Sooji Ka Halwa Recept

Bron

Zoek je een koksmes? Deze zoals hierboven te zien is, is een prachtig koksmes. Een redelijke prijs en natuurlijk enorm scherp. Dit koksmes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Sooji ka halwa, een Indiaas gerecht bereid met griesmeel, suiker en ghee als hoofdingrediënten. Laten we eens kijken hoe je sooji halwa gemakkelijk kunt maken in dit bericht met stapsgewijze foto's en video.

sooji ka halwa Sooji ka halwa

Sooji ka halwa is erg populair tijdens Ashtami als Puri halwa. Ook is een prasad in andere festivaldagen. Maak het op elk moment van het jaar, want het is heel gemakkelijk te doen en geliefd bij iedereen.

Dit is vergelijkbaar met mijn andere Zuid-Indiase versie op deze site, maar slechts kleine veranderingen maken het anders dan hoe het wordt voorbereid in de Noord-Indiase staten.

[feast_advanced_jump_to]

Om suji ka halwa te bereiden, roostert u griesmeel (in India bekend als suji/sooji of rava) goed tot het diep goudgeel is in een royale hoeveelheid ghee.

Kook het met water en suiker en garneer eventueel met noten en kardemom.

Dit dessert lijkt erg op Zuid-Indiase Rava kesari. In die versie is ghee iets minder. En heeft meestal kunstmatige kleur.

Waar we net als in Suji halwa heel goed roosteren om die diepe gouden tint te krijgen en alleen saffraan wordt gebruikt voor kleur. Je kunt het ook zonder saffraan maken.

Er zijn veel variaties van hetzelfde recept die van huishouden tot huishouden veranderen. Kan worden aangepast aan individuele voorkeuren.

Raadpleeg mijn Variaties-sectie voor meer opmerkingen.

Ik wens al mijn volgersvrienden een gelukkig, voorspoedig en gezond nieuwjaar 2022!

🥘 Ingrediënten

Gebruik een duidelijk shot van de ingrediënten voor dit recept, klaargemaakt en indien nodig geëtiketteerd. Vul de ingrediënten in onderstaande lijst in, laat de hoeveelheden weg.

Suji halwa ingrediënten Suji halwa ingrediënten

  • Sooji – Griesmeel (Crème van tarwe) Suji/ Rava.
  • Suiker
  • Ghee
  • Kardemom – Ik gebruikte groene kardemom. Zorg altijd voor wat bouillon met suiker om gemakkelijk te gebruiken.

Zie receptenkaart voor volledige lijst en hoeveelheden.

instructies:

  1. Verwarm eerst een pan met ghee. Voeg er sooji aan toe.

gebraden griesmeel

2. Rooster verder grondig tot je een diep gouden kleur krijgt. Doe het geduldig op middelhoog vuur om verbrand griesmeel te voorkomen.

Vooral naar het einde toe. Als het rookt, zet het vuur dan lager en blijf roeren.

geroosterde sooji

3. Kook ondertussen afgemeten water met zout aan de kook. Breng aan de kook.

water koken

4. Voeg het daarna voorzichtig toe aan de geroosterde sooji. Het zal veel sputteren, dus voorzichtig toevoegen.

toevoegen aan geroosterd

5. Roer stevig door en laat het intrekken.

mengen

6. Kook verder afgedekt 3-4 minuten of tot alles is opgenomen.

koken bedektgekookt

7. Voeg vervolgens saffraan toe die gedrenkt is in warme melk, suiker en meng goed.

saffraanVoeg suiker toe

8. Uiteindelijk zal het tijdens het mixen losser worden.

losmaken

9. Blijf continu roeren en de ghee zal eruit sijpelen en niet plakkerig worden. Duurt amper 2-3 minuten.

gheegriesmeel halwa stappen

10. Smelt daarna een eetlepel ghee en bak de noten goudbruin.

geroosterde noten

11. Voeg het toe aan de sooji ka halwa samen met kardemompoeder . Meng goed en zet het vuur uit.

toevoegen aan halwa

Sooji ka halwa klaar om van te genieten!

sooji ka halwa recept 👩🏻‍🍳 Wissels

  • Suiker – in plaats van wit kun je ongeraffineerde of demerara gebruiken voor een diepere tint. Niet te verwarren met bruine die de smaak totaal kan veranderen.

Ik zou niet willen voorstellen om andere ingrediënten te vervangen die totaal andere resultaten kunnen opleveren.

Als je je afvraagt of je een veganistische griesmeelpudding kunt maken, kun je veganistische boter of olie gebruiken (elke neutraal ruikende zoals groente/zonnebloem).

Ik raad aan om meer kardemom of een andere smaak te gebruiken om de oliegeur te onderdrukken.

In plaats van melk kun je ook amandelmelk gebruiken.

📖 Variaties

De bezoeker ideeën geven over hoe ze dit recept kunnen veranderen zodat het beter bij hun dinergasten of hun culturele keuken past, is een geweldige manier om de kans te vergroten dat ze het recept maken

  • Gezondere keuzes – voeg fruitpuree zoals banaan of dadels toe en verminder suiker. Je kunt bruine gebruiken in plaats van witte verfijnde. Houd er rekening mee dat dit allemaal geen caloriearme maar betere keuzes zijn, dat is maar goed ook, ze kunnen qua smaak totaal verschillen van de oorspronkelijke smaak.
  • Hoeveelheid suiker – Kan naar persoonlijke voorkeur worden toegevoegd. Het kan zo minder zijn als ½ tot 1 kopje voor dit recept. Ik heb e toegevoegd en vond het minder zoet omdat ik een zoetekauw ben. Het is dus aan jou. Als je het mij vraagt, stel ik 1 kopje voor zoals in mijn rava kesari-recept.
  • Water – Hoewel ik 2 kopjes heb toegevoegd, kun je ook minder toevoegen. 1 & is ook voldoende, wat je een iets taaier resultaat geeft als je daar van houdt.
  • Een opmerking in de methode – ik heb de meeste mensen samen suiker en water zien koken. Dan voegen ze het toe aan geroosterde sooji en koken ze samen. Ik ben gewend om eerst zacht griesmeel te doen en dan suiker toe te voegen. Dit geeft zachtere resultaten en er zal geen taaie suji-textuur zijn voor het geval je in de problemen komt. Dit is ook een onfeilbare methode voor beginners.

🍽 Uitrusting

Ik gebruikte mijn IKEA braadpan (roestvrij staal). U kunt ook een antiaanbaklaag gebruiken voor eenvoudige bediening, vooral als u een beginner bent.

🥗 Opslag

Goed voor 2 dagen op kamertemperatuur. Tot 5 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Bewaar in een luchtdichte verpakking voor opslag.

Je kunt het opnieuw opwarmen door de halwa terug in de pan te doen en op middelhoog vuur te roeren tot je een zachte textuur en ghee ziet sijpelen.

Om bevroren suji halwa te gebruiken, ontdooit u het eerst door het 30 minuten op het aanrecht te laten staan. Doe dan zoals hierboven vermeld.

💭Toptip

Zorg ervoor dat je de Sooji goed kookt voor een perfecte textuur. Als dat niet het geval is, kan het verharden en een taaie textuur geven.

Roer het geduldig en overdrijf niet.

Elk type sooji kan worden gebruikt (Bombay rava / fijn / grof / geroosterd / enz.)

Of het nu geroosterd is of niet, het is een must om het opnieuw in ghee te roosteren tot het donkergeel van kleur is.

Gebruik voor dit recept geen griesmeel.

Kook het griesmeel na het toevoegen van water snel op hoog vuur. Doe het niet te laag, omdat het griesmeel dan te zacht/kleverig kan worden.

sooji ka halwa Sooji halwaReceptenkaart

Sooji halwa

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Sooji ka halwa recept

Sooji ka halwa, een Indiaas gerecht bereid met griesmeel, suiker en ghee als hoofdingrediënten. Laten we eens kijken hoe je sooji halwa gemakkelijk kunt maken in dit bericht met stapsgewijze foto's en video.
Natuurlijk Dessert
Indiase keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 6 personen
1x2x3x

Bekerafmetingen

ingrediënten

  • ½ kopje Sooji Griesmeel/ Rava
  • ¾ kopje suiker Zie opmerkingen
  • 2 kopjes Water Zie opmerkingen
  • ½ kopje Ghee Verdeeld
  • 2 Kardemom Poeder
  • ¼ kopje gehakte noten Amandelen, cashewnoten
  • 1 snufje zout
  • 1 Snufje Saffraan optioneel
  • 1 eetlepel Melk Warm, om saffraan in te weken
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Verwarm eerst een pan met ghee. Voeg er sooji aan toe.
  • Rooster verder grondig tot je een diep gouden kleur krijgt. Doe het geduldig op middelhoog vuur om verbrand griesmeel te voorkomen.
  • Vooral naar het einde toe. Als het rookt, zet het vuur dan lager en blijf roeren.
  • Kook ondertussen afgemeten water met zout. Breng aan de kook.
  • Voeg het daarna voorzichtig toe aan de geroosterde sooji. Het zal veel sputteren, dus voorzichtig toevoegen.
  • Roer stevig door en laat het water opnemen.
  • Kook verder afgedekt 3-4 minuten of tot al het water is opgenomen.
  • Voeg vervolgens saffraan gedrenkt in warme melk, suiker toe en meng goed.
  • Uiteindelijk zal het losser worden als je mixt en de suiker smelt.
  • Blijf continu roeren en de ghee zal blijkbaar eruit sijpelen en niet plakkerig worden. Duurt amper 2-3 minuten.
  • Verhit daarna een eetlepel ghee en rooster de noten goudbruin.
  • Voeg het toe aan de sooji ka halwa samen met kardemompoeder. Meng goed en zet het vuur uit.
Video

Opmerkingen:

  • Ik heb ¾ kopje suiker toegevoegd, het was precies goed, als je een zoetekauw bent, kun je maximaal 1 kopje toevoegen.
  • Ghee-meting omvat ghee die ik heb gebruikt voor het roosteren van noten. ⅓ kopje is genoeg om sooji te roosteren.
  • In plaats van 2 kopjes water om sooji te koken, kun je ook slechts 1 en ½ kopje gebruiken voor een stevigere textuur.
YoutubeHou je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Het bericht Sooji Ka Halwa Recept verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo