Wat is scherp?

Bron

De laatste tijd heb ik serieus mijn slijpvaardigheden in twijfel getrokken. Ik begon met een Kurosaki R2 en leerde hoe ik het scherp kon krijgen op mijn naniwa professional 3000. Het mes sneed niet alleen goed vers uit de stenen, maar bleef de tomatenhuid scherp snijden voor tenminste een week thuis koken.

Ik maakte toen kennis met koolstofstalen messen (O2) en 14c28n (roestvrij maar fijnkorrelig). Ik stond er al snel versteld van hoe gemakkelijk het was om te slijpen en ik heb nooit problemen met het vasthouden van de randen opgemerkt. Ik heb ook een kurosaki…

Lees verder

Bron

Een broodmes bestellen? Vanzelfsprekend doe je dat op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Dit mes bijvoorbeeld is een echte aanwinst in je messenset. Met broodmessen als deze is geplet en gekruimeld brood niet meer aan de orde.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo