Vendhaya dosai recept

Bron

Een broodmes bestellen? Uiteraard kijk je het eerst op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Zie dit dit broodmes, deze mag toch wel aan jouw messenmagneetstrip komen te hangen. Er zijn geen croissants meer die zullen pletten of kruimelen met dit schatje.

Vendhaya dosai recept | Gezond Methi dosa-recept, Zuid-Indiaas dosa-recept met volledige video en stapsgewijze foto's. Traditioneel Zuid-Indiaas ontbijt, recept van Vendhaya dosai

Vendhaya dosai is een van de meest populaire dosa in Zuid-Indiase huizen. Zachte en sponsachtige dosas gemaakt van gefermenteerd beslag. Mijn moeder maakt dit vrij vaak in de zomer omdat het vendhayam | methi-zaden koelen het lichaam. Vendhayam | methi zaden | Fenegriekzaden hebben veel gezondheidsvoordelen. Het is een zeer goede bron van Omega 3-vetzuren. Deze dosa wordt bij ons thuis meestal gecombineerd met puli milagai. Dat is een van de klassieke combo's in ons huis. Ik weet niet hoe ik dit recept van vendhaya dosa in die 12 jaar in Jeyashri's keuken heb gemist.

Toen ik amma om het recept vroeg, maakt ze dit al jaren niet meer. Omdat appa dol is op deze combinatie, stopte ze met het maken van dit na hem. Ze vergat zelfs de afmetingen voor deze dosa. Dus ik vroeg mijn vriend Shriprada en maakte het gisteren. De metingen waren perfect en de dosa is zo goed gelukt.

We vonden het allemaal geweldig en de smaak bracht me letterlijk terug naar mijn kindertijd. Als je een dosa-liefhebber bent, bekijk dan onze interessante dosa-variëteiten

  • Thavala dosa
  • Danga dosa
  • Komkommer rietsuiker dosa
  • Uppu huli khara dosa

Vendhaya dosai recept

Vendhaya dosai

Print Vendhaya dosai recept

Zacht, sponsachtig en gezond dosa-recept met rijst, urad dal, vendhayam en poha
Cursus ontbijt, diner,
Indiase keuken
Trefwoord Dosa-recepten, Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 kop Idli-rijst
  • 1,5 el fenegriekzaden | Vendhayam
  • 3 el poha | aval
  • 2 eetlepels urad dal
  • Olie om dosa te maken
instructies:

  • Was en week Idli-rijst in een kom.
  • Was en week fenegriekzaden, aval en urad dal in een andere kom.
  • Laat dit 3-4 uur weken.
  • Giet het water af en maal dit tot een gladde pasta.
  • Voeg tijdens het malen van het beslag water toe.
  • Voeg water toe aan de consistentie van het dosa-beslag.
  • Dit kan in mixie zelf. Als u grote hoeveelheden maakt, kunt u malen in een natte molen.
  • Uithalen en overbrengen naar een vaartuig..
  • Voeg zout toe en meng goed met je handen.
  • Laat dit 5-6 uur fermenteren.
  • Ook de fermentatietijd is afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Als het eenmaal gefermenteerd is, meng je het goed en maak je dosas.
  • Zorg ervoor dat de dosa-pan heet is.
  • Met dit beslag kunnen we geen knapperige dosas maken.
  • Het wordt een zachte dosa zoals set dosai.
  • Druppel olie aan de zijkanten.
  • Als het aan één kant gaar is, draai je het om.
  • Koken en uit de pan halen.
  • Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  • Vendhaya dosa past goed bij elke pittige chutney.
  • We hebben genoten met molaga-chutney.
  • Puli milagai smaakt hier goed bij.
Video

Opmerkingen:

1. Dit vendhaya dosa-beslag is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
2. Sommige van mijn familieleden voegen tijdens het weken 1-2 eetlepels toor dal het vendhaya dosa-beslag toe.
  • Was en week Idli-rijst in een kom.

  • Was en week fenegriekzaden, aval en urad dal in een andere kom.
  • Laat dit 3-4 uur weken.

  • Giet het water af en maal dit tot een gladde pasta.
  • Voeg tijdens het malen van het beslag water toe.

  • Voeg water toe aan de consistentie van het dosa-beslag.
  • Dit kan in mixie zelf. Als u grote hoeveelheden maakt, kunt u malen in een natte molen.

  • Uithalen en overbrengen naar een vaartuig..
  • Voeg zout toe.

  • Meng goed met je handen.
  • Laat dit 5-6 uur fermenteren.
  • Ook de fermentatietijd is afhankelijk van de weersomstandigheden.

  • Zodra het is gefermenteerd, meng je goed en begin je met het maken van dosas.

  • Zorg ervoor dat de dosa-pan heet is.
  • Met dit beslag kunnen we geen krokante dosas maken.
  • Schenk een pollepel dosa beslag en verdeel dit een beetje.
  • Het wordt een zachte dosa zoals set dosai.
  • Druppel olie aan de zijkanten.

methi dosa

  • Als het aan één kant gaar is, draai je het om.

vendhaya dosai

  • Koken en uit de pan halen.
  • Herhaal dit voor de rest van het beslag.

vendhaya dosai

  • Vendhaya dosa past goed bij elke pittige chutney.
  • We hebben genoten met molaga-chutney.
  • Puli milagai smaakt hier goed bij.

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo