Thaise Curry Gehaktballetjes

Bron

Elke kok weet wel dat goed materiaal het grote verschil maakt. Elk keukenmes heeft zo z’n eigenschap, neem bijvoorbeeld het bakkersmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Goed met een keukenmes overweg kunnen is wel zo handig. Weten hoe je moet snijden haalt het beste uit het keukenmes naar boven.

Als je nieuw bent hier – hallo, ik ben Juli en ik wil dat mijn laatste maaltijd Thaise curry is. Als ik alleen curry kon eten voor elke maaltijd, zou ik blij zijn. Heel blij. Als ik Thais krijg om mee te nemen, eet ik het de volgende ochtend koud als ontbijt. Ik hou ervan op elk moment van de dag, ochtend of nacht. Het is mijn happy meal. Sommige mensen geven de voorkeur aan pizza 's avonds laat, ik geef de voorkeur aan pittige kokosmelk 's avonds laat. Voeg wat kip toe en biiiiiii, je hebt de perfecte maaltijd voor jezelf. Ik denk dat ik Thailand binnenkort op mijn reislijst moet zetten. Ik moet het echte werk ervaren. Ik moet mijn smaakpapillen verbranden in het buitenland.

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

Over happy meal gesproken, weet je wat me laatst echt irriteerde? Ik probeerde niet helemaal in de put te zitten hier, maar het irriteerde me. Ik vond dit bericht dat ging over hoe de ingrediënten in de voedselopties van McDonald's van land tot land verschillen. En de VS heeft altijd de slechtste ingrediënten in zich. Het stoort me. Zeker in een tijd waar gezondheid zo ontzettend belangrijk is en ons land heeft het daar elke dag over. Natuurlijk verwacht je geen gezond eten als je naar McD's gaat, maar ik zou hier dezelfde ingrediënten in de burger verwachten als in het VK. Hoe meer ik de voedselregelgeving hier bekijk, hoe meer ik me rot raak. Het is zo raar dat het niet overal hetzelfde is. Rechts?

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

Nou, dat gesprek voelde wat zwaar aan. Wat dacht je ervan als we het over iets veel leukers hebben, zoals reizen! Ik zit momenteel in de United Club bij DIA, op het punt om over 15 minuten aan boord te gaan van een vlucht naar San Antonio! Ik luister ook naar een podcastaflevering over drugs. Wat een leuke tijd. Ik heb deze maand twee reizen, San Antonio en Utah, en ik heb zeker weer de reismicrobe. Ik wil terug naar buiten en meer ontdekken. Ik heb New York op komst en daarna Sedona, maar dan ben ik klaar om het land te verlaten. Misschien een nieuwe plek in Costa Rica? Ik wil gewoon verschillende plaatsen zien, verschillende culturen ervaren en genieten van elke seconde weg van huis. Reizen is het beste, vooral tijdens de winters in Colorado (die niet slecht zijn, maar ik haat ze nog steeds). Jeetje, heb ik een slechte houding vandaag of zo? Tijd om die houding weg te wassen door mijn vriendinnen in San Antonio te zien en de laatste boekpresentatie van mijn vrienden te vieren. Het komt goed!

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

Afdrukken

Thaise Curry Gehaktballen

 • Auteur: juli
 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • Totale tijd: 45 minuten
 • Opbrengst: 4-5
Ingrediënten
Voor de rijst

 • 1 partij instant pot rijst

Voor de gehaktballen

 • 1 pond gemalen kalkoen
 • 1 ei
 • 1/3 kopje glutenvrije broodkruimels
 • 2 eetlepels kokos aminos
 • 1 eetlepel sriracha
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 groene uien, in plakjes

Voor de curry

 • 1 rode paprika, in plakjes
 • 8oz gesneden champignons
 • 2 pakjes groene currypasta
 • 2 (14oz) blikken volvette kokosmelk
 • 2 kopjes verse spinazie
 • gesneden groene uien, voor garnering
 • gehakte koriander, voor garnering
 • zwarte sesamzaadjes, voor garnering
instructies:
 1. Verwarm de oven voor op 400 graden F. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Instant-potrijst maken .
 3. Terwijl de rijst kookt, voeg je alle ingrediënten voor de gehaktballen toe aan een kom en meng je ze tot een geheel. Gebruik een koekjeslepel om 16-18 gehaktballen uit te scheppen. Maak er met je handen balletjes van en leg ze op de bakplaat. Plaats in de oven om 8-10 minuten te bakken of totdat de gehaktballen een interne temperatuur van 165 graden F hebben bereikt.
 4. Zodra de gehaktballen in de oven gaan, plaats je een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Spray met een beetje avocado-olie spray dan paprika en champignons. Voeg een snufje zout toe en bak 5-8 minuten tot ze gaar zijn. Voeg currypasta en kokosmelk toe en klop om de currypasta te breken. Laat het kokosmelkmengsel aan de kook komen en laat het ongeveer 8 minuten indikken. Voeg spinazie toe en laat 1 minuut slinken.
 5. Voeg de rijst samen met de gehaktballen toe aan een kom en bestrooi met currysaus, groene uien, koriander en zwarte sesamzaadjes voor het serveren!

Heb je dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons – we kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

Wat heb ik gebruikt om dit recept te maken:

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

PaleOMG Thaise Curry Gehaktballen

_______________

Dit vind je misschien ook leuk:

Rode Thaise Curry Gnocchi

Zuidwest Gehaktballen

Curry Geroosterde Bloemkool

Curry Gehaktballen

Garnalen Thaise Groene Curry

____________

Klik hier om al mijn PaleOMG-recepten in uw maaltijdplanner te krijgen met echte plannen !

Dit bericht bevat enkele gelieerde links en ik krijg mogelijk een vergoeding, maar alle meningen zijn van mijzelf. Deze vergoeding helpt bij de kosten om deze blog draaiende te houden! Bedankt voor al je hulp!

Het bericht Thaise Curry Gehaktballen verscheen eerst op PaleOMG .

Tags:

   Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
   Logo