Veganistische Aardappelsoep

Bron

Zoek je een koksmes? Dit exemplaar, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Perfect gebalanceerd en vanzelfsprekend uiterst scherp. Dit mes gaat een trots in je keuken worden.

My Vegan Potato Soup is gemaakt in één pot met stevige Yukon Gold-aardappelen, zuivelvrije melk en klassieke soepgroenten. Het is een romige, geruststellende en eenvoudige maaltijd van 20 minuten!

kom aardappelsoep met een lepel

Wil je de magie van krokant gebakken aardappelpartjes in één kom vastleggen? Dan moet je deze stevige en geruststellende Vegan Aardappelsoep eens proberen! Aardappelen zijn op zichzelf al een perfect voedsel, maar worden nog beter als ze worden gekookt met groenten, kruiden en aromaten in een eenvoudig soeprecept.

Veganistische gepofte aardappelsoep kan echt niet eenvoudiger te maken zijn. Alle ingrediënten worden in één pot bij elkaar gegooid en in ongeveer 20 minuten is het klaar om te eten! Ik vind het leuk om mijn kom te vullen met verkruimeld tempeh-spek, maar er zijn genoeg andere opties die bij je smaakpapillen passen.

Maak van deze verwarmende vegetarische soep een onderdeel van het comfort food-menu, samen met mijn sperziebonenschotel en bloemkoolgratin . Die koude dagen zullen niet weten wat hen overkomt!

Functies van het recept

  • Net zo stevig en geruststellend als een geladen gepofte aardappel.
  • Gemaakt zonder gluten, zuivel of eieren!
  • Een van de meest geruststellende veganistische maaltijden die slechts 20 minuten duurt om te koken.

kom soep met in blokjes gesneden aardappelen Ingrediënt notities:

  • Aardappelen – Ik heb Yukon Gold's gebruikt omdat ze van nature boterachtig en heerlijk zijn.
  • Soepgroenten – Ui, selderij, wortelen en knoflook zijn een nietje in elke heerlijke vegetarische soep en geen onbekende in dit recept.
  • Zuivelvrije melk – Dat maakt deze aardappelsoep zuivelvrij! Sojamelk is de meest romige keuze, maar je kunt elke plantaardige melk gebruiken die je lekker vindt. Zorg ervoor dat het ongezoet is, zodat de smaken in de soep niet overdreven zoet zijn.
  • Laurierblad – Om de soep op smaak te brengen terwijl deze suddert. Vergeet niet om het eruit te halen als het tijd is om te eten!

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Fruit de groenten. Smelt je boter in een soeppan of Dutch Oven. Fruit de ui, bleekselderij en wortel een paar minuten en voeg dan de knoflook toe.

Gekookte uien, wortel en bleekselderij in een Dutch Oven

Stap 2: Laat het sudderen. Voeg vervolgens de aardappelen, melk, groentebouillon en laurier toe aan de pot. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

Stap 3: Kruid en serveer. Roer de peterselie, zout en peper erdoor. Schep de grove aardappelsoep in kommen en geniet ervan!

Dutch Oven met soep erin Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Vergeet de toppings niet! Voeg op elke schaal wat verkruimeld tempehbacon , vegan zure room, zuivelvrije kaassnippers, geroosterde kikkererwten , krokante boerenkool en bieslook toe.
  • Houd je meer van romige soepen? Zodra de aardappelen zacht zijn, kun je ze gerust een beetje pureren, zodat de soep gladder is maar toch wat textuur heeft. Ga je gang en pureer het met een staafmixer of een gewone blender om de soep helemaal glad te maken.
  • Feesttip : Serveer deze soep aan een menigte samen met een verscheidenheid aan veganistische toppings. Zo kan elke gast eenvoudig zijn eigen kom soep personaliseren.

Wat voor soort aardappelen zijn het beste voor aardappelsoep?

Elke aardappel die zijn vorm behoudt tijdens het koken, zoals witte, gele of rode aardappelen, zal werken. Je kunt zelfs een deel van de aardappelen vervangen door bloemkoolroosjes om het wat lichter te maken. Better Homes & Gardens schreef een artikel over de verschillende soorten aardappelen voor aardappelsoep.

Kan ik dit ook met zoete aardappelen maken?

Als je wil! Ik vind dat de smaken het meest geschikt zijn voor milde en hartige gele, witte of rode aardappelen, maar je mag in plaats daarvan alleen zoete aardappelen of half gele aardappelen, half zoete aardappelen gebruiken.

Als je hart hebt voor zoete aardappelsoep, probeer dan mijn Chorizo Zoete Aardappelsoep . Om het veganistisch te maken, gebruik je in plaats daarvan gewoon veganistische worst!

Wat moet ik ermee serveren?

Met vers brood en crackers naast soep kun je nooit fout gaan. Om er een maaltijd van te maken, serveer je elke kom met gegrilde kaas , boerenkoolsalade of gebakken tomaten ernaast.

Opslag

Koelkast : Bewaar de vegan aardappelsoep in luchtdichte bakjes maximaal 3 dagen in de koelkast.

Dit soort soep wordt dikker als het zit. Als het tijd is om de restjes weer op te warmen, kun je wat extra plantenmelk, bouillon of water erdoor roeren om het te verdunnen.

kom aardappelsoep gegarneerd met gekookte tempeh Meer veganistische soeprecepten

  • Tomatensoep
  • Minestrone soep
  • Romige Bloemkoolsoep

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

kom aardappelsoep met een lepel

Afdrukken Veganistische Aardappelsoep

My Vegan Potato Soup is gemaakt in 1 pot met stevige Yukon Gold-aardappelen, zuivelvrije melk en klassieke soepgroenten. Het is een romige, geruststellende en eenvoudige maaltijd van 20 minuten!
Cursus lunch
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord aardappelsoep, vegan aardappelsoep
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Calorieën 278kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 el boter vegan
  • 1 grote gele ui gesnipperd
  • 1/2 kop selderij in blokjes gesneden
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • 1 tl zout
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 yukon goudaardappelen in hapklare stukjes gesneden
  • 2 kopjes sojamelk of haver of cashewnoten
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 el peterselie gehakt
  • zwarte peper naar smaak
  • tempeh bacon optioneel
instructies:

  • Smelt boter in een Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, bleekselderij, wortelen en zout toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  • Voeg vervolgens de aardappelen, melk, bouillon en laurier toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen, dek de pan af en kook gedurende 15 minuten of tot de aardappelen zacht zijn en gemakkelijk kunnen worden doorboord met een vork.
  • Voeg de peterselie en zwarte peper toe, samen met tempeh bacon (optioneel) en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Bewaren: bewaar restjes in een afgesloten bakje maximaal 3 dagen in de koelkast; OPMERKING: de soep wordt dikker naarmate hij langer staat, dus je zult er waarschijnlijk extra melk/bouillon aan moeten toevoegen als je hem opwarmt. Toppings maken deze soep nog leuker! Naast mijn tempeh bacon kun je gehakte bieslook, vegan zure room of krokant geroosterde kikkererwten toevoegen.

Voeding

Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 8g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 15 mg | Natrium: 1440 mg | Kalium: 1092 mg | Vezel: 6g | Suiker: 9g | Vitamine A: 6341IU | Vitamine C: 51 mg | Calcium: 220 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Veganistische Aardappelsoep verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo