Vuile rijst

Bron

Zoek je een koksmes? Dit exemplaar, is een prachtig koksmes. Een fraai design en natuurlijk uiterst scherp. Dit mes gaat een trots in je keuken worden.

Vuile rijst zit boordevol Cajun-smaak en de textuur is om voor te sterven! Het heeft de meest verbazingwekkende mix van heerlijke kruiden, vlees en rijst waar je familie zeker gek van zal worden!

Kook dit in één pan en je zult zien hoe snel en gemakkelijk dit recept is! Het is zeker een van mijn favoriete bijgerechten. Als je van de Cajun-smaak houdt die dit recept met zich meebrengt, probeer dan deze kabeljauw-, garnalen- en kreeftenstaarten ! Ze zijn allemaal heerlijk en barsten van die geweldige heerlijke smaak!

Rice with meat and veggies being served with a wooden spoon. Vuile Rijst Recept

Vuile rijst (of soms bekend als "Cajun-rijst") dankt zijn naam aan de kleur die het krijgt nadat je alle ingrediënten hebt gemengd! Nu weet ik dat jullie allemaal rijst als bijgerecht hebben gegeten. Of dat nu witte rijst of bruine rijst of gebakken rijst is. Maar… Als je het echt naar een hoger niveau wilt tillen, staat vuile rijst op het punt je nieuwe beste vriend te worden! Als je het maakt met deze zelfgemaakte Cajun-kruiden , zal het echt onderscheidend zijn!

Je maakt dit recept thuis in minder dan 30 minuten! Je kunt het als bijgerecht koken met een deel van deze lekker gebakken kip . Of nog beter, eet het als hoofdmaaltijd tijdens de lunch! Het is vullend en super lekker! Je kunt het zelfs van tevoren maken en genoeg voorbereiden om de hele week te lunchen. Wat je ook besluit om het te eten, je zult er absoluut dol op zijn! Oh, en vergeet niet dat het allemaal in één pan kan worden gekookt, dus het is niet alleen snel, maar het zal ook supergemakkelijk zijn om op te ruimen voor jou!

Ingrediënten in Easy Dirty Rice

De ingrediënten in dit recept zijn allemaal eenvoudig en als je ze allemaal combineert, wordt het geweldig! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Rundergehakt en varkensvlees: het eiwit maakt dit gerecht super vullend!
  • Ui, groene paprika en bleekselderij: Snijd deze allemaal in ongeveer dezelfde grootte zodat ze gelijkmatig garen.
  • Knoflook : Als je geen verse knoflookteentjes hebt die je kunt fijnhakken, gebruik dan de gehakte knoflook uit je koelkast. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Cajun-kruiden : als je kunt, maak deze cajun-kruiden van tevoren en je gaat nooit meer terug naar de winkel die je hebt gekocht!
  • Rijst : Langkorrelige rijst is wat je wilt proberen en gebruiken voor dit recept.
  • Runderbouillon : Dit brengt smaak terwijl je de rijst kookt.
  • Zout: Strooi dit naar smaak!

Hoe vuile rijst op het fornuis te koken?

Snel en gemakkelijk is de naam van dit spel! Vuile rijst kookt alles in één pan, dus koken is een makkie. Deze rijst smaakt zo heerlijk dat je niet kunt stoppen bij één portie!

  1. Kook vlees en voeg groenten toe : In een grote pan kook en verkruimel het gehakt en varkensvlees tot het niet meer roze is. Voeg de ui, paprika, bleekselderij, knoflook en cajun toe en kook tot ze zacht beginnen te worden.
  2. Rijst toevoegen: Voeg rijst en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen of tot de rijst gaar is. Pluk en serveer.

3 pictures showing the steps on how to make dirty rice.

Tips en ideeën voor de beste vuile rijst

Als je je vuile rijst een tandje hoger wilt zetten, heb ik een paar tips en trucs bedacht om dingen te veranderen om dit voor jou te laten werken!

  • Gezonde alternatieven : Voor een iets gezondere optie kunt u gemalen kalkoen gebruiken in plaats van rundvlees en varkensvlees. Je kunt de witte rijst ook vervangen door wat bruine rijst! Dit zijn subtiele veranderingen die de smaak van het gerecht niet veranderen!
  • Gevulde Paprika's: Dit is een geweldige rijst om te gebruiken met paprika's! Snijd de bovenkant van een paprika (elke smaak of kleur) en stop deze vuile rijst erin. Bak 20-30 minuten op 350 graden en je hebt ineens weer een (helemaal andere!) heerlijke maaltijd voor jezelf zonder extra werk!
  • Ga zwaar op het vlees : Het vlees is het hartige deel van dit gerecht, dus zorg ervoor dat je niet beknibbelt op het vlees!

Dirty rice being served with a wooden spoon.

Overgebleven rijst bewaren of invriezen?

Je kunt een deel hiervan van tevoren koken en in je koelkast of vriezer bewaren voor een gemakkelijke maaltijd later! Volg deze instructies om erachter te komen hoe je deze rijst bewaart en hoe je je restjes weer opwarmt!

  • Koelkast: Bewaar je rijst in een luchtdichte verpakking. Het blijft 5-6 dagen goed in je koelkast!
  • Diepvriezer: Zodra uw rijst is afgekoeld, plaatst u deze in een verzegelde ritssluitingszak of container en labelt u deze met de datum. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
  • Opwarmen: Zorg ervoor dat je je rijst een nacht in de koelkast hebt ontdooid. Als het eenmaal is ontdooid, kun je het opnieuw opwarmen in de magnetron, vaak roerend totdat het is opgewarmd. Of u kunt het op het fornuis opwarmen tot het warm is.

Dirty rice in a bowl with a spoon.

Meer rijstrecepten om van te houden

Rijst is een uitstekende optie voor bijgerechten en hoofdgerechten. Je kunt er niet fout mee gaan en het is iets waar iedereen (zelfs kinderen!) van houdt! Dus hier zijn nog een paar van mijn favoriete rijstrecepten. Ik heb er een paar uitgekozen die zo verschillend zijn dat je iets zou moeten kunnen vinden dat past bij wat je ook kookt! Ze zijn allemaal zo lekker dat het moeilijk is om te kiezen welke het beste is!

Diner

Beter dan Afhaalham Gebakken Rijst?

Diner

Gegrilde limoen-kokoskip met kokosrijst

Bijgerechten

Bloemkool Gebakken Rijst

Mexicaanse rijst in witte pan

Bijgerechten

Mexicaanse rijst

Vuile rijst afdrukken

Vuile rijst zit boordevol Cajun-smaak en de textuur is om voor te sterven! Het heeft de meest verbazingwekkende mix van heerlijke kruiden, vlees en rijst waar je familie zeker gek van zal worden!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord vuile rijst, vuile rijst recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 583kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/2 pond rundergehakt
  • 1/2 pond gemalen varkensvlees
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 1 1/2 kopjes langkorrelige rijst
  • 3 1/2 kopjes runderbouillon
  • zout naar smaak
instructies:

  • Kook en verkruimel in een grote pan het gehakt en varkensvlees tot het niet meer roze is. Voeg de ui, paprika, selderij, knoflook en cajun toe en kook tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg rijst en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen of tot de rijst gaar is. Pluk en serveer.

Voeding

Calorieën: 583kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 27g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 81 mg | Natrium: 859 mg | Kalium: 641 mg | Vezel: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 986IE | Vitamine C: 26 mg | Calcium: 66 mg | IJzer: 3mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo