Sticky Honey Knoflook Wings

Bron

Het keukenmes heeft een geweldig lang slank en bovenal buigzaam lemmet om zelfs in de moeilijkste plekjes te komen. En logisch uiteraard, het snijvlak is erg scherp, je snijdt er zonder moeite mee door je verse producten. Onze fileermessen voegen een prima meerwaarde aan ieders messenset.

Kleverige honing-knoflookvleugels zijn ongelooflijk lekker en een uitstekend aperitief voor absoluut elk evenement of feest! Ze hebben een overheerlijke, zoete smaak waar je de hele nacht van blijft snacken!

Deze vleugels zijn zo gemakkelijk te maken en iedereen zal je om het recept vragen! Ik vind het heerlijk dat ze aan de buitenkant knapperig en goudbruin zijn, maar als je ze eenmaal besprenkeld hebt met die zoete honing-knoflooksaus, ben je verslaafd. Als je net zoveel van wings houdt als ik, probeer dan deze airfryer wings , chili lime wings , of besprenkel deze buffelsaus op een wing recept dat je al hebt!

Buffalo wings drizzled in sauce on a platter. Honing Knoflook Kippenvleugels

Verbazingwekkend en heerlijk, deze kleverige honing-knoflookvleugels zullen het gesprek van de dag zijn! Mijn favoriete ding is wanneer ik thuiskom van een feestje en ik geïnspireerd ben om een van de gerechten te proberen die mij zijn voorgeschoteld! Dit recept is er een van die als je het eenmaal hebt gemaakt, zal worden gevraagd bij elk evenement dat je organiseert. Bovendien zijn deze vleugels gebakken en niet gefrituurd! Dat is precies hoe je die knapperige, gouden kip krijgt. Je zult het geweldig vinden!

Ik vind het vooral geweldig dat dit recept je niet alleen vertelt hoe je de perfecte wings maakt, maar het is ook een draai aan de traditionele buffelsaus waar wings zo vaak bij geserveerd worden. Een mengsel van honing en knoflook maakt deze vleugels om je vingers bij af te likken! Het brengt een geheel nieuw smaakniveau naar voren waar je smaakpapillen je later dankbaar voor zullen zijn. Vergeet ze niet te garneren met die groene ui! Het zal deze zo fris laten smaken en je zult de perfecte vleugels hebben !!

Ingrediënten Kipvleugel

Afgezien van het eiwit in dit recept, zijn alle andere ingrediënten pantry-nietjes die je waarschijnlijk al bij de hand hebt! Dat is wat het opkloppen van deze kleverige, honing-knoflookvleugels zo'n makkie maakt! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Kippenvleugels: Ik denk dat het het gemakkelijkst is om kippenvleugels te kopen die al zijn onderverdeeld in drumettes en wingettes. Dat maakt dit recept een stuk makkelijker!
  • Bakpoeder : hiermee bedekt u uw vleugels en zijn ze klaar om goudbruin gebakken te worden!

Honing Knoflooksaus Ingrediënten

  • Honing : Dit voegt de zoetheid toe aan het gerecht.
  • Sojasaus: Probeer deze sojasaus eens te kopen! Het is een persoonlijke favoriet van mij en heeft gewoon de perfecte smaak!
  • Appelciderazijn : Dit superster-ingrediënt heeft niet alleen gezondheidsvoordelen, maar zorgt ook voor een licht pittige smaak.
  • Knoflookteentjes : Knoflook voegt wat smaak toe. Als je geen verse teentjes hebt om te hakken, kun je de gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Water : Dit wordt gemengd met de maizena.
  • Maïszetmeel : Maïszetmeel en water zullen een basis vormen waardoor de saus dikker wordt.
  • Sesamzaadjes en gehakte groene uien : dit is een heerlijke laatste toevoeging als garnering!

Hoe maak ik Sticky Honey Knoflook Wings?

Deze vleugels zijn een eenvoudig proces in twee stappen! Je begint eerst met het bakken van de wings en daarna kun je de saus maken. Hier zijn de instructies om beide gemakkelijk te maken!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 400 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit lichtjes in met bakspray. Voeg de vleugels toe aan een middelgrote kom of ritssluitingszak en meng met het bakpoeder.
  2. Bakken: Leg ze op een gelijkmatige laag op de bakplaat. Bak 45-50 minuten (één keer draaien!) tot ze knapperig zijn.

Om de honing-knoflooksaus te maken

  1. Klop : Voeg in een middelgrote pan op middelhoog vuur de honing, sojasaus, appelciderazijn en knoflook toe. Klop het water en de maizena in een kleine kom en giet het bij de saus.
  2. Kook: Breng aan de kook en laat sudderen. Klop de saus totdat deze begint in te dikken en de achterkant van een lepel bedekt.
  3. Gooien: Voeg in een grote kom de vleugels toe en gooi de saus erdoor tot ze bedekt zijn.
  4. Garneer: Top met sesamzaadjes en groene uien indien gewenst.

4 pictures that show buffalo wings being coated, cooked and drizzled in sauce.

Tips voor knapperige vleugels

Het voetbalseizoen, de vakanties en alle bijeenkomsten staan op het punt te beginnen in de herfst! Dit is het moment om je spel op te voeren en erachter te komen hoe je de knapperigste, lekkerste vleugels van allemaal krijgt!

  • Dep droog: zorg ervoor dat voordat u ze met het bakpoeder bestrijkt, u de tijd neemt om elke vleugel droog te deppen. Hierdoor wordt al het water dat erin zit verwijderd (waardoor ze gaan stomen en niet zo knapperig zijn). Dep ze gewoon neer met keukenpapier!
  • Hoog vuur: de temperatuur waarop je deze bakt, is de sleutel tot het knapperig krijgen van de vleugels. Zorg ervoor dat u deze temperatuur niet aanpast, anders krijgt u gekookte vleugels die niet krokant zijn.
  • Hoe weet ik wanneer ze klaar zijn met koken? Terwijl krokant het doel is, wil je ze ook niet OVER gaar! Hierdoor drogen ze uit. Je vleugels zijn klaar als ze goudkleurig zijn en niet meer roze. De interne temperatuur moet 165 graden zijn.

Buffalo wings being mixed with sauce.

Kippenvleugels bewaren, invriezen en opwarmen

Het beste gerecht is er een die blijft geven! Gelukkig kun je dit recept voor honing-knoflookvleugels gemakkelijk in je koelkast of vriezer bewaren! Je kunt ze eenvoudig ontdooien en opwarmen om er later van te genieten!

  • In de koelkast: Als je restjes hebt die je in de koelkast wilt bewaren, bewaar ze dan 4-5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
  • Bevriezen : Zorg ervoor dat je je vleugels volledig laat afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ze 2-3 uur in op een bakplaat en doe ze dan in een luchtdichte bak. In de vriezer zijn ze tot 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat u ze verwijdert en laat ze een nacht in de koelkast ontdooien voordat u ze weer opwarmt.
  • Opwarmen: er zijn een paar manieren om je vleugels weer op te warmen! Je kunt de wings in een airfryer 2-3 minuten opwarmen op 375 graden. Je kunt ze 10-20 minuten opwarmen in de oven op 350 graden tot de interne temperatuur (met een vleesthermometer) 165 graden is. Of als je ze snel en gemakkelijk nodig hebt, plaats ze dan gewoon in de magnetron tot ze helemaal opgewarmd zijn!

Close up of sticky honey garlic wings.

Probeer deze populaire fingerfoods

Het seizoen van fingerfood is bijna onder ons! Ik HOUD van elke kans die ik krijg om alle verschillende soorten voedsel in één keer te eten, dus voorgerechten zijn mijn favoriet! Probeer nog meer geweldige hapjes die van elk feest het beste feest maken! Het eten is tenslotte altijd de sterspeler!

Voorgerechten

Super makkelijk gebakken kokosgarnalen

Dressings, Sauzen en Dips

De beste Buffalo Chicken-dip

Voorgerechten

Airfryer Gebakken Pickles

Voorgerechten

Makkelijke en verslavende Ranch Pretzels

Kleverige honing-knoflookvleugels afdrukken

Kleverige honing-knoflookvleugels zijn ongelooflijk lekker en een uitstekend aperitief voor absoluut elk evenement of feest! Ze hebben een overheerlijke, zoete smaak waar je de hele nacht van blijft snacken!
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord kippenvleugels, honing-knoflook-kippenvleugels, honing-knoflookvleugels
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Calorieën 695kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 4 pond kippenvleugels
  • 2 eetlepels bakpoeder
Honing Knoflooksaus

  • 1/2 kopje honing
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1 Eetlepel Appel Cider Azijn
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels water
  • 2 theelepels maizena
  • sesamzaadjes en gehakte groene uien voor garnering
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit lichtjes in met bakspray. Voeg de vleugels toe aan een middelgrote kom of ritssluitingszak en meng met het bakpoeder.
  • Leg ze op een gelijkmatige laag op de bakplaat. Bak 45-50 minuten, draai ze eenmaal om tot ze krokant zijn.
Om de honing-knoflooksaus te maken

  • Voeg in een middelgrote pan op middelhoog vuur de honing, sojasaus, appelciderazijn en knoflook toe. Klop het water en de maizena in een kleine kom en giet het bij de saus.
  • Breng aan de kook en laat sudderen. Klop de saus totdat deze begint in te dikken en de achterkant van een lepel bedekt.
  • Voeg in een grote kom de vleugels toe en schep de saus erdoor tot ze bedekt zijn.
  • Garneer met sesamzaadjes en groene uien indien gewenst.

Voeding

Calorieën: 695kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 47g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Transvet: 1g | Cholesterol: 189 mg | Natrium: 997 mg | Kalium: 1053 mg | Vezel: 1g | Suiker: 35g | Vitamine A: 360IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 299 mg | IJzer: 3mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo