Veganistische Pompoen Chili

Bron

Dit fileermes heeft een mooi lang dun en vooral flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs bot te snijden. Uiteraard is het keukenmes fantastisch scherp, allemaal bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor minder verlies van vlees. De fileermessen die wij in ons aanbod hebben voegen een perfecte meerwaarde aan ieders messenset.

Deze gezonde Vegan Pumpkin Chili geeft een heerlijke herfstdraai aan een klassiek recept. Gemaakt met bonen, pompoen en veganistische worst, het is gemaakt in één pot, is klaar in minder dan 30 minuten en kan echt niet eenvoudiger te bereiden zijn!

close-up foto van een kom chili met bonen en worst

Is er iets lekkerder dan een warme kom chili op een kille herfstdag? Ik denk het niet! Deze vegan pompoen chili is ideaal voor deze tijd van het jaar en is een hartige manier om van pompoen te genieten.

Het is op dezelfde manier bereid als andere chili-recepten (ik kijk naar jou, butternut squash chili ), maar ik besloot om veganistische worst toe te voegen om de smaak en het eiwitgehalte te verhogen, dus dat wil je eerst koken.

Als je een fan bent van pompoen maar eens iets anders wilt maken dan brood of muffins , dan is deze chili echt iets voor jou!

Functies van het recept

  • Het is veganistisch en glutenvrij en zit boordevol eiwitten dankzij de worst en bonen.
  • Gemaakt in één pot (ik gebruikte mijn Dutch Oven) en klaar in minder dan 30 minuten.
  • Een makkelijke maaltijd om op zondag te maken en de hele week van te genieten (plus, het is gemakkelijk te verdubbelen als je meer porties wilt).

een kom pompoenchili gegarneerd met zure room en pompoenpitten Ingrediënt notities:

  • Veganistische worst – Ik raad ten zeerste aan om esdoornworst te gebruiken als je het kunt vinden. Het verhoogt de smaak en brengt de zout-zoete combinatie van de maaltijd echt naar voren. Geen zorgen als je het niet kunt vinden – misschien wil je gewoon wat meer ahornsiroop aan de chili toevoegen.
  • Bonen – Ik heb een combinatie van zwarte en pinto bonen gebruikt – voel je vrij om in plaats daarvan je favoriete soort te gebruiken (ik denk dat kikkererwten ook goed zouden zijn), maar zorg ervoor dat je ze vooraf afgiet en spoelt.
  • Pompoen – Ingeblikt; controleer nogmaals of je pure pompoenpuree gebruikt en geen pompoentaartmix.
  • Tomatenblokjes – Ik gebruik altijd vuurgeroosterde tomatenblokjes in al mijn soep- en chilirecepten. Simpel gezegd, ze zijn smaakvoller en voegen de minste rooksmaak toe.
  • Groentebouillon – Aangezien dit veganistische chili is, raad ik het gebruik van een ander soort bouillon af.
  • Ahornsiroop – De siroop past heel goed bij de pompoen en maakt deze chili echt zout en zoet. Ik gebruikte ¼ kopje en vond dat de perfecte hoeveelheid, maar je kunt meer toevoegen als je dat liever hebt.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kook de worst. Begin met het koken van de worst in een grote, diepe pan (ik gebruikte mijn Dutch Oven) volgens de instructies op de verpakking. Verwijder het met een lepel en zet het opzij.

gekookte worst in een witte Dutch Oven

Stap 2: Fruit de groenten. Verhit vervolgens olie in diezelfde pan, voeg dan de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer 1 minuut.

Stap 3: Voeg de overige ingrediënten toe. Giet de bonen, pompoen, tomaten, groentebouillon en ahornsiroop in de pan. Breng de chili aan de kook, zet het vuur lager, dek het af en laat het 15 minuten sudderen.

gebakken uien in een nederlandse oven

Stap 4: Smaaktest. Proef van de soep en voeg indien nodig meer ahornsiroop en/of zout toe. Voeg ten slotte de worst terug in de pot en roer om te combineren, bestrooi alles dan met zwarte peper.

chili met worst in een nederlandse oven Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Voordat u de bonen aan de soep toevoegt, moet u ze afgieten en afspoelen om alle vloeistof uit het blik te verwijderen.
  • Experimenteer met verschillende soorten bonen als zwart en/of pinto niet jouw favoriet zijn. Kidneybonen, cannellinibonen of kikkererwten passen allemaal in dit recept.
  • Dit is bedoeld als een snel chili-recept, maar hoe langer je het laat sudderen, hoe smaakvoller het zal zijn, dus voel je vrij om het 30-45 minuten te laten sudderen in plaats van 15 minuten (beide zullen heerlijk zijn!).

Moet ik vegan worst gebruiken?

Nee! De veganistische worst verhoogt de smaak (vooral als je worst met esdoornsmaak gebruikt), maar het is niet absoluut noodzakelijk. Je kunt het weglaten als je dat liever hebt, of in plaats daarvan tempehbacon of Beyond Meat crumbles vervangen .

Kan je dit ook in de slowcooker maken?

Ja! Om dit te doen, bak je de ui en knoflook in een koekenpan en breng je ze over naar je slowcooker. Voeg de overige chili-ingrediënten toe en kook de chili 3-4 uur op HOOG. Kook de worst voor het serveren in een koekenpan, breng hem over naar je slowcooker en roer om te combineren.

Wat zijn enkele veganistische chili-topping-ideeën?

Deze veganistische pompoen-chili past goed bij veel "typische" chili-toppings. Ik hield het simpel en gebruikte een klodder pure veganistische yoghurt en pompoenpitten voor extra textuur. Daarnaast kun je zuivelvrije geraspte cheddarkaas, gesneden avocado en/of veganistische zure room toevoegen.

Opslag

  • Koelkast : Verpak de restjes in luchtdichte containers en bewaar ze maximaal 4 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer : Chili bevriest goed tot 4 maanden. Zorg ervoor dat u het in een luchtdichte verpakking of een diepvriesbestendige zak bewaart als het eenmaal gaar en volledig is afgekoeld. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het weer opwarmt.

een kom chili met een lepel erin naast een schaaltje pompoenpitten Meer veganistische soeprecepten

  • Veganistische Aardappelsoep
  • Plantaardige Quinoa Soep
  • Veganistische Minestronesoep

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

close-up foto van een kom chili met bonen en worst

Afdrukken Veganistische Pompoen Chili

Deze gezonde Vegan Pumpkin Chili geeft een heerlijke herfstdraai aan een klassiek recept. Gemaakt met bonen, pompoen en veganistische worst, het is gemaakt in één pot, is klaar in minder dan 30 minuten en kan echt niet eenvoudiger te bereiden zijn!
Cursus diner, lunch
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord pompoen chili, vegan pompoen chili
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 624kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 kopje veganistische worst (zie opmerkingen); gesneden in 1/2 "stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kop gele ui in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chipotle-kruiden
  • 1/2 theelepel zout plus meer naar smaak
  • 15 oz. zwarte bonen (1 blik); uitgelekt en gespoeld
  • 15 oz. pinto bonen (1 blik); uitgelekt en gespoeld
  • 15 oz. pompoenpuree (1 blikje)
  • 28 oz. vuurgeroosterde tomatenblokjes (1 blik); met sappen
  • 1 kop groentebouillon
  • 1/4 kopje ahornsiroop of meer naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
instructies:

kookplaat methode:

  • Voeg een klein beetje olie toe aan een grote, diepe koekenpan of braadpan en kook de worst volgens de instructies op de verpakking; verwijderen en opzij zetten.
  • Voeg olie toe aan de pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten, voeg dan de chilipoeder, gerookte paprika, komijn, chipotlekruiden en zout toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de zwarte bonen, pinto bonen, pompoen, tomaten met hun sappen, groentebouillon en ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar en breng de chili aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de soep 15 minuten sudderen.
  • Proef de soep en voeg indien nodig meer siroop en/of zout toe. Voeg de chili terug in de pot, roer en geniet ervan!
slowcooker methode:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten. Breng het mengsel over naar uw slowcooker.
  • Voeg de kruiden, bonen, pompoen, tomaten met hun sappen, groentebouillon en ahornsiroop toe aan je slowcooker en kook de chili 3-4 uur op HOOG.
  • Als de soep klaar is, kook je de worst in een koekenpan boven het fornuis, giet het dan in je slowcooker en roer om te combineren. Voeg naar smaak nog wat siroop en/of zout toe en geniet!
Opmerkingen:

* Calorieën zijn per portie en zijn een schatting * Veganistische worst: als je worst met esdoornsmaak kunt vinden, gebruik die dan; de reden dat ik het heb gemeten als 1 kopje versus het aantal schakels, is omdat elk merk worstschakels van verschillende grootte maakt. Ik gebruikte kleinere esdoornworst, dus ik gebruikte uiteindelijk 4 schakels. *Als je geen fan bent van zwarte of pinto bonen, probeer dan in plaats daarvan kidneybonen, cannellinibonen of kikkererwten. Zorg ervoor dat je ze eerst uitlekt en spoelt!

Voeding

Calorieën: 624kcal | Koolhydraten: 94g | Eiwit: 34g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Natrium: 1259 mg | Kalium: 1280 mg | Vezel: 27g | Suiker: 23g | Vitamine A: 18095IE | Vitamine C: 12 mg | Calcium: 209 mg | IJzer: 21 mg

Het bericht Veganistische Pompoen Chili verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo