur. Klop de ketchup en coconut aminos samen in een kleine kom tot ze volledig zijn opgenomen.

Stap 4: Bak het gehaktbrood. Breng het gehaktbroodmengsel over in je ingevette broodpan. Borstel de HELFT van het glazuur erover en bak het gehaktbrood gedurende 1 uur, of tot de interne temperatuur 160° bereikt. Laat het gehaktbrood 15 minuten in de pan staan, keer het dan voorzichtig om op een serveerschaal en bestrijk het resterende glazuur erover. Wacht 10 minuten voordat u gaat snijden.

rauw gehaktbrood met een ketchupglazuur in een broodpan Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Je kunt het gehaktbrood maken in een 9×5 of 8×4 broodvorm.
  • Vet je broodvorm altijd van tevoren in met anti-aanbakspray.
  • Je weet dat het gehaktbrood klaar is zodra het een interne temperatuur van 160ºF heeft bereikt.
  • Omdat dit gehaktbrood geen paneermeel bevat, is het iets breekbaarder dan andere recepten – maak je geen zorgen als het een beetje uit elkaar valt tijdens het snijden (het is nog steeds heerlijk!).

Welke kanten gaan met gehaktbrood?

Zoveel opties, maar mijn persoonlijke suggesties zijn deze airfryer-aardappelpartjes , Instant Pot-broccoli , in de koekenpan geroosterde fingerling-aardappelen of zelfs deze hartige puree van zoete aardappelen .

Kan ik gemalen kalkoen gebruiken in plaats van rundvlees?

Dat kan je echt! Je kunt het recept volgen zoals het is, maar ik zou het na 45 minuten controleren met een vleesthermometer omdat het dan iets sneller klaar is. Houd er rekening mee dat elke oven anders is, dus de kooktijden variëren.

Kan dit van tevoren worden voorbereid?

Ja, enigszins. Als je dit recept nog makkelijker wilt maken, sauteer je de groenten een dag van tevoren. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Vervolgens kun je ALLE ingrediënten in een grote kom tegelijk mengen voordat je ze in je broodpan doet.

Opslag

  • Koelkast – Bewaar de restjes tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
    • Om de plakjes weer op te warmen, kun je de plakjes in de magnetron zetten, of als je het nog niet hebt gesneden, verwarm je de oven voor op 250 °, plaats het gehaktbrood in een ondiepe schaal met een beetje bouillon en verwarm tot het is opgewarmd, ongeveer 25 minuten .
  • Diepvriezer – Wikkel elk stuk gehaktbrood stevig in plasticfolie of folie en plaats het vervolgens in een diepvriesbestendige plastic zak. Voor meer tips over het invriezen van gehaktbrood, bekijk dit bericht van de Spruce Eats over hoe je gehaktbrood het beste kunt bewaren en invriezen .

een plakje gehaktbrood op een wit bord met een vork erin Meer Whole30 dinerrecepten

  • Gebakken BBQ Kippendijen
  • Lamskoteletten Airfryer
  • Crème van Champignonvarkenskarbonades

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een gesneden gehaktbrood op een serveerschaal

Print Whole30 Gehaktbrood

Dit Whole30 Meatloaf-recept is glutenvrij, zuivelvrij en ZO heerlijk. Gemaakt met rundergehakt, amandelmeel en kokosnootamino's, en vervolgens gegarneerd met een eenvoudige ketchupglazuur, zal je familie om meer vragen!
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord gehaktbrood, paleo gehaktbrood, heel30 gehaktbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 sneetjes
Calorieën 429kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 bleekselderij fijn gesneden
  • 1/2 kop gele ui in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels kokosaminos verdeeld
  • 2 pond rundergehakt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1/4 kop verse peterselie gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kopje amandelmeel
voor het glazuur:

  • 1/3 kopje ketchup
  • 1 eetlepel kokos aminos
instructies:

  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de bleekselderij, ui en knoflook toe en kook 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg als laatste 1 eetlepel kokosnoot-aminos toe en bak 30 seconden; doe het mengsel in een kom en laat het 10-15 minuten afkoelen.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 350° en vet een broodpan (9×5 of 8×4) in met anti-aanbakspray; opzij zetten.
  • Voeg het rundergehakt, de eieren, de peterselie, de tomatenpuree, het zout, het amandelmeel en de resterende kokosnootamino's toe aan een grote kom. Als de groenten zijn afgekoeld, voeg je ze ook toe aan de kom. Gebruik een vork of je handen om alles VOORZICHTIG door elkaar te roeren, zorg ervoor dat je niet te veel mengt. Breng het mengsel over naar je broodpan.
  • Klop in een kleine kom de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en borstel de HELFT ervan over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 1 uur, of tot het een interne temperatuur van 160° heeft bereikt. Laat het 15 minuten in de pan staan en keer het dan voorzichtig om op een serveerschaal. Borstel het resterende glazuur erop.
  • Wacht 10 minuten voordat je het aansnijdt (let op: het gehaktbrood zal iets kwetsbaarder zijn dan de meeste omdat het glutenvrij is, dus het kan een beetje uit elkaar vallen tijdens het snijden – dat is oké!). Snijd en geniet!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Je KUNT dit maken met gemalen kalkoen als je dat liever hebt; maar het zal iets sneller bakken, dus controleer het na 45 minuten. *Om deze heel30 te houden, moet je ervoor zorgen dat je suikervrije ketchup gebruikt

Voeding

Calorieën: 429kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 24g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvet: 1g | Cholesterol: 121 mg | Natrium: 497 mg | Kalium: 460 mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 1626IE | Vitamine C: 5 mg | Calcium: 71 mg | IJzer: 3mg

Het bericht Whole30 Meatloaf verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo