Tomaat poori recept

Bron

Het tomatenmesje is 1 van de verfijnde mesjes in de keuken. Tomatenmessen kunnen aan de mespunt een vork hebben maar dit is niet altijd het geval. Een tomaat valt ook met een glad mesblad te bewerken zoals een koksmes dit heeft. De tomaten vel is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Met dank aan de fijne kartels van het tomatenmesje is die tomaten schil zonder moeite te snijden.

Tomaat Poori recept | Thakkali poori, gefrituurde poori gemaakt met volkoren meel, tomatenpuree en smaakvolle Indiase kruiden. Tomaat poori recept met volledige video en stap-voor-stap foto's.

Poori is een van mijn meest favoriete tiffins en ik ben er dol op met aardappel masala. Bij ons thuis zijn kinderen hier dol op met chana masala. Ik maak dus meestal poori en chana masala thuis. Ik heb een paar jaar geleden een pittig Gobi-paratha-recept gepost door tomatenpuree aan het deeg toe te voegen. Het is erg lekker geworden. Een paar dagen terug zag ik Tomato poori op mijn Instagram-feed.

Terwijl ik deze Navaratri Combo-serie posts nu aan het doen was, dacht ik dat ik een video van deze Tomato poori zou maken en het recept tussen de combo-series door zou delen. Dit is een eenvoudig recept zonder ui, zonder knoflook. De pittigheid van de tomaten en de kruidigheid van het rode chilipoeder versterken de smaak van de poori.

Zelfs deze tomaat poori zal ook perfect zijn voor op reis. Bekijk ook de tips om perfecte opgeblazen armen te krijgen, in het gedeelte Opmerkingen.

Uitchecken

  • Palak Poori
  • Masala Poori
  • Bhatura
  • Aam ki poori

Tomaat Poori recept

Tomaat Poori

Afdrukken Tomaat Poori | Thakkali Poori

Pittige pittige poori, gefrituurd brood, gemaakt met tarwebloem en tomatenpuree
Cursus Ontbijt, Diner, Tiffin,
Indiase keuken
Trefwoord Indiaas plat brood
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 9 Pooris
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 kop tarwebloem | atta
  • 2 tl sooji | rava
  • ½ kopje tomatenpuree van 2 kleine tomaten
  • 1 tl rode chilipoeder
  • Zout indien nodig
  • 1 tl ajwain | omam
  • 2 el gehakte korianderblaadjes
  • ½ tl kurkumapoeder
  • Olie om de pooris te frituren
instructies:

  • Maak puree van 2 rijpe tomaten. Ik gebruikte kleine tomaten die tot ½ kopje kwamen.
  • Voeg in een brede kom het tarwemeel, sooji, tomatenpuree, ajwain, zout, rode chilipoeder, kurkumapoeder en korianderblaadjes toe.
  • Meng goed en maak een strak deeg.
  • Eventueel kun je wat water toevoegen om het deeg te kneden.
  • Als je het deeg erg los voelt, voeg dan wat tarwebloem toe en kneed goed.
  • Verdeel het in kleine balletjes ter grootte van een citroen.
  • Houd het altijd afgedekt.
  • Neem een deegbal en bestuif deze een beetje met droge bloem.
  • Rol dit tot een kleine schijf.
  • Rol deze niet te dik of te dun op.
  • Verwarm de olie.
  • Zodra de olie erg heet is, frituur je de pooris.
  • Haal eruit en laat uitlekken in een keukenhanddoek.
  • Herhaal dit voor de rest van het deeg.
Video

Opmerkingen:

  • Het toevoegen van sooji helpt om de wallen van de poori te behouden.
  • Gebruik rijpe tomaten voor een mooie rode kleur.
  • Bak de poori altijd als de olie erg heet is, anders zullen ze niet opzwellen.
  • Kneed het deeg altijd vlak voor het maken van de pooris. Anders neemt het veel olie op.
  • Tomaat poori smaakt lekker zoals het is, je kunt het ook serveren met chana masala of aardappel masala.
  • Maak puree van 2 rijpe tomaten. Ik gebruikte kleine tomaten die tot ½ kopje kwamen.
  • Voeg in een brede kom het tarwemeel, sooji, tomatenpuree, ajwain, zout, rode chilipoeder, kurkumapoeder en korianderblaadjes toe.

  • Meng goed en maak een strak deeg.
  • Eventueel kun je wat water toevoegen om het deeg te kneden.
  • Als je het deeg erg los voelt, voeg dan wat tarwebloem toe en kneed goed.
  • Verdeel het in kleine balletjes ter grootte van een citroen.
  • Houd het altijd afgedekt.

  • Neem een deegbal en bestuif deze een beetje met droge bloem.
  • Rol dit tot een kleine schijf.
  • Rol deze niet te dik of te dun op.

  • Verwarm de olie.
  • Zodra de olie erg heet is, frituur je de pooris.
  • Haal eruit en laat uitlekken in een keukenhanddoek.

  • Herhaal dit voor de rest van het deeg.

Tomaat Poori

  • Het toevoegen van sooji helpt om de wallen van de poori te behouden.
  • Gebruik rijpe tomaten voor een mooie rode kleur.
  • Bak de poori altijd als de olie erg heet is, anders zullen ze niet opzwellen.
  • Kneed het deeg altijd vlak voor het maken van de pooris. Anders neemt het veel olie op.
  • Tomaat poori smaakt lekker zoals het is, je kunt het ook serveren met chana masala of aardappel masala.

Het bericht Tomaten poori recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo