Snelkookpan pav bhaji recept

Bron

Zoek je een koksmes? Deze zoals hierboven te zien is, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Perfect gebalanceerd en vanzelf sprekend gigantisch scherp. Dit chef’s knife gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Snelkookpan pav bhaji recept | fornuis pav bhaji | Eenpans pav bhaji-recept, Mumbai streetstyle pav bhaji-recept in een snelkookpan. Heerlijk pav bhaji-recept met volledige video en stapsgewijze foto's.

Een supergemakkelijk pav bhaji-recept uit één pot, zonder concessies te doen aan de heerlijke smaak. Pav bhaji is een populaire snack in straatstijl in Mumbai. We koken de groenten meestal apart en mengen dit vervolgens met de masala. In dit recept doen we het hele proces in een snelkookpan.

Je kunt het ook in een Instant-pot doen. De heldere levendige kleur kan worden bereikt door rode biet te gebruiken. U hoeft hier geen rode voedingskleurstof aan toe te voegen. Ik heb al een paar soorten Pav bhaji-recepten in de keuken van Jeyashri gepost. Ergens vorig jaar kookte ik eten voor de vrienden van mijn dochter die in een hotel in quarantaine zaten in Hongkong.

Deze snelkookpanmethode hielp toen ik pav bhaji in grote hoeveelheden kookte. Voor dit bericht heb ik een drukpan van 3 liter gebruikt. Dit bespaart veel tijd maar er is geen compromis in de smaak. Ik kan zeggen dat dit de beste pav bhaji is die ik tot nu toe heb gemaakt.

Bekijk ook, Paneer pav bhaji recept , Soya Kheema pav bhaji, Paneer tawa pulao, Mumbai masala pav , Geen ui geen knoflook Pav bhaji .

snelkookpan pav bhaji

Snelkookpan pav bhaji

Print Snelkookpan Pav bhaji recept

Mumbai street style pav bhaji recept gemaakt in snelkookpan
Cursusdiner, Snack
Indiase keuken
Trefwoord Mumbai streetstyle eten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 5
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 1 kop fijngehakte ui
  • 1 el knoflookpasta
  • ¼ kopje fijngehakte paprika
  • 3 fijngesneden tomaten
  • ½ kopje bloemkool
  • ½ kopje erwten
  • 2 el gesneden wortelen
  • ¼ kopje gehakte rode biet
  • 3 kopjes in blokjes gesneden aardappel
  • 2 kopjes water
  • 2 tl rode chilipoeder
  • 1 el pav bhaji masala
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout indien nodig
voor tadka

  • 1 el boter
  • 2 tl kasoori methi
  • 3 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1/2 theelepel pav bhaji masala
instructies:

  • Voeg in een snelkookpan olie en boter toe.
  • Zodra het oliebotermengsel heet is, voeg je 1 kop fijngehakte uien toe.
  • Kook tot de uien glazig worden.
  • Voeg nu de knoflookpasta toe. Ik maalde 7-8 teentjes knoflook met weinig water en gebruikte het.
  • Gember-knoflookpasta zal de smaak veranderen. Gebruik dus alleen knoflookpasta.
  • Voeg hier nu ¼ kopje fijngehakte paprika aan toe.
  • Bak een minuutje mee en voeg de fijngesneden tomaten toe.
  • Kook tot het papperig wordt.
  • Voeg nu het rode chilipoeder, korianderpoeder, pav bhaji masala en zout toe.
  • Kook gedurende 2 minuten.
  • Voeg nu de gesneden groenten toe. Ik voeg bloemkool, erwten, rode biet, wortel en aardappel toe.
  • Het toevoegen van rode biet geeft een dieprode kleur aan de pav bhaji, sla dit dus niet over.
  • Meng goed en voeg hier 2 kopjes water aan toe.
  • Snelkookpan voor 7-8 fluitjes.
  • Zodra de druk is opgeheven, opent u het fornuis.
  • Gebruik een aardappelstamper en pureer dit 10 minuten goed tot je een gladde textuur krijgt.
  • Doe dit geduldig, deze stap is een van de belangrijkste stappen bij het maken van de pav bhaji.
  • Maal dit niet in een mixie of gebruik een staafmixer.
  • Voeg indien nodig heet water toe, terwijl u pureert om de juiste consistentie te verkrijgen.
  • Laat dit 2 minuten koken. Schakel de vlam uit.
  • Voeg in een pan 1 el boter toe en als deze heet is, voeg je de kasoori methi, korianderblaadjes, rode chilipoeder en pav bhaji masala toe.
  • Houd het vuur middelhoog laag. Zorg ervoor dat u dit niet verbrandt.
  • Kook een minuut en breng dit dan onmiddellijk over naar de bhaji.
  • Goed mengen.
  • Bhaji is klaar.
  • Rooster de pav buns met boter en 2 snufjes pav bhaji masala.
  • Serveer hete pav bhaji met fijngehakte uien en korianderblaadjes.
Video

Opmerkingen:

1. Voeg de wortel, rode biet en bloemkool niet meer toe dan de aangegeven hoeveelheid.
2. Het toevoegen van pav bhaji masala-poeder tijdens het roosteren van het broodje, geeft een perfecte smaak van pav bhaji in Mumbai-stijl.
  • Voeg in een snelkookpan olie en boter toe.
  • Zodra het oliebotermengsel heet is, voeg je 1 kop fijngehakte uien toe.
  • Kook tot de uien glazig worden.

  • Voeg nu de knoflookpasta toe. Ik maalde 7-8 teentjes knoflook met weinig water en gebruikte het.
  • Gember-knoflookpasta zal de smaak veranderen. Gebruik dus alleen knoflookpasta.

  • Voeg hier nu ¼ kopje fijngehakte paprika aan toe.
  • Kook een minuutje.

  • Voeg de fijngesneden tomaten toe.
  • Kook tot het papperig wordt.

  • Voeg nu het rode chilipoeder, korianderpoeder, pav bhaji masala en zout toe.
  • Kook gedurende 2 minuten.

  • Voeg nu de gesneden groenten toe. Ik voeg bloemkool, erwten, rode biet, wortel en aardappel toe.
  • Het toevoegen van rode biet geeft een dieprode kleur aan de pav bhaji, sla dit dus niet over.
  • Meng goed en voeg hier 2 kopjes water aan toe.

  • Snelkookpan voor 7-8 fluitjes.
  • Zodra de druk is opgeheven, opent u het fornuis.

  • Gebruik een aardappelstamper en pureer dit 10 minuten goed tot je een gladde textuur krijgt.
  • Doe dit geduldig, deze stap is een van de belangrijkste stappen bij het maken van de pav bhaji.
  • Maal dit niet in een mixie of gebruik een staafmixer.
  • Voeg indien nodig heet water toe, terwijl u pureert om de juiste consistentie te verkrijgen.

  • Laat dit 2 minuten koken. Schakel de vlam uit.

  • Voeg in een pan 1 el boter toe en als deze heet is, voeg je de kasoori methi, korianderblaadjes, rode chilipoeder en pav bhaji masala toe.
  • Houd het vuur middelhoog laag. Zorg ervoor dat u dit niet verbrandt.

  • Kook een minuut en breng dit dan onmiddellijk over naar de bhaji.

  • Goed mengen.
  • Bhaji is klaar

  • Rooster de pav buns met boter en 2 snufjes pav bhaji masala.
  • Serveer hete pav bhaji met fijngehakte uien en korianderblaadjes.

  1. Voeg de wortel, rode biet en bloemkool niet meer toe dan de aangegeven hoeveelheid.
  2. Het toevoegen van pav bhaji masala-poeder tijdens het roosteren van het broodje, geeft een perfecte smaak van pav bhaji in Mumbai-stijl.

Het bericht Snelkookpan pav bhaji recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo