Terug naar de basis: gestoofde paarse kool

Bron

Je huidige broodmes is aan vervanging toe? Wij van keukengerijk.nl weten wat jij nodig hebt. Dit mes bijvoorbeeld gaat je blij maken. Met broodmessen als deze is geplet en gekruimeld brood niet meer aan de orde.

Ik weet wat je denkt…'Juli, letterlijk ALLES waar ik deze zomer naar snakte, is hete.gestoofde.kool. Je bent een godin die mijn gebeden heeft verhoord.” En ik ben hier om je te vertellen, graag gedaan en ik ben er voor jou. Ik begrijp dat iedereen wekelijks hunkert naar gesmoorde kool, vooral als het 90 graden buiten is en de zon ons van binnenuit probeert te smelten. Nee? Ligt dat aan mij? Coolcoolcool. Nou, hier is het ding – ik probeer altijd nieuwe manieren te vinden om extra groenten binnen te krijgen. Ik maak mijn geroosterde bloemkool , geroosterde spruitjes en geroosterde wortelen meerdere keren per week, gewoon omdat dat betekent dat ik tonnen groenten in de koelkast om uit te kiezen wanneer ik mijn kommen bouw voor ontbijt, lunch en diner. Dus toen ik onlangs nog paarse kool in de koelkast had staan na het maken van mijn Fish Taco Bowls, dus ik moest bedenken wat ik ermee moest doen voordat het slecht werd. En omdat ik extreem creatief en uniek ben, heb ik het gesmoord! Makkelijkste vegetarische bijgerecht ooit!

PaleOMG Gestoofde Paarse Kool

Maar hoe sexy en opwindend kool ook is om over te praten, laten we verder gaan. Ik krijg het te warm en erger me aan al die groentepraat. Laten we het in plaats daarvan hebben over concerten. Als je de laatste tijd naar mijn podcast hebt geluisterd, weet je dat ik elk mogelijk concert heb geboekt. Tot nu toe heb ik 6 concerten van nu tot oktober. En in november komen er nog meer artiesten, dus misschien boek ik nog meer. Er is iets met muziek, vooral in moeilijke tijden in het leven (wat de wereld betekent), dat gemeenschappen en mensen samenbrengt. Vorige week nog kwamen een stel vrienden en ik allemaal bij ons thuis voor hapjes en drankjes, namen een feestbus naar Red Rocks en dansten de hele nacht op Rüfüs Du Sol. Ik sprak met vreemden, complimenteerde minstens 32 mannen en vrouwen en danste tot mijn witte schoenen helemaal rood waren van het vuil. Toen kwam iedereen terug naar ons huis en we lagen allemaal op de bank tot 3 uur 's nachts, luisterend naar muziek. Het was magisch.

PaleOMG Gestoofde Paarse Kool

Na zo lang in lockdown te hebben gezeten en die menselijke connectie te verliezen door maskers, was de energie bij dit concert voelbaar. Je kon de vreugde voelen, je kon de opwinding voelen, en je kon de menigte zien die gewoon verliefd was op dat moment in de tijd. Natuurlijk, dit gevoel is misschien allemaal versterkt door mijn buitenschoolse activiteiten, maar ik denk dat het vooral was dat iedereen bij dat concert dat gevoel miste. We misten het zingen met vreemden, het horen van gelach, het luisteren naar de persoon naast je die de woorden van elk nummer zingt. Het was prachtig. Bijna net zo mooi als gestoofde kool. Bijna.

PaleOMG Gestoofde Paarse Kool

Afdrukken

Gestoofde paarse kool

 • Auteur: juli
 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Kooktijd: 37 minuten
 • Totale tijd: 47 minuten
 • Opbrengst: 6-8 porties
Ingrediënten
 • 1 eetlepel avocado-olie
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 1 grote paarse kool, in dunne plakjes
 • 16oz gemberkurkuma kippenbottenbouillon
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • verse peterselie, voor garnering
instructies:
 1. Zet een grote Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg avocado-olie en knoflookteentjes toe. Fruit de knoflook 2 minuten, tot het geurig wordt, voeg dan de paarse kool toe. Gooi kool met een tang om in de avocado-olie en knoflook te coaten. Voeg bottenbouillon, zout, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zwarte peper toe. Roer door elkaar en dek af om de kool 25 minuten te laten stomen en smoren, en schep elke 5 minuten om zodat er niets aan de bodem van de Dutch Oven blijft plakken.
 2. Na 25 minuten moet de helft van het vocht zijn uitgekookt. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten koken, roer om de paar minuten, tot er geen vloeistof meer is.
 3. Werk af met verse peterselie (dit is volledig optioneel, de kool lijkt dan alleen minder op tabak en geeft hem wat frisheid) en serveer dan, boe!

Heb je dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons – we kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

PaleOMG Gestoofde Paarse Kool

Wat heb ik gebruikt om dit recept te maken:

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

PaleOMG Gestoofde Paarse Kool

_______________

Dit vind je misschien ook leuk:

Koolpizzabroodjes

Zomersla

Spek & Worst Gestoofde Kool

Vis Taco Bowls

Aziatische Salade

____________

Klik hier om al mijn PaleOMG-recepten in uw maaltijdplanner te krijgen met echte plannen !

Dit bericht bevat enkele gelieerde links en ik krijg mogelijk een vergoeding, maar alle meningen zijn van mijzelf. Deze vergoeding helpt bij de kosten om deze blog draaiende te houden! Bedankt voor al je hulp!

Het bericht Back to Basics: Gestoofde paarse kool verscheen eerst op PaleOMG .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo