Super Herby Romige Paddenstoelen Linguine

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is een klein maar heerlijk mes. Het mespunt is bij sommige tomatenmesjes gevorkt, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Tomaten snijden met een koksmes zou ook binnen de mogelijkheden behoren. De tomaten vel is best taai die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het met gemak en zonder rafelen door de vel snijdt.

Elke keer dat ik een pasta-post doe, moet ik beginnen met jullie eraan te herinneren hoe geobsedeerd ik ben door elk pastagerecht ter wereld! Dit is niet anders, dus hier geldt: “Hallo! Mijn naam is Kaluhi Adagala en ik ben een toegewijd, giftig, aanmatigend lid van pasta-hive en ik ben er dol op in elke vorm!” Er zijn zoveel manieren om pasta te bereiden. En zoals we in dit bericht hebben besproken, zijn er bijna 300 soorten pasta, elk met zijn eigen kataste, en elk met de beste bereidingswijzen. Ik had wat linguine in mijn voorraadkast en wat paddenstoelen in mijn koelkast, dus het was gewoon natuurlijk voor mij om deze perfecte romige schoonheid op te zwepen.

Deze super kruidige romige paddenstoelenlinguine is een van mijn favoriete snelle lunches voor een rustige weekendmiddag in combinatie met een gekoeld glas chardonnay. Ik hou ervan als ik op een doordeweekse avond een snel, vullend maar smakelijk diner wil. Ik vind het heerlijk als er even een gast langskomt. Het is perfect en ik weet dat je er net zoveel van zult houden als ik!

Ik heb een dope vid gemaakt bij de blogpost. Kijk hieronder, en abonneer!

BEREIDINGSTIJD: 10 min KOOKTIJD: 25 min PORTIE: 3

Ingrediënten

300 g linguine

Zware (dubbele) Crème 450 ml

1 eetlepel kerrie

½ eetlepel komijn

½ theelepel chilivlokken

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

250 g champignons

1 eetlepel sojasaus

½ kopje gehakte verse basilicum

½ kopje daniastelen

½ kopje gehakte bieslook

1 rode ui, gesnipperd

2 takjes verse tijm (of 1/4 theelepel gedroogde tijm)

6 teentjes knoflook, fijngehakt

Methode

Begin met de pasta: bereid de linguine zoals de doos aangeeft en zet apart.

Ik wilde in eerste instantie tagliatelle gebruiken, maar omdat ik al linguine in mijn voorraadkast had, heb ik ervoor gekozen om die te gebruiken. Voor dit recept zouden tagliatelle, fettuccini of spaghetti perfect werken in plaats van linguine.

Zoals ik heb uitgelegd in de video van 5.15 – 5.40 , hak je pasta niet in stukjes ter grootte van rijst. Laat ze heel koken. Dat zal de eetervaring super aangenaam maken.

Nu de pasta klaar is, gaan we nu verder met het maken van de romige basis. Ik wilde een zeer assertieve kruidensmaak hebben, dus ging ik zwaar op de kruiden. En zoals we allemaal weten, zorgt een goede kruidenbasis voor een geweldige basis om smaak op te ontwikkelen. Voeg in een pan met wat olie en wat zout de basilicum, daniastelen, tijm, knoflook, bieslook en rode ui toe.

Je kunt verse basilicum, verse bieslook en verse tijm krijgen bij elke carrefour voor ongeveer 19 bob per bos.

Bak een paar minuten tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg vervolgens de champignons toe samen met alle kruiden en laat deze meekoken tot de champignons gaar zijn. Voor vandaag ging ik met champignons, maar je kunt elke andere paddenstoelenvariant gebruiken die je maar wilt.

Voeg de gekookte linguine toe, giet de dubbele (zware) room, je Parmezaanse kaas en de sojasaus erbij. Laat dit onder af en toe roeren nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. De combinatie van room en parmezaan maakt het super verwennerij!

Laat het sudderen niet te snel sudderen, want u wilt dat de smaken versmelten en de romige textuur zich ontwikkelt en uw pasta goed bedekt.

Je kunt de consistentie van de video zien op 6.23 .

Als je klaar bent, garneer met wat zeer fijngehakte dania.

Nu we klaar zijn, serveer haar! Kijk eens naar deze schoonheid jongens! Kijk hiernaar!

De smaak was onberispelijk! Je kon bij elke hap de warme kruidige tonen krijgen. Je zou zeker de milde hitte van de chili, de volle aardsheid van de paddenstoelen en de romigheid van de room en de kaas kunnen waarderen. Het is zeer vullend, zeer toegeeflijk en super eenvoudig in elkaar te zetten!

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo