Tomaten Basilicum Salade

Bron

Het fileermes staat bekend als een mes met een aanzienlijk buigzaam lemmet die je in staat stelt om dicht langs been te snijden. Daarbij is het mes super scherp, alles bij elkaar opgeteld zorgt het fileermes voor het minste product verlies.
Bestel deze of 1 van onze andere fileermessen, jouw bestelling wordt zo snel mogelijk verwerkt.

Breng verse tomaten onder de aandacht met deze lichte en verfrissende tomaten-basilicumsalade! Het wordt gemengd met aromatische kruiden, olijfolie en azijn voor een frisse, heldere smaak die moeilijk te weerstaan is!

De smaak van de tomaat kan gemakkelijk worden verbeterd met de eenvoudigste ingrediënten! Of ze nu worden gegrild met een vinaigrette , geserveerd met mozzarella , of geroosterd met knoflook en Parmezaanse kaas , ik weet dat je ze geweldig zult vinden!

Tomato basil salad in a brown bowl. Recept voor verse tomaten-basilicumsalade

Soms heb ik het gevoel dat mijn lichaam een pauze nodig heeft van zware salades. Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd, ik hou van een goede caesarsalade zoals de volgende man, maar soms zou ik willen dat de verbazingwekkende natuurlijke smaken van de groenten in de schijnwerpers werden gezet! Daarom, mijn vrienden, ben ik hier om je een van de meest verbazingwekkende saladerecepten op mijn blog tot nu toe te laten zien. Laat je niet afschrikken door het gebrek aan variatie! De eenvoudige combinatie van gehakte tomaten en een smaakvolle vinaigrette is absoluut overheerlijk. Zelfs als je geen grote tomatenliefhebber bent, zou ik je zeker aanraden om dit eens te proberen. De lichte smaak van olijfolie, balsamico-azijn, verse basilicum en gekraakt zout en peper maakt van elke hap een droom. U zult genieten van de smaak!

Dit is de perfecte salade om in een mum van tijd bij elkaar te gooien. Als je tomaten bij de hand hebt, is de kans groot dat je de rest van de ingrediënten hebt om het te maken! Ondanks dat het zo gemakkelijk te maken is, heeft het een grote, gastronomische smaak! Afgezien van het eten zoals het is, kun je het op crostini en bruschetta garneren ! Het is zo veelzijdig. Het zit ook boordevol talloze voedingsvoordelen. Verse tomaten zitten boordevol antioxidanten, kalium en vitamines. Dan haal je je gezonde vetten uit de olijfolie! De vinaigrette is ook nog eens caloriearm dus het is een salade die lekker smaakt maar waar je je ook goed bij voelt! Zelfs de kieskeurige eters in mijn familie hebben dit lekker gevonden, wat iets zegt. Het wordt altijd verslonden. Ik ben er zeker van dat het bij jou thuis hetzelfde resultaat zal hebben! Laten we beginnen!

Alles wat je nodig hebt voor deze salade

Tomaten-basilicumsalade is echt een van mijn favoriete salades. Ik hou ervan hoe de natuurlijke smaak van tomaat er doorheen schijnt. Dan is de lichte smaak van olijfolie gecombineerd met pittige balsamicoazijn een perfecte aanvulling! Elke hap is zo sappig en smaakvol. Mijn tip hier zou zijn om ervoor te zorgen dat je de meest verse tomaten hebt! Dat zal ervoor zorgen dat het het beste wordt. Zoals altijd zijn alle maten terug te vinden in onderstaande receptenkaart.

  • Roma-tomaten : Ik gebruik graag grote roma-tomaten, in hapklare stukjes gesneden. Ik gebruik de Roma-variëteit graag vanwege hun frisse en pittige smaak.
  • Basilicum : Verse basilicum geeft je de beste smaak. Ik snij het graag in dunne reepjes! Dit geeft je salade een licht muntachtige, peperige, aromatische afdronk. Je zult het geweldig vinden!
  • Vlokkig zout : Ik gebruik graag schilfers zout om eroverheen te strooien. Het helpt de algehele smaak te verbeteren en geeft het ook een beetje textuur! Zout helpt ook om sappen uit groenten te trekken om je tomaten malser te maken.
  • Gebarsten peper : het toevoegen van een beetje vers gebarsten peper maakt het verschil in de algehele smaak van uw salade! Het is perfect warm, aromatisch en maakt van elke hap een traktatie.
  • Extra vierge olijfolie : dit type olijfolie zit boordevol antioxidanten en heeft een rijkere smaak dan normale olijfolie. Het vocht en de smaak die het aan de salade toevoegt, is fantastisch!
  • Balsamico-azijn : Balsamico-azijn voegt de perfecte smaak toe aan uw tomaten-basilicumsalade.

Hoe maak je de beste tomaten-basilicumsalade?

Dit recept is zo basic als maar kan. Het kost bijna geen moeite en geeft meer tijd aan je dag! In minder dan 10 minuten heb je een salade vol smaak, klaar om te eten!

  1. Toss Tomatoes with Vinaigrette : Laten we een lekkere salade maken! Roer om te beginnen in een middelgrote kom de tomaten, basilicum, zout, peper, olijfolie en balsamicoazijn door elkaar. Probeer een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer zout en peper naar smaak toe.
  2. Salade laten rusten : Laat de salade 10-15 minuten staan om samen te marineren.
  3. Serveren: Serveer tot slot op crostini , pasta, kip, sla of pitabroodjes.

Bowls of chopped tomatoes and vinaigrette ingredients.

Tips voor het maken van de beste tomaten-basilicumsalade

Tomaten-basilicumsalade is echt een van de meest verfrissende salades om te maken. En het kan op zoveel manieren worden gebruikt! Het is helder, smakelijk en ongelooflijk eenvoudig! Het is zeker een hit waar het ook wordt geserveerd.

  • Verse Tomaten: Dit recept schittert als je heerlijk rijpe tomaten hebt. Als je ze kunt krijgen, raad ik aan om Roma-tomaten vers uit de tuin of de boerenmarkt te gebruiken. Heirloom-variëteittomaten zijn ook een geweldige vervanger.
  • Dun gesneden basilicum: Voor dit recept rol ik de basilicumblaadjes graag ver en gebruik een heel scherp mes om dunne linten te snijden. Dit wordt ook wel chiffonade genoemd. Als je een heel scherp mes gebruikt, wordt de basilicum niet gekneusd en blijft hij mooi groen.
  • Gebruik olie van hoge kwaliteit: als u een extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit gebruikt, krijgt uw salade een meer gedurfde, fruitige olijfoliesmaak die net zingt met tomaten en basilicum.
  • Let It Sit: Door je salade even te laten staan voordat je hem serveert, wordt hij lekker sappig. Het zout trekt vocht uit de tomaten en helpt om alles samen te marineren. Nadat je hebt genoten van je salade met je gekozen schaal, kun je wat knapperig brood in de overgebleven sappen dopen. Het is misschien wel mijn favoriete onderdeel van dit recept!
Combinaties Tomaat Basilicum Salade

Deze salade heeft veel klassieke Italiaanse smaken, dus hij smaakt heerlijk naast pasta! Je kunt er een complete maaltijd van maken door je salade te serveren met soepstengels en soep , een eiwit naar keuze, pasta en dan bruschetta of crostini . Je kunt je tomaten-basilicumsalade toevoegen aan bruschetta voor een heerlijke combinatie van sappige tomaat en knapperig brood!

Soep Recepten

Klassieke Italiaanse Bruidssoep

Diner

Gebakken Caprese Kip

Diner

Cacio e Pepe

Bijgerechten

Gemakkelijke zelfgemaakte knoflookknopen

Je tomaten-basilicumsalade bewaren

Doordat dit recept gebruik maakt van verse ingrediënten is de houdbaarheid vrij kort. Als je op de een of andere manier niet het hele recept verslindt wanneer je het serveert, bewaar het dan maximaal twee dagen in de koelkast.

  • In de koelkast: Bewaar de overgebleven salade maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte trommel. Je kunt het 1 dag van tevoren maken, maar als je dit doet, moet je het maximaal 24 uur na het opdienen bewaren.

Closeup of tomato basil salad.

Beproefde en echte tomatenrecepten

Of je het nu gebruikt voor saus, in een salade of alleen eet, ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat tomaat een veelzijdig ingrediënt is. Ik gebruik ze zo vaak in mijn keuken! Ze zijn in het seizoen van zomer tot herfst, dus profiteer ervan om ze vers te krijgen! Het zal het verschil maken in de manier waarop uw gerechten eruitzien. Ik weet dat je net zoveel van de heerlijke, sappige smaak van elk van deze recepten zult houden als ik!

Dressings, Sauzen en Dips

Makkelijke zelfgemaakte tomatensaus

Soep Recepten

Tomaten Basilicum Soep

Bijgerechten

Gegrilde Tomaten

Diner

Kaasachtige Gevulde Tomaten Met Worst

Tomaten Basilicum Salade Afdrukken

Breng verse tomaten onder de aandacht met deze lichte en verfrissende tomaten-basilicumsalade! Het wordt gemengd met aromatische kruiden, olijfolie en azijn voor een frisse, heldere smaak die moeilijk te weerstaan is!
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord tomaat basilicum salade
Voorbereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 2 kopjes
Calorieën 154kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 5-6 grote Roma Tomaten in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels verse basilicum, dun gesneden
  • 1 Theelepel Vlokkig Zout
  • ½ Theelepel Verse Gebarsten Peper
  • 2 Eetlepels Extra Vierge Olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
instructies:

  • Roer in een middelgrote kom de tomaten, basilicum, zout, peper, olijfolie en balsamicoazijn door elkaar. Proef een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
  • Laat de salade 10-15 minuten staan om samen te marineren.
  • Serveer op crostini, pasta, kip, sla of pitabroodjes.

Voeding

Calorieën: 154kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Natrium: 9 mg | Kalium: 376 mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 1397IE | Vitamine C: 22 mg | Kalium: 20 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo