Ulundu Urundai Recept, Urad dal ladoo

Bron

Niet erg groot is het tomatenmesje, het is namelijk een mes voor detail werk. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vorkje bezitten maar hoeft zeker niet. Tomaten bewerken met een koksmes zou tevens kunnen. De tomaten vel is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Dankzij de fijne kartels van het mesje is die tomaten schil moeiteloos te snijden.

Ulundu urundai is een gezondere snack van andere ladoo-recepten . Het smaakt vergelijkbaar met rava ladoo en kinderen zullen het niet eens weten. Ik heb twee manieren gedeeld – rietsuiker en suikerversie.

urundu urundai Ulundu urundai, urad dal rietsuiker ladoo

Urad dal ladoo is vooral goed voor vrouwen. Mam zegt dat het je sterker maakt en het beste is om rugpijn te voorkomen.

Ik heb het op dezelfde manier gemaakt als mijn rava ladoo-recept op deze site, en perfect als tussendoortje tussen recepten voor kindersnacks.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Ulundu (Tamil woord) is vaak voor urad dal of zwarte gram, ik gebruikte hele witte urad dal.

  • Jaggery of suiker
  • Ghee (Geklaarde boter)
  • Kardemom

Zie receptenkaart voor hoeveelheden.

urundu urundai, urad dal ladoo Ulundu urundai – twee manierenVideo

Is video meer jouw ding? Bekijk de ulundu ladoo-video op YouTube.

wissels

Je kunt elke urad dal-variëteit gebruiken. Met vel of zonder, zowel heel als gespleten. Evenzo is Urad dal-meel uit de winkel ook goed om te gaan. Even belangrijk is dat je geduldig gebraden hebt om ervoor te zorgen dat het goed en grondig wordt geroosterd. Alleen op laag vuur om perfect smakende ladoos te garanderen.

variaties

Zoals je ziet kun je je favoriete zoetstof kiezen. Witte suiker of ongeraffineerd, palmsuiker, gewone rietsuiker enz.

Ik gebruikte witte suiker en biologisch rietsuikerpoeder.

Zie dit Ulundhu kali recept op mijn website!

Opslag

Dit blijft een maand goed in Shelf. Tot 3 maanden in koelkast.

Top Tip

  • Je moet ervoor zorgen dat je de urad dal goed roostert totdat ze allemaal binnenstebuiten zijn geroosterd. Hoe dit te controleren? Stop er een in de mond en het moet knapperig zijn, niet hard en een rare rauwe urad dal-smaak geven.
  • Dit kan alleen worden bereikt door het geduldig op een laag vuur te roosteren. Maximale gemiddelde vlam, niet meer dan dat.
  • De verhouding is een gelijke hoeveelheid suiker voor de hoeveelheid urad dal. Het zal aan de zoetere kant zijn zoals elke andere ladoo, als je wilt, kun je tot ¼ kopje verminderen, niet lager.
  • Mijn rietsuiker was puur genoeg, ik weet niet zeker hoe ik ladoo moet maken met rietsuikerstroop. Hoewel je het kunt maken, zal het niet lang goed blijven. Ik stel in plaats daarvan mijn ulundhu kali-recept voor.
  • De ghee moet heet zijn, zodat het helpt bij het vormen en behouden van zijn vorm terwijl het afkoelt. De Jaggery-versie heeft heel weinig ghee nodig, dus voeg beetje bij beetje toe om ervoor te zorgen dat je niet meer toevoegt.
  • Mijn suikerversie had meer ghee, ik had kunnen besparen door 2 theelepels toe te voegen. Maar alleen de textuur was anders, anders geen kwaad.
  • Afhankelijk van de rietsoort, kan de textuur losser en plakkeriger zijn.

Receptkaart

urundu urundai

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Ulundu urundai recept

Ulundu urundai is een gezondere snack van anderen ladoo recepten. Het smaakt vergelijkbaar met rava ladoo en kinderen zullen het niet eens weten. Ik heb twee manieren gedeeld – rietsuiker en suikerversie
Cursussnack, Snoep
Keuken Indiaas, Zuid-Indiaas
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 12 minuten
Porties 16 ladoos
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

Suiker versie

  • 1 kopje Urad dal Ik gebruikte hele witte urad dal
  • 1 kopje suiker of rietsuikerpoeder
  • ¼ kopje Ghee Plus 1 tot 2 theelepels (moet heet zijn)
  • 2 Kardemom
Jaggery-versie

  • 1 kopje Urad dal
  • 1 kopje Jaggery-poeder Ik gebruikte biologisch rietsuikerpoeder
  • 2 eetlepels Ghee Plus 1 tot 2 theelepels (moet heet zijn)
  • 2 Kardemom
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Verhit eerst een pan en begin met het roosteren van urad dal.
  • Rooster op laag vuur onder constant roeren om een gelijkmatig roosteren te garanderen.
  • Eenmaal geroosterd, hoewel van binnen gelijkmatig, verwijder het in een bord om af te koelen.
  • Poeder het daarna fijn. Het moet echt fijn meel zijn, zoals talkpoeder. Indien nodig kunt u zelfs zeven en poederen.
  • Het duurt een tijdje om zo'n textuur te bereiken. Zorg er dus voor dat je tussendoor de zijkanten afveegt en geef de mixer even de tijd om af te koelen. Anders kan het oververhit raken.
  • Breng over naar een mengkom.
  • Poedersuiker of rietsuiker met kardemomzaden.
  • Voeg het toe aan de mengkom samen met urad dal-meel
  • Smelt ghee tot het heet is.
  • Voeg eerst een eetlepel ghee toe en meng. Voeg beetje bij beetje toe totdat je het mengsel zijn vorm kunt laten behouden als je in je handpalmen drukt.
  • Als witte suiker is, is de ghee bijna 3 eetlepels. Als Jaggery is het 1 eetlepel plus 2-3 theelepels
  • Meng goed en maak ladoos voordat het afkoelt.
Video

Opmerkingen:

  • Voeg ghee voorzichtig 1 theelepel per keer toe om ervoor te zorgen dat u niet meer toevoegt. Indien nodig meer dan vermeld, kunt u meer ghee toevoegen om het in vorm te houden.
  • Sommige rietsuikervariëteiten zullen vochtig zijn als ze worden gemalen. Dus het kan zijn dat er minder ghee nodig is. Neem deze begeleiding en pas dienovereenkomstig aan.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Stapsgewijze foto's

1. Verwarm eerst een pan en begin met het roosteren van urad dal.

urad dal . roosteren Begin in hete pan, maar ga verder met een laag vuur

2. Rooster op laag vuur onder constant roeren om gelijkmatig roosteren te garanderen.

na het braden Moet worden geroosterd tot de binnenkant ook knapperig wordt

3. Eenmaal geroosterd, hoewel van binnen gelijkmatig, verwijder het in een bord om af te koelen.

afkoelen Tijdens het maken van meel kan het heet worden, dus volledig afkoelen voordat je begint

4. Poeder het daarna fijn. Het moet echt fijn meel zijn, zoals talkpoeder. Indien nodig kunt u zelfs zeven en poederen.

malen Mixie wordt heet, dus geef tussendoor even de tijd om af te koelen

5. Het duurt even om zo'n textuur te bereiken. Zorg er dus voor dat je tussendoor de zijkanten afveegt en geef de mixer even de tijd om af te koelen. Anders kan het oververhit raken.

zelfgemaakte urad dal meel Geroosterd urad dal meel. Veeg de zijkanten tussendoor meerdere keren schoon.

6. Breng vervolgens over naar een mengkom.

7. Daarna poedersuiker of rietsuiker met kardemomzaadjes.

rietsuiker poeder biologische Jaggery poeder gepoederd

8. Voeg het toe aan de mengkom samen met urad dal-meel.

step8-jaggery voeg toe aan urad dal-meel

9. Smelt ghee tot het heet is.

ghee Ghee moet heet zijn

10. Voeg eerst een eetlepel ghee toe en meng.

voeg ghee toe - ulundu urundai

Voeg beetje bij beetje toe totdat je het mengsel zijn vorm kunt laten behouden als je in je handpalmen drukt.

mix voor ulundu urundai met rietsuiker goed gemengd urad dal rietsuiker ladoo, ulundu urundai gevormde ladoo

11. Als witte suiker is, is de ghee bijna 3 eetlepels. Als Jaggery is het 1 eetlepel plus 2-3 theelepels

suiker, kardemom poeder met kardemom
suiker poeder zou fijn poeder moeten zijn
toegevoegd ghee mengen met bloem, ghee

12. Meng goed en maak urundai/ladoo voordat het afkoelt.

urundu urundai mengsel voeg ghee één theelepel tegelijk toe gevormde urundu urundai suiker versie

Bewaar in een luchtdichte container.

gevormde ulundu urundais met rietsuiker of suiker Jaggery en suiker versie

Geniet ervan als tussendoortje halverwege de ochtend, tussendoortje na school of tussendoortje na de training.

ulundu urundai recept Ulundu urundai heeft veel gezondheidsvoordelen

Het bericht Ulundu Urundai Recept, Urad dal ladoo verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo