Sombu kashayam recept | Venkelzaad drink

Bron

Een broodmes bestellen? Uiteraard kijk je het eerst op keukengerijk.nl de site met verstand van keukenmessen. Dit broodmes bijvoorbeeld gaat je blij maken. Met broodmessen als deze zal kruimelen en plat drukken niet meer voorkomen.

Sombu kashayam, een perfect huismiddeltje voor verschillende symptomen, vooral voor dames. Lees verder voor details.

sombu kashayam Venkelzaad drankje – sombu kashayam

Sombu kashayam, venkelzaaddrank die veel gezondheidsvoordelen heeft en ook handig is als huismiddeltje.

Dit wordt ook wel karukku kashayam genoemd. Sombu (soambu) is ook bekend als perujeeragam).

Ga naar: Gezondheidsvoordelen | Video | Wissels | Opslag | Tips | Receptkaart | Stapsgewijze foto's

sombu kashayam huismiddeltje voor ovulatiepijn Venkelzaad drankjeGezondheidsvoordelen

Elke maand tijdens het midden van de menstruatiecyclus, vanwege mijn harmonische onbalans, krijg ik rugpijn en pijn in de onderbuik als gevolg van hitte, een opgeblazen gevoel enz.

Een keer stelde mijn moeder voor om dit drankje een paar keer per dag te proberen als ik symptomen heb. Ik weet dat het voornamelijk wordt gegeven aan zwangere vrouwen, wanneer ze valse pijn krijgen, bereiden ze deze karukku kashayam voor en consumeren ze.

Als het warmtepijn is, krijgt u onmiddellijk verlichting. Mensen suggereren ook dat het goed is voor een normale bevalling.

Maar ik geloof dat er iets te maken heeft met harmonische problemen, daarom heb ik het de afgelopen maanden twee keer per maand tijdens mijn cyclus voor verlichting van hittepijn en rugpijn, lichaamspijn als gevolg van een ontsteking.

Dus heb je tijdens je cyclus ook ovulatiepijn of hittepijn (pijn in de onderbuik)?

Probeer het eens en kijk of het voor u werkt. Het was echt frustrerend om eens in de 10-15 dagen tijdens je cyclus zo'n pijn te hebben en uiteindelijk werkt dit voor mij in een bevredigende mate voor mij.

Geloof me, hiervoor heb ik veel dingen geprobeerd. Het is heel moeilijk om de tijd op te merken en bepaalde voedingsmiddelen te vermijden die deze pijn kunnen verergeren. Ik mis altijd om voorzorg te nemen en de pijn te lijden.

Ik heb fenegriekzaden geprobeerd die 's nachts in karnemelk zijn gedrenkt, enz. Maar dit heeft de laatste tijd wonderen gedaan.

Afgezien hiervan hebben venkelzaden tal van gezondheidsvoordelen, zoals ondersteuning van de spijsvertering, verlichting van een opgeblazen gevoel, helpt bij gewichtsverlies, voor pijn als gevolg van ontstekingen, enz.

Disclaimer: dit heeft voor mij persoonlijk gewerkt, maar als u twijfelt, raadpleeg dan uw arts of ouderlingen voordat u dit drankje gebruikt. Ik ben geen expert of zo, ik heb alleen mijn ervaring gedeeld.

Video

Is video meer jouw ding? Bekijk mijn korte video

wissels

  • Boter – Ik heb altijd met boter geconsumeerd. Maar je kunt ook desi zelfgemaakte ghee gebruiken .
  • Zoetstof – voeg palmsuiker (karupatti) toe of palmsuikersnoep (panam kalkandu). Je kunt ook rietsuiker proberen als je geen van beide hebt.

Bekijk dit recept van milagu kashayam op mijn website, een eenvoudig huismiddeltje tegen lichaamspijn, koorts en hoesten als gevolg van verkoudheid.

Opslag

Het is altijd beter om het vers te maken en te consumeren, omdat ik niet zeker weet of we kashayam opnieuw kunnen opwarmen.

Top Tip

Deze kashayam-drank wordt ook karukku kashayam genoemd, dus het is de bedoeling dat hij zwart wordt geroosterd. Het moet goed knallen en geroosterd worden.

Receptkaart

sombu kashayam

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Sombu kashayam recept

Sombu kashayam, een perfect huismiddeltje voor verschillende symptomen, zoals pijn in de onderbuik tijdens de eisprong, hittepijn, lichaamspijn, rugpijn tijdens je cyclus.
Cursus Drankjes
Keuken Indiaas, Zuid-Indiaas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Porties 1
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Venkelzaad Sombu
  • 1,5 kopjes water
  • 1 theelepel Boter of Ghee
  • 1 theelepel Palmsuiker kandij of Karupatti/palm rietsuiker
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Verwarm eerst een grote pan om kashayam te koken.
  • Voeg er venkelzaad aan toe en rooster goed.
  • Het zal goed ploffen, blijf roeren tot het ploffen stopt en donker wordt.
  • Voeg water toe en meng goed. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen of tot het water tot een half kopje is verminderd.
  • Filter door een metalen zeef en meng palmsuikerspin (panam kalkandu) of een andere zoetstof die je gebruikt.
  • In gaat boter of ghee en meng goed. Warm consumeren.
Video

https://youtu.be/bEVJYgv4CaU
Opmerkingen:

  • Laat de kashayam heet zijn als je boter of ghee mengt.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Stapsgewijze foto's

1. Verwarm eerst een grote pan om kashayam te koken.

2. Voeg er venkelzaad aan toe en rooster goed.

venkel in hete pan venkelzaad knalt heel snel

3. Het zal goed ploffen, blijf roeren tot het ploffen stopt en donker wordt.

roosteren tot het donker is, knallen stopt roosteren tot het donker wordt

4. Voeg water toe en meng goed. Laten koken.

sudderen de drank laten sudderen

5. Laat 5-7 minuten sudderen of tot het water tot een half kopje is verminderd.

venkel kashayam drankje, kadha Kashayam of kadha wordt verondersteld te koken totdat het volume krimpt

6. Filter door een metalen zeef.

filteren sombu kashayam is ook bekend als karukku kashayam

7. Meng palmsuikerspin (panam kalkandu) of een andere zoetstof die je gebruikt.

het toevoegen van zoetstof - palmsuiker kandij Gebruik betere zoetstoffen zoals karupatti, vellam of panam kalkandu

8. In gaat boter of ghee en meng goed.

Boter mengen om te drinken

9. Eet warm.

venkelthee met boter

U kunt dit twee keer per dag herhalen. Ik heb maximaal 2 dagen gehad. Als de symptomen aanhouden, raadpleeg dan een arts.

sombu-kashayam

Het bericht Sombu kashayam recept | Venkelzadendrank verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo