verscherpingslimiet

Bron

Ik ben een beginner als het om slijpen gaat. Ik dacht dat ik mijn messen scherp kreeg totdat ik een Tanaka ginsan gyuto kreeg. Scherpere OOTB dan al mijn andere messen die ik heb en heb bijgewerkt na aankoop op mijn stenen. Ik heb wit #1, blauw #2 en super, een R2, waarmee ik op de stenen heb gespeeld en dacht dat ik het goed deed. Mijn vraag is… is er een grens aan hoe scherp sommige staalsoorten zullen worden, of is het gewoon mijn waardeloze techniek waardoor ik mijn andere messen niet zo scherp krijg als…

slijplimiet

Bron

Het keukenmes dat bijna elke klus kan klaren is het koksmes. Een mesblad zonder kartels zorgt voor de minst mogelijke trauma aan groenten, fruit, vlees en vis. Hou je van een goed gesneden product dan hou je van het koksmes. Na gebruik is opbergen op een veilige plek ontzettend aanraadbaar. We raden aan om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo