Waanzinnig heerlijke hamsalade

Bron

Een koksmes bestellen? Dit exemplaar, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Een redelijke prijs en uiteraard gigantisch scherp. Dit keukenmes gaat een trots in je keuken worden.

Deze geweldige hamsalade zit boordevol smaak! Super simpel en makkelijk te maken, gebruik wat overgebleven ham en je hebt dit in minder dan 10 minuten klaar voor de lunch!

Ik hou van een goede boterham! Of het nu voor ontbijt, lunch of diner is en je kunt er een vinden die bij je past. Als je net als ik van sandwiches houdt, MOET je deze Franse dip , deze gegrilde kaas en deze Cubaanse sandwich PROBEREN!

A bowl of ham salad garnished with a lemon. Ham salade

Ik hou van een goede draai aan de klassieke kip- of eiersalade . Ik ben vooral dol op dit recept voor hamsalade omdat het een goede manier is om eventuele overgebleven ham die ik heb op te gebruiken! Soms plan ik met dit in gedachten gewoon een maaltijd voor de dag nadat ik een ham heb gemaakt. Het is zo makkelijk en vers om te maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik het bovenop mijn favoriete brood kan doen a voila, ik heb zelf een heerlijk broodje!

Heb je 10 minuten en wat ham bij de hand, dan maak je deze hamsalade in een mum van tijd. Eet het puur of voeg het toe aan wat brood. Het zal in ieder geval zo heerlijk smaken! Het mengsel van ham, mayo, eieren, kruiden en wat vers citroensap maakt de meest geweldige combinatie! In feite is dit een maaltijd die mijn kinderen graag eten. Je weet dat ze er dol op zijn als ze hier meer zin in hebben in plaats van de maaltijd met de fancy ham van de avond ervoor!

Ingrediënten voor Hamsalade

Dit recept is zo eenvoudig en het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten weggooien en mixen! Zie de receptenkaart onderaan de post voor ingrediëntenmetingen.

  • Ham: Ik gebruik een keukenmachine om mijn ham te hakken. Maar ik heb ook ham in blokjes gebruikt die ik ook bij de hand had.
  • Gekookte eieren : Kook deze en pel ze voordat je aan dit recept begint.
  • Mayonaise: Klassiek in een recept voor hamsalades, de mayonaise combineert alle ingrediënten met elkaar.
  • Selderij: Snijd dit in kleine stukjes voordat je het mengt.
  • Ui: Ik ben dol op de smaak die deze ui aan dit recept geeft!
  • Relish: een klassiek ingrediënt voor dit soort saladerecepten.
  • Mosterd: Je kunt gewone of pittige mosterd gebruiken, dat is helemaal aan jou.
  • Zout en peper: Deze worden naar smaak toegevoegd.
  • Peterselie: Deze smaak geeft zo'n goede smaak aan de salade.
  • Citroen : Je kunt citroensap uit een fles gebruiken, maar ik heb liever vers. Het is een veel helderdere smaak.

Laten we wat hamsalade maken!

Mix dit allemaal en je hebt de perfecte hamsalade voor lunch en picknick! Het is ZOO GOED en makkelijk. Je kunt die combo niet verslaan!

  1. Pulsham: Voeg in een keukenmachine de ham toe en pulseer tot deze klein en kruimelig is. Je kunt het ook in hele kleine stukjes hakken.
  2. Voeg ingrediënten toe, meng en serveer: Voeg in een middelgrote kom de ham, eieren, mayonaise, selderij, ui, saus, mosterd, zout en peper, peterselie en citroensap toe. Roer alle ingrediënten door elkaar. Serveer met crackers, of op brood als sandwich.

2 pictures showing ham in a food processor and then all of the ingredients in a bowl.

variaties

Een van mijn favoriete dingen aan het maken van hamsalade is dat het elke keer kan worden omgeschakeld! Voeg dingen toe, haal dingen eruit! Echt, maak het gewoon perfect voor jou!

  • Ham: Gebruik elk type ham dat je bij de hand hebt. Wat je ook gebruikt, hak het fijn of versnipper het, zodat het gemakkelijk te verspreiden, opscheppen en eten is.
  • Noten: als je wilt, kun je wat noten toevoegen! Pecannoten zijn een klassieker, maar je kunt ze vervangen door walnoten, amandelen of cashewnoten. Rooster ze voor wat extra smaak.
  • Mayonaise: Als je geen fan bent van mayonaise, kun je zure room of magere Griekse yoghurt gebruiken.
  • Augurken: Als je van augurken houdt, probeer dan ongeveer ½ kopje augurken met dille fijn te hakken en aan de mix toe te voegen.

Ham salad on bread with some lettuce.

Kan ik dit van tevoren maken en invriezen?

Ja! Om ervoor te zorgen dat je het veilig invriest, doe je dit direct nadat je het hebt gemaakt. Doe het in een luchtdichte verpakking (met de datum erop) en het kan 1-2 maanden in de vriezer blijven staan. Als je klaar bent om het op te eten, haal je het eruit en zet je het in de koelkast om te ontdooien. Daarna opscheppen en genieten!

A ham salad sandwich on a plate.

Restjes bewaren

Deze hamsalade blijft tot 5 dagen goed in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Plan vooruit en gebruik het de hele week voor lunches!

A ham salad sandwich on a plate stacked 2 high.

Maak er een maaltijd van!

Als je van hamsalade houdt, moet je het naar een hoger niveau tillen door deze heerlijke kanten toe te voegen om er een complete maaltijd van te maken! Vergeet niet dat dit slechts een paar ideeën zijn! Echt, dit past goed bij bijna alles, dus ga je gang en ga koken! Genieten van!

Salades

Fruitsalade met bramen en limoen

dranken

Mousserende frambozenlimeade

Bijgerechten

Koelkast Augurken

Bijgerechten

Airfryer Aardappelchips

Waanzinnig heerlijke hamsalade afdrukken

Deze geweldige hamsalade zit boordevol smaak! Super simpel en makkelijk te maken, gebruik wat overgebleven ham en je hebt dit in minder dan 10 minuten klaar voor de lunch!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord hamsalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 430kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 kopjes gemalen ham
  • 3 grote gekookte eieren gehakt
  • 1/2 kop mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij gehakt
  • 1/4 een ui gesnipperd
  • 2 eetlepels relish
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel peterselie gehakt
  • Sap van een halve citroen
instructies:

  • Voeg in een keukenmachine de ham toe en pulseer tot deze klein en kruimelig is. Je kunt het ook in hele kleine stukjes hakken.
  • Voeg in een middelgrote kom de ham, eieren, mayonaise, selderij, ui, relish, mosterd, zout en peper, peterselie en citroensap toe. Roer alle ingrediënten door elkaar. Serveer met crackers, of op brood als sandwich.

Voeding

Calorieën: 430kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 20g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 14g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvet: 1g | Cholesterol: 195 mg | Natrium: 1188 mg | Kalium: 290 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 276IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 33 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo