Vingerstenen maken – mijn eerste poging

Bron

Ik heb onlangs gewerkt aan een complete re-finish van een mooie 225 Hide Blue #1 gyuto en daarbij had ik vingerstenen nodig voor de uiteindelijke finish. Aangezien Maxim er geen beschikbaar had op het moment dat ik van hem kocht (OK, eigenlijk kreeg ik het gratis, maar dat is een ander verhaal) Tomo Nagura Extra (moet ofwel Takashima of Ohira zijn volgens Maxim) wat bleek een mooi en verrassend groot stuk steen zijn.

Natuurlijk – ik kon het niet laten om een…

Vingerstenen maken – mijn eerste poging

Bron

Erg significant is het tomatenmesje niet, het is een klein maar fijn mes. Het uiteinde is bij sommige tomatenmessen een vork, dit is om de plakjes tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat bewerken met een koksmes zou tevens een mogelijkheid zijn. Alleen moet deze wel fantastisch scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het mesje is fijn gekarteld waardoor het probleemloos en zonder rafelen door de schil snijdt.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo