Valentijns Charcuterie Bord

Bron

Een keukenmes kopen die het meeste kan? Het koksmes bied je het beste. Met het gladde mesblad is snijden door verse producten is probleemloos. Wat elke keuken nodig heeft is een koksmes. Na een goed vervulde taak is opbergen op een veilige plek enorm aan te raden. We raden aan om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

De vakantie van de liefde staat voor de deur en je moet dit charcuteriebord voor Valentijnsdag uitproberen! Het zit boordevol vlees, kaas en allerlei feestelijk rood en roze fruit en snoep om de vakantie goed te beginnen.

Een charcuterieplank heeft voor ieder wat wils! Als je nog meer heerlijke Valentijnstraktaties wilt proberen, ga je gang en maak deze koekjes, cheesecake of deze heerlijke brownies.

Meats, cheese, fruit and candy on a heart shaped wood cutting board. Valentijnsdag Charcuterie Bord

Een klassiek charcuteriebord (spreek uit: shar-koo-tuh-ree) is gemaakt van vleeswaren en kazen. Je kunt dit serveren als aperitief, als tussendoortje, of zelfs vullen met nog een paar stevige sneetjes vlees en er een gezellige maaltijd van maken! Maar omdat deze schotels zo populair worden, heb ik besloten om wat fruit en snoep toe te voegen om niet alleen wat kleur en textuur toe te voegen, maar ook om het feestelijk te maken voor de vakantie!

Mijn kinderen vinden het geweldig als ik een charcuteriebord maak! Ze vinden het zo leuk om me te helpen beslissen wat ik aan moet doen en me vervolgens te vertellen waar ik het moet hangen. Deze Valentijnscharcuterie was gevuld met zoveel heerlijke spreads en fruit. Het maakte het moeilijk om niet alles op te eten voordat ik het had gemaakt! Het beste hiervan is dat je gemakkelijk dingen kunt veranderen in je favoriete voedsel en ze je eigen kunt maken! Ik maak ze voor alle feestdagen omdat ze zo'n hit zijn bij vrienden en familie!

De aanbeveling van de receptcriticus

Perfect charcuteriebord voor Valentijnsdag

Hartvormige snijplank Full size 12 "x 13" Charcuterie Board
Dit houten bord is perfect voor het toevoegen van fruit, snoep, kaas en chocolade voor je favoriete Valentijnsbord.
Krijg hier een link

Begin met de kaas en vleeswaren

Kaas hoort bij alle klassieke charcuterieplanken, dus deze stap mag je niet overslaan! Het leent zich niet alleen voor een hartige smaak, maar de textuur van kazen is net zo anders dan al het andere op het bord. Bovendien kun je hier heel creatief worden met de smaken die je kiest en je gasten kennis laten maken met nieuwe smaken. Hier is een lijst van de kaas die ik heb gebruikt voor dit charcuteriebord voor Valentijn:

Kaas

  • Knoflook en Kruiden Boursin
  • Wensleydale met veenbessen
  • Scherpe cheddar
  • Gewone geitenkaas met roze kleurstof

Vlees

  • Italiaanse Droge Salami

Spreiding

  • Druivengelei

Ik heb niet veel vlees en kaas op dit bord gebruikt omdat ik wist dat ik veel andere dingen zou mengen, zoals fruit en snoep. Als je een bord maakt met alleen vlees en kaas, dan heb je meer nodig. Enkele andere die je kunt proberen zijn Hollandse Pittige Kaas Rode, groene en witte vierkante kaas, Romige Toscaanse Kaas, Beemster Kaas, Gepeperde Salame en Proscuitto.

A close up shot of a salami rose and someone picking up a piece of cheese. Welke vruchten gebruik ik voor een charcuteriebord voor Valentijnsdag?

Het fruit is misschien wel mijn favoriete onderdeel van dit charcuteriebord! Dit is waar ik een enorme variatie in kleur, textuur en smaak kan krijgen, zodat ik voor ieder wat wils kan brengen! Als ik een charcuteriebord maak voor een feestdag, zoals deze Valentijnsdag, dan vind ik het vooral leuk om al het fruit in die feestkleuren binnen te halen. Alles wat ik op dit bord heb gebruikt, is roze, rood en paars.

  • Kersen
  • Bosbessen
  • Aardbeien in tweeën gesneden
  • Frambozen
  • Druiven

Denk na over de gelegenheid waarvoor je dit bord maakt en pas je ideeën aan die gelegenheid aan! Fruit dat ik op andere borden heb gebruikt, zijn appels, bananen, bramen, groene druiven, ananas en sinaasappels. Voeg wat je wilt hierin toe en rangschik ze vervolgens op verschillende plaatsen op het bord zodat ze verspreid liggen.

A close up of a hand picking some grapes off of the board. Het is tijd voor het snoep!

Dit is het favoriete onderdeel van mijn kinderen van elk charcuteriebord voor de feestdagen dat ik maak… De lekkernijen! Het snoep op dit bord brengt zoveel kleur en brengt het plezierniveau naar een hoger niveau. Je kunt gek worden en elke soort gebruiken waar je van houdt! Omdat je dit tijdens een vakantietijd maakt, is het supergemakkelijk om themasnoepjes te vinden in je seizoenspad in je supermarkt.

  • Lindor Chocoladetruffels
  • Gespreksharten
  • Kaneel Harten
  • Chocolade Harten verpakt

Laten we een charcuteriebord voor Valentijn maken!

Dit samenvoegen is zo leuk, en ik vind het geweldig dat ze elke keer anders zijn. Wees creatief en verander dingen als je wilt. Maak dit je eigen!

  1. Begin met de kaas: over de hartvormige charcuterieplank begin je met het samenstellen van je plank door de kazen toe te voegen.
  2. Salami schikken: Voeg vervolgens de salami toe. Ik gebruikte een klein kopje en schikte de salami als een bloem.
  3. Fruit toevoegen: Vervolgens wilt u uw fruit en fruitjam toevoegen.
  4. Doe de lekkernijen op: Vul het bord met snoepjes en chocolaatjes.
  5. Garneer: Voeg rozen toe voor een extra touch en dan kun je dit aan al je gasten serveren!

A Valentine's charcuterie board.

Tips voor charcuterieborden

Charcuterieborden veranderen elke keer dat je ze maakt, daarom is dit Valentijnsdagbord zo leuk! Ik maak ze graag voor de feestdagen omdat ze zo feestelijk zijn. Hier zijn een paar ideeën om dit bord je eigen te maken!

  • Gebruik verschillende vormen: het gebruik van koekjesvormers om verschillende vormen op het bord te maken, maakt het echt een stuk leuker! Steek met uitsteekvormpjes wat kaas uit. Op deze heb ik wat spread in de vorm van een hart op de kaas gesneden.
  • Decoraties toevoegen: ik heb wat rozen toegevoegd voor Valentijnsdag, maar je kunt ook andere dingen toevoegen, zoals een kanten kleedje of andere decoraties met een hartthema die je bij de hand hebt.
  • Schakel de lekkernijen uit: voor een charcuteriebord waar uw kinderen dol op zullen zijn, voegt u wat koekjes of crackers toe. Rond de vakantie kun je er zelfs een paar vinden die hartvormig of gekleurd zijn!
Beproefde en echte Valentijnsdesserts

De vakantie van de liefde staat voor de deur, dus je moet beginnen met het plannen van je eten! Het eten is tenslotte een groot deel van de vakantie! Hier zijn een paar ideeën over dingen die je kunt maken om dingen luxe te maken en je dierbaren te laten zien hoeveel je om hen geeft! Genieten van!

Desserts

Met chocolade bedekte aardbeien

Desserts

Cheesecake Gevulde Aardbeien

Desserts

Kersentaartrepen

Desserts

Absoluut perfect No Bak Cheesecake

Valentijns Charcuterie Bord afdrukken

De vakantie van de liefde staat voor de deur en je moet dit charcuteriebord voor Valentijnsdag uitproberen! Het zit boordevol vlees, kaas en allerlei feestelijk rood en roze fruit en snoep om de vakantie goed te beginnen.
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord charcuteriebord, valentijns charcuteriebord
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 173kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 pakje Italiaanse Droge Salami tot bloemen gemaakt
  • 1/2 kop Druivenjam
Fruit

  • 1 zak Kersen
  • 1 pakje Bosbessen
  • 1 pakje Aardbeien gehalveerd
  • 1 pakje Frambozen
  • 1 zak Rode Druiven
Kaas

  • 1 pakje Knoflook en Kruiden Boursin
  • 1 wedge Wensleydale met veenbessen
  • 1 steen Scherpe cheddar
  • 8 ounce gewone geitenkaas met roze kleurstof
Snoep

  • ik verpak Lindor Chocoladetruffels
  • 1 zakje Conversation Hearts
  • 1 zakje Cinnamon Hearts, gevonden bij Trader Joe's
  • 1 pakje Chocolade Harten verpakt
instructies:

  • Over de hartvormige charcuterieplank begin je met het samenstellen van je plank door de kazen toe te voegen.
  • Voeg vervolgens de salami toe. Ik gebruikte een klein kopje en schikte de salami als een bloem.
  • Voeg je fruit en fruitjam toe.
  • Vul het bord met snoep en chocolaatjes.
  • Voeg rozen toe voor een extra touch!

Voeding

Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 4g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 12 mg | Natrium: 330 mg | Kalium: 251 mg | Vezel: 4g | Suiker: 19g | Vitamine A: 40IE | Vitamine C: 39 mg | Calcium: 28 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo