Varkenskoteletten met Appel Baconsaus

Bron

Een broodmes bestellen? Vanzelfsprekend doe je dat op keukengerijk.nl de site met verstand van keukenmessen. Dit kartelmes bijvoorbeeld gaat je blij maken. Met broodmessen als deze zal kruimelen en pletten in het verleden behoren.

Varkenskoteletten met Appel Bacon Saus zijn het antwoord op wat we eten! Hartig varkensvlees wordt gesmoord in een zoete en zoute saus die je smaakpapillen zal verbazen!

Varkensvlees is een krachtpatser boordevol eiwitten. Probeer varkensvlees in deze beproefde favorieten, Sweet and Sour , Easy Pork Schnitzel en Juicy Air Fryer Pork Chops .

Pork chops with apples and bacon in a spicy sauce. Koekenpan Varkenskoteletten met Appels Recept

Ik ben dol op een goed varkensvleesgerecht, inclusief mijn Fall of the Bone Ribs , Ham and Cheese Sliders en mijn Mushroom Smothered Pork Chops . Nu kan ik deze karbonades met appels toevoegen! Zonder twijfel zijn dit een van de beste recepten die ik ooit heb gehad! De pittige rub op het varkensvlees begint de smaakpunch met een vleugje warmte. Vervolgens kook je het in de spekdruppels en voeg je een laagje zout toe. Dan voeg je de appels toe voor gekarameliseerde zoetheid. Jij en je dierbaren zullen dol zijn op deze smaakexplosie!

Dit is een eenvoudig recept dat samenkomt voor een absoluut show-stop gerecht. Perfect voor een zondagsdiner of een geweldige doordeweekse familiemaaltijd, wanneer de week erom vraagt. Deze karbonades met appels zien eruit alsof je de hele dag hebt gezwoegd, maar we houden het geheim voor onszelf. De frisheid van de tijm en rozemarijn gaat perfect samen met de smokey bacon en gekruide karbonades. Appels vullen het hele gerecht gewoon aan. Dit ziet er intimiderend uit, maar vertrouwt me, dit is supergemakkelijk en absoluut goddelijk!

Wat heb je nodig voor varkenskarbonades met appels

De ingrediënten komen samen voor een combinatie van smaken die ongeëvenaard is. Het zoete van de appels en het zoute van het spek en het varkensvlees is een combinatie made in heaven. Je zult dol zijn op deze varkenskoteletten met appelrecept, net als je gezin. Zie de receptenkaart hieronder voor alle ingrediëntenlijsten en afmetingen.

  • Bot in varkenskarbonades: Bot in zorgt voor een malsere, vochtige karbonade, maar je kunt ook zonder been gebruiken.
  • Zout en peper : voeg naar smaak meer of minder toe.
  • Bruine suiker : Zowel donkere als lichtbruine suiker zullen beide goddelijk smaken.
  • Chilipoeder : Een aards pittig kruid voegt een beetje warmte toe.
  • Paprika : Gemaakt van gedroogde rode pepers, het voegt een levendige kleur en een milde smaak toe.
  • Italiaanse kruiden : Maak je eigen Italiaanse kruiden voor de beste smaak.
  • Knoflookpoeder : Een scherpe smaak die goudkleurig is in dit recept.
  • Bacon gehakt : Bacon versterkt de smaak en voegt een mooie zoute smaak toe.
  • Kippenbouillon : Mild van smaak is het een perfecte bouillon om de saus te maken.
  • Dijon-mosterd : Intense en complexe smaakmix zorgt voor een mooie kick.
  • Ciderazijn : Zuurgraad helpt het vlees malser te maken en voegt smaak toe.
  • Honing : Goudzoete honing voegt smaak en een vleugje karmalisatie toe.
  • Verse tijm : Hak de verse tijm fijn, vers geeft een heldere smaak.
  • Verse rozemarijn : Fris en aromatisch, het past perfect bij varkensvlees.
  • Appel in schijfjes : Gebruik een goede knapperige zoete appel.

Varkenskoteletten en appels koken

Er zijn hier een paar stappen, maar het gaat heel gemakkelijk samen. De appels koken in de saus waardoor ze smaak krijgen als ze zachter worden. Zorg ervoor dat je je spek kookt tot het knapperig is. Het voegt smaak en textuur toe aan de karbonades met de appel.

  1. Kruiden voor varkensvlees: Zout en peper de karbonades. Meng in een kleine kom de bruine suiker, chilipoeder, paprika, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Wrijf aan alle kanten van de karbonades.
  2. Bak Bacon: Voeg in een grote koekenpan het spek toe en kook tot het niet meer roze is. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg apart op een bord.
  3. Varkensvlees koken: Voeg de karbonades toe aan de pan en kook tot ze niet meer roze en 145 graden zijn. Verwijder de karbonades en leg apart op een bord.
  4. Saus voor Varkenskoteletten: Voeg de kippenbouillon, Dijon Mosterd, ciderazijn, honing, tijm en rozemarijn toe. Klop tot het begint te sudderen en zet het vuur lager en voeg appels toe. Laat de saus blussen en laat de appels sudderen tot ze zacht beginnen te worden.
  5. Samenvoegen: Voeg de karbonades en het spek toe en laat doorwarmen.

Pork chops with spice rub, cooking bacon, the chops and apples.

Tips voor perfecte varkenskarbonades met appel-speksaus

Het varkensvlees kookt sneller dan je zou denken. Je wilt het niet te gaar maken. De saus helpt het varkensvlees mals en vochtig te houden. En het spek zal smaak toevoegen en het sappig houden.

  • Varkensvlees: Varkenskoteletten zijn een mager stuk vlees, vooral als u karbonades zonder been gebruikt. Mager vlees is sneller gaar dan andere delen. Gebruik een vleesthermometer en kook tot het varkensvlees 145 graden is. Zo vermijd je droog varkensvlees. Je kunt zowel zonder been als met been gebruiken.
  • Grootte: Probeer de karbonades even groot te houden als je ze koopt, ze zullen gelijkmatiger garen.
  • Kruiden: Als u het kruid wilt afzwakken, kunt u de hoeveelheid chilipoeder verminderen. Als je het wat pittiger wilt, voeg dan een halve theelepel meer toe.
  • Spek: Gebruik dik gesneden spek. Het is gemakkelijker te snijden en te koken. Bovendien voegt het nog meer smokey goodness toe.
  • Appels: Alle goede, zoete, knapperige appels zullen werken. Ik hou van Jazz of Gala Appels. Vermijd zure groene appels. Ik vind ze te zuur.
Wat te serveren met varkenskarbonades?

Deze karbonades met appels en spek zijn moeiteloos ongelooflijk. Deze maken een geweldig familiediner. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal geweldige bijgerechten toe te voegen om de maaltijd compleet te maken. Varkenskoteletten passen bij zoveel gerechten, waaronder aardappelen , salade en wortelen . Rond het af met wat brood en je hebt een maaltijd die de moeite waard is om voor te gaan zitten. Hier zijn enkele andere geweldige opties.

Bijgerechten

Papa's beroemde aardappelpuree

Bijgerechten

's Werelds beste braadpan voor sperziebonen

Bijgerechten

Copycat Texas Roadhouse Rolls

Salades

Wigsalade

Deze varkenskarbonades maken in de Instant Pot

Varkensvlees is een fantastische kandidaat om in de instantpan te koken. Het houdt zo goed stand in het moment en komt er zacht en sappig uit. Het zorgt voor een hands-off optie voor deze karbonade met appels.

  • Bacon: Draai de instant-pot om te bakken en kook het spek tot het gaar is. Verwijder het spek en zet het opzij.
  • Schroei de varkenskarbonades: Leg de gekruide karbonades in de instantpan en schroei ze aan beide kanten dicht in het spekvet.
  • Toevoegen: Voeg de rest van de sausingrediënten en appels toe en zet de instantpan op handmatig en kook 8 -10 minuten. Laat de pressuer handmatig lossen. Serveer met achtergehouden spek.

A pork chop with apples in a bacon sauce.

Meer Varkensvlees Recepten

Varkensvlees omvat vele delen en soorten. Van karbonades, gebraad, spek, ham, worst en meer. Varkensvlees wordt vaak het andere witte vlees genoemd en een andere geweldige optie voor eiwitten. Met alle verschillende stukken varkensvlees is het zo divers en gemakkelijk aan te passen. Varkensvlees is te vinden in recepten over de hele wereld in een grote verscheidenheid aan gerechten en kruiden. Het gaat geweldig met pittig, zoet, aromatisch en alles wat je maar kunt bedenken. Hier zijn slechts een paar varkensvleesrecepten om u op weg te helpen bij het herontdekken van de wonderen van varkensvlees.

Bijgerechten

Hoe bak je het perfecte spek (stap voor stap!)

Diner

Slow Cooker Bruine Suiker Balsamico Geglazuurd Varkensvlees

Cubaanse sandwich op elkaar gestapeld op metalen plaat

Diner

Eenvoudig Cubaans Broodje Recept

Diner

Slowcooker Jambalaya

Print Varkenskoteletten met Appel Speksaus

Varkenskoteletten met Appel Bacon Saus zijn het antwoord op wat we eten! Hartig varkensvlees wordt gesmoord in een zoete en zoute saus die je smaakpapillen zal verbazen!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkenskarbonades met appels, koekenpan varkenskarbonades met appels
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 438kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3-4 botten in karbonades
  • zout en peper
  • 1 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 plakjes spek gesneden
  • 1 1/2 kopjes kippenbouillon
  • 1 Eetlepel Dijon Mosterd
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 Eetlepels honing
  • 1 Eetlepel verse tijm fijngehakt
  • 1 Eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 appel in schijfjes
instructies:

  • Zout en peper de karbonades. Meng in een kleine kom de bruine suiker, chilipoeder, paprika, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Wrijf aan alle kanten van de karbonades.
  • Voeg in een grote koekenpan het spek toe en kook tot het niet meer roze is. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg apart op een bord.
  • Voeg de karbonades toe aan de pan en kook tot ze niet meer roze en 145 graden zijn. Verwijder de karbonades en leg apart op een bord.
  • Voeg de kippenbouillon, Dijon Mosterd, ciderazijn, honing, tijm en rozemarijn toe. Klop tot het begint te sudderen en zet het vuur lager en voeg appels toe. Laat de saus blussen en laat de appels sudderen tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de karbonades en het spek toe en laat doorwarmen.

Voeding

Calorieën: 438kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 32g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 109 mg | Natrium: 665 mg | Kalium: 685 mg | Vezel: 2g | Suiker: 16g | Vitamine A: 426IE | Vitamine C: 11 mg | Calcium: 59 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo