Turkije Pot Pie

Bron

Of je nu een professionele keukenprinses of juist beginner bent, het beste keukenmateriaal zorgt voor het beste resultaat. Elk keukenmes heeft zo z’n eigen specialiteit, neem bijvoorbeeld het slagersmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Een mes hanteren is wel zo handig. Weten hoe je het keukenmes vast moet houden behaalt het beste snijresultaat.

Deze kalkoentaart is een stevig en klassiek diner! Het heeft een schilferige korst en een romige, groente- en kalkoenvulling waar je hele gezin gek van zal worden!

Als je houdt van troostrijke diners zoals deze, dan moet je een aantal van mijn favoriete beproefde recepten uitproberen, zoals deze Soup , Shepherds en Chicken Pot Pie . Ze zijn allemaal zo lekker, ik vind het moeilijk om mijn favoriet te kiezen!

A turkey pot pie with a slice cut out of it. Kalkoen Pot Pie

Ik ben dol op kalkoenen, dus als ik een excuus of manier kan vinden om het te koken, dan zal ik dat doen! Deze kalkoentaart is gemakkelijk een van mijn favoriete recepten om te maken. Vooral als ik verse kalkoenresten heb van Thanksgiving of Kerstmis! Ik bedoel, je kunt geen taart verslaan die gevuld is met smaakvolle groenten en gekookte kalkoen! Het recept is zo eenvoudig en het is er een waar mijn hele familie om vraagt.

Ik vind het niet alleen leuk dat dit gemakkelijk te maken is, maar het is ook snel! Het duurt minder dan een uur en dat is inclusief baktijd! Terwijl het kookt, moet je deze puree van zoete aardappelen , deze asperges en deze salade erbij maken! Ik hou ervan hoe stevig en vullend deze taart is. Je zou het zelfs op zichzelf kunnen eten zonder andere kanten en je zou alles krijgen wat je nodig hebt uit slechts één gerecht! Probeer het deze feestdagen, het is een blijvertje!

Ingrediënten voor Turkije Pot Pie

Deze ingrediënten zijn super simpel! Je kunt zelfs de kalkoen weglaten als je er een vegetarische taart van wilt maken! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

Groente- en kalkoenmengsel

  • Taartbodem: U kunt een zelfgemaakte taartbodem of een in de winkel gekochte taartbodem gebruiken voor deze kalkoentaart! Welke je voorkeur heeft.
  • Boter: De boter vermengt zich beter als deze op kamertemperatuur is.
  • Ui: Snijd de ui in kleine stukjes.
  • Selderij: Ik hak mijn bleekselderij graag in kleine, dunne stukjes.
  • Wortelen: De wortelen zijn het favoriete onderdeel van mijn kinderen! Ze zijn dol op gekookte wortelen!
  • Knoflook : De gehakte knoflook geeft echt een fantastische smaak.
  • Gedroogde tijm en peterselie: ik hou van de combinatie van smaken die deze twee brengen.
  • Gekookte kalkoen: Versnipper je kalkoen voordat je hem in het mengsel doet.
  • Bevroren erwten : Deze worden als allerlaatste toegevoegd!

Saus

  • Boter: Ik gebruikte ongezouten boter.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt geweldig in dit recept!
  • Kippenbouillon: In plaats van water geeft kippenbouillon een geweldige toegevoegde (en noodzakelijke) smaak aan de saus.
  • Nootmuskaat: Een geheim ingrediënt dat een heerlijke smaak geeft.
  • Zout en peper: gebruik deze zo veel of zo weinig als je wilt, hoeveel je maar wilt!
  • Zware room: Als u geen slagroom heeft, kunt u in plaats daarvan half en half gebruiken.

Laten we een taart bakken!

Deze kalkoenpottaart duurt maar een paar minuten om samen te gooien! Het moeilijkste is wachten tot het gebakken is! Maar het is het waard, dus ga je gang en probeer het eens!

Groente/kalkoen mengsel

  1. Verwarm de oven voor en bekleed de schaal met korst: Verwarm de oven voor op 375 ° F. Bekleed een taartvorm van 9 of 10 inch met een van de verpakte taartbodems. Opzij zetten. De andere korst wordt bewaard voor de bovenkant.
  2. Groenten in boter koken: Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe. Kook vervolgens tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Meng alle ingrediënten behalve de erwten: voeg de knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg de gekookte geraspte kalkoen toe. Roer vervolgens alle ingrediënten door elkaar en kook nog een minuut. Je kunt een scheutje kippenbouillon toevoegen als het mengsel wat droog lijkt.
  4. Erwten erdoor roeren: Roer de bevroren erwten erdoor en haal van het vuur en bereid de saus voor de kalkoentaart.

Saus

  1. Meng boter en bloem: Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer tot een pasta.
  2. Voeg kippenbouillon en kruiden toe: Voeg de kippenbouillon toe en klop tot de saus begint in te dikken. Voeg de peterselie, tijm, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer vervolgens totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  3. Roer de room erdoor en dik in: Roer de slagroom erdoor en kook deze op middelhoog vuur. Roer constant tot de saus dikker wordt.
  4. Combineren met groentemengsel: Giet de saus over het groente/kalkoenmengsel. Roer om te combineren.
  5. Voeg ingrediënten toe aan de korst, bedek met een andere korst: Vul de taartbodem in de voorbereide pan. Bedek met de tweede taartbodem en vorm taartranden. Snijd en X in het midden van de korst met een mes.
  6. Bakken en serveren: Bak gedurende 1 uur of tot het volledig gebakken is. Haal uit de oven en laat de kalkoentaart 10 minuten staan voordat je hem serveert.

4 steps showing how to mix turkey and vegetables with the sauce and place it in the crust.

variaties

Deze kalkoenpottaart kan worden omgeschakeld om hem precies te maken zoals jij dat wilt! Heb je snijbonen over? Knip ze uit en voeg ze toe! Wat je ook doet, het zal geweldig smaken! Hier zijn een paar ideeën.

  • Schakel het vlees om: deze stap is eenvoudig genoeg! Als je kip hebt, ga je gang en gebruik die in plaats van kalkoen. Ik doe dit het hele jaar door, want kip is super makkelijk te maken en bij de hand te hebben!
  • Voeg wat aardappelen toe: Snijd wat gekookte aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan deze taart! Het geeft het een heerlijke textuur!
  • Gebruik meer groenten: Maïs, broccoli of andere groenten waar je van houdt en die je bij de hand hebt, kunnen hierin worden gebruikt! Zorg ervoor dat als ze vers zijn, je ze zacht en knapperig kookt voordat je ze aan je sausmengsel toevoegt!

A slice of turkey pot pie on a plate.

Hoe maak je Turkije Pot Pie van tevoren?

Als je probeert te mealpreppen, is dit een fantastische maaltijd om van tevoren te maken en in te vriezen. Hier is hoe je het doet!

  1. Invriezen: Maak de taart zoals aangegeven en laat hem volledig afkoelen. Bedek het vervolgens met plastic en wikkel het dan in wat folie. Zorg ervoor dat u de folie labelt met de datum. Dit kan tot 3 maanden in je vriezer!
  2. Opwarmen: Verwarm je oven voor op 375 graden. Pak je taart uit en kook hem 75-85 minuten tot hij bubbelt en goudbruin is.

Turkey pot pie on a plate with a fork cutting into it.

Meer Troostende Kalkoen Recepten

Kalkoen is altijd een geruststellend gerecht voor een zondags diner of een heerlijke doordeweekse maaltijd. Hier zijn meer van mijn favoriete kalkoenrecepten die snel en gemakkelijk te maken zijn met alle smaak!

Avondeten

Juicy Airfryer Turkije

Avondeten

Sappige Gegrilde Knoflook Kalkoenburgers

Avondeten

Gebakken Kalkoen Gehaktballen

Avondeten

Aziatische Kalkoensla Wraps

Turkije Pot Pie afdrukken

Deze kalkoentaart is een stevig en klassiek diner! Het heeft een schilferige korst en een romige, groente- en kalkoenvulling waar je hele gezin gek van zal worden!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord pottaart, kalkoenpottaart
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 8 sneetjes
Calorieën 377kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Groente/kalkoen mengsel

  • 1 pakje huisgemaakte taartbodem gekoelde taartbodem, of bladerdeeg op kamertemperatuur
  • 2 Eetlepels boter
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 middelgrote wortelen, in stukjes
  • 2 theelepel knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 3 kopjes gekookte kalkoen, versnipperd
  • ½ kopje bevroren erwten (laatst toegevoegd)
Saus

  • 4 Eetlepels boter
  • 1/2 kop meel
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • ⅛ theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
  • 1/2 theelepel peper, of naar smaak
  • 1 kopje zware room of half en half
instructies:

Groente en Kalkoen mengsel

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Bekleed een taartvorm van 9 of 10 inch met een van de verpakte taartbodems. Opzij zetten. De andere korst wordt bewaard voor de bovenkant.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe. Kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de gekookte geraspte kalkoen toe. Roer alle ingrediënten door elkaar en kook nog een minuut. Je kunt een scheutje kippenbouillon toevoegen als het mengsel wat droog lijkt.
  • Roer de bevroren erwten erdoor. Haal van het vuur en bereid de saus.
Saus

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer tot een pasta.
  • Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de saus begint in te dikken. Voeg de peterselie, tijm, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Roer de zware room erdoor. Kook op middelhoog vuur en roer constant tot de saus dikker wordt.
  • Schenk de saus over het groente/kalkoen mengsel. Roer om te combineren.
  • Vul de taartbodem in de voorbereide pan. Bedek met de tweede taartbodem en vorm taartranden. Snijd en X in het midden van de korst met een mes.
  • Bak gedurende 1 uur of tot het volledig gebakken is. Haal uit de oven en laat de taart 10 minuten staan voordat je hem serveert.

Voeding

Portie: 1 sneetje | Calorieën: 377kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 5g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 23 mg | Natrium: 535 mg | Kalium: 222 mg | Vezel: 3g | Suiker: 2g | Vitamine A: 2929IE | Vitamine C: 10 mg | Calcium: 33 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo