Supereenvoudige crockpot-aardappelpuree

Bron

Koken kent vrolijke ogenblikken voor het avondmaal, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en vol trots op tafel presenteren. Op tv puilen je ogen uit van al dat lekkers, met wat inspanning kan jij dit ook bereiden? Met alle bekwaamheid de gerechten van al je liefde voorzien. Je ruikt wat er snel op tafel komt al van ver. Dan de kruiden fijn hakken met een koksmes om over je gerecht te strooien. Wat komt er deze week op tafel?

Deze crockpot-aardappelpuree MOET je PROBEREN! Ze zijn zo romig en heerlijk, en ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken! Dat maakt ze de perfecte kant voor elke maaltijd.

Als je van een stevige maaltijd houdt met een lekkere kant van aardappelpuree, dan moet je dit gebraden lamsvlees , stoofvlees of deze geweldige kip zeker maken! Ze smelten in je mond en smaken ZO GOED.

Mashed potatoes in a crockpot. Crockpot Aardappelpuree

Ik kook veel vlees als hoofdgerecht! Er zijn zoveel verschillende recepten! En als ik vlees kan vinden dat gemakkelijk van het bot valt , dan is het een winnaar in mijn boek. Maar… Als ik zo'n grote maaltijd kook, dan wil ik dat mijn bijgerechten net zo lekker zijn! Het punt is, ze kunnen niet te veel werk vergen. Want laten we eerlijk zijn, de enige keer dat iemand bereid is om de hele dag te koken is voor Thanksgiving, toch?!

Dus dat is waar deze crockpot-aardappelpuree binnenkomt! Het enige wat je hoeft te doen is ze in stukken te snijden en in de crockpot te doen! Pureer ze vervolgens met een paar ingrediënten en ze zijn klaar! Binnenkort eet je de lekkerste en meest romige aardappelen ooit! En als het zo makkelijk is, heb je ook een recept om keer op keer op terug te komen! Ga je gang en probeer ze. Je zult nooit meer teruggaan om ze op een andere manier te maken!

Ingrediënten die je nodig hebt voor Crockpot Aardappelpuree

Dit recept is niet alleen zo eenvoudig te maken, maar de lijst met ingrediënten is kort en krachtig! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Aardappelen : Ik gebruik roodbruine aardappelen voor dit recept! Als je ze in stukken snijdt, zorg er dan voor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Dit zal ze helpen om gelijkmatiger te koken!
  • Kippenbouillon: Ik gebruik graag kippenbouillon in plaats van water omdat het deze aardappelen een extra smaak geeft!
  • Half om half: Als je half om half gebruikt in plaats van melk, worden je aardappelen romiger!
  • Boter: Ik gebruik hier graag ongezouten boter in. Zo hoef ik me geen zorgen te maken over het veranderen van de hoeveelheid zout!
  • Zout en peper: Klassieke smaakmakers voor een klassiek gerecht!

Laten we wat aardappelen koken!

Voordat je je hoofdgerecht kookt, kun je deze crockpot-aardappelpuree klaar maken om te beginnen met koken! Ze zijn zo romig en perfect omdat ze de hele dag koken. En het beste is dat als je ze eenmaal in die crockpot hebt gedaan, je ze kunt vergeten totdat ze klaar zijn!

  1. Kook de aardappelen in kippenbouillon : Voeg in een crockpot van 5 liter de in blokjes gesneden aardappelen en de kippenbouillon toe. Kook op de hoogste stand gedurende 4-5 uur of tot de vork gaar is.
  2. Ingrediënten toevoegen: Voeg de helft en de helft, boter, zout en peper toe. Gebruik een handstamper of een handmixer om de aardappelen tot de gewenste consistentie te pureren.

4 pictures showing the steps to cutting up and cooking potatoes in a crockpot.

Tips voor het koken van aardappelpuree

Deze crockpot-aardappelpuree is ZOO GOED. Je wilt ze zo uit de crockpot eten! Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze precies goed worden!

  • Aardappelen: als je een beetje andere smaak wilt, kun je in plaats daarvan Yukon Gold-aardappelen proberen!
  • Houd de aardappelen warm: Zorg ervoor dat je je aardappelen warm houdt totdat je klaar bent om ze te pureren. Dit helpt de boter er goed in te smelten. Bovendien zullen de andere ingrediënten ook beter mengen. Zodra je klaar bent met pureren, doe je het deksel er weer op en draai je de crockpot warm totdat je klaar bent om te serveren!
  • Niet te lang mixen: als je doorgaat met het mixen van je aardappelen nadat ze gepureerd en klaar voor gebruik zijn, kunnen ze gomachtig worden. Dus mix ze gewoon totdat alle klontjes eruit zijn en dan zijn ze klaar om te gaan!

Mashed potatoes in a bowl with some butter and herbs on top.

Restjes bewaren

Hopelijk heb je genoeg van deze lekkere crockpot-aardappelpuree om de volgende dag op te eten voor de restjes! Ze zijn zo goed en super makkelijk op te bergen.

  • Koelkast: Zodra uw crockpot-aardappelpuree is afgekoeld, plaatst u ze in een luchtdichte container. Zet ze in je koelkast en ze zijn tot wel 3 dagen houdbaar!
  • Opwarmen: wanneer u klaar bent om uw restjes op te eten, haalt u ze eruit en verwarmt u ze in de magnetron! Kook ze ongeveer 1 minuut op de hoogste stand of tot ze door en door verhit zijn.
Maak er een maaltijd van!

Of je nu aardappelpuree maakt voor je Thanksgiving-feest of gewoon een doordeweeks diner voor het gezin, ik heb een aantal andere recepten bedacht die je kunt gebruiken om je maaltijd compleet te maken! Hier zijn een paar ideeën die perfect bij deze aardappelen passen! Kook er één of kook ze allemaal en maak er een superlekkere maaltijd van waar je familie gek van zal worden!

Diner

Smelt in je mond Pot Roast Recept

Salades

Cranberry Appel Pecannootsalade Met Romige Papaverzaaddressing

Stapel van 2 leeuwenhuisbroodjes

Brood

Lion House Rolls

Bijgerechten

Beste ooit geglazuurde wortelen

Supereenvoudige crockpot-aardappelpuree afdrukken

Deze crockpot-aardappelpuree MOET je PROBEREN! Ze zijn zo romig en heerlijk, en ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken! Dat maakt ze de perfecte kant voor elke maaltijd.
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord crockpot aardappelpuree, Aardappelpuree
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 347kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 5 pond roodbruine aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kop kippenbouillon
  • 1/2 kopje half en half
  • 1/2 kop boter
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 theelepel peper
instructies:

  • Voeg in een crockpot van 5 liter de in blokjes gesneden aardappelen en kippenbouillon toe. Kook op hoog niveau gedurende 4-5 uur of tot het gaar is.
  • Voeg de helft en de helft, boter, zout en peper toe. Gebruik een handstamper of een handmixer om de aardappelen tot de gewenste consistentie te pureren.

Voeding

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 7g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 36 mg | Natrium: 665 mg | Kalium: 1230 mg | Vezel: 4g | Suiker: 2g | Vitamine A: 412IE | Vitamine C: 18 mg | Calcium: 59 mg | IJzer: 3 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo