waar gebruiken jullie voor tussen de slijpsessies

Bron

waar gebruiken jullie tussen het slijpen van messen met relatief zacht staal (55-58 HRC Rockwell) voor om ze scherp te houden
wat gebruik je en waarom?

(a) gegroefde stalen hoonstaaf?
( b ) een gladde stalen hoonstaaf?
(c) u strop op uw wetsteen?
(d) je stropt op leer
(e) je stropt op karton
(f) u een keramische aanzetstaaf gebruikt?

( g) je gebruikt iets anders
ook hebben sommige leden van het forum gezegd dat aanzetstaal een rand creëert die niet standhoudt…

waar gebruiken jullie voor tussen de slijpsessies door?

Bron

Erg groot is het tomatenmes niet, het is een bescheiden mesje met enorm gemak. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vork bezitten maar dat is geen vaste regel. Wil je een tomaat met een koksmes snijden zal dit ook kunnen. De tomaten schil is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het tomatenmes bezit fijne kartels waardoor het met gemak en zonder beschadigingen door de schil snijdt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo