Seppankizhangu peper bak | Arbi bak

Bron

Een kartelmes kopen? Vanzelfsprekend kijk je het eerst op keukengerijk.nl de expert in alle keukenmessen. Kijk eens naar dit broodmes, deze mag toch wel aan jouw messenmagneetstrip komen te hangen. Met broodmessen als deze is geplet en gekruimeld brood niet meer van toepassing.

Seppankizhangu peper bak | Arbi peper frituur | Milagu masala – Een eenvoudig pepertje gemaakt met colocasia | arbi | seppankizhangu in het Tamil. Recept met volledige video en tips om Seppankizhangu perfect te koken.

Seppankizhangu | arbi of colocasia in het Engels is een van de zeldzame groenten die ik in mijn keuken kook. Hoewel ik het leuk vind, houden anderen in de familie daar niet zo van. Dus ik kook dit zelden. Mijn moeder maakt het erg lekker en het is een van mijn meest favoriete tijdens mijn kindertijd. Of buurtante maakte deze versie van seppankizhangu gebraden en als kinderen waren we hier dol op.

Vroeger was het de gefrituurde versie, maar ik heb het alleen in een Tawa-frituurstijl gemaakt. Het gebraad bleek erg goed en bracht me terug naar mijn kindertijd. Hetzelfde kun je doen met yam | ook suran, rauwe banaan of aardappel.

Meestal is het een beetje lastig om Arbi | . te koken seppankizhangu omdat het de neiging heeft om erg snel te koken en gepureerd wordt. Deze methode gebruik ik al vele jaren en werkt zeer perfect. Heel lang geleden heb ik deze tip op Instagram geplaatst en door veel lezers geprobeerd. Als u een snelkookpan gebruikt, wast u gewoon de arbi en doet u deze in een vat. Bedek het vat met een bord en bewaar het in het fornuis. Voeg geen water toe aan het arbi-vat, alleen wassen is voldoende.

Vergeet niet om water toe te voegen aan de pan. De belangrijkste punten zijn: voeg geen water toe aan de arbi en bedek deze met een deksel. Zelfs je kunt rijst ook in hetzelfde fornuis in een ander vat bewaren en het gedurende 4 fluitsignalen onder hoge druk koken.

Kijk ook eens

  • Bloemkool Peper Bak
  • Champignon-peperbak
  • Arbi gebraden
  • Yam curry

Seppankizhangu peper bak

Seppankizhangu frituur

Print Seppankizhangu peper bak

Arbi-peperbakrecept in dorpsstijl met volledige video en tips om arbi perfect te koken
Cursus Lunch
Indiase keuken
Trefwoord Droge curry
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 5 grote stukken Seppankizhangu | arbi
  • Zout indien nodig
  • 2 el olie
  • ½ tl mosterdzaad
  • Paar kerrieblaadjes
voor masala

  • 1 tl peper
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl venkelzaad | sombu
  • 1 – 2 tl sambarpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 5 teentjes knoflook
  • Een klein stukje gember
  • 2 snuifjes asafoetida
instructies:

  • Was de seppankizhangu | arbi goed en plaats het in een vat.
  • Voeg geen water toe aan de seppankizhangu.
  • Dek af en kook dit onder druk voor 3-4 fluitjes.
  • Je kunt je rijst en dal ook samen met dit in hetzelfde fornuis bewaren.
  • Omdat we geen water toevoegen aan de gewassen seppankizhangu, wordt deze niet gepureerd.
  • Vergeet niet om water toe te voegen in de snelkookpan, maar niet in het vat binnenin.
  • Dek het vat altijd af en bewaar het.
  • Maar als je het rechtstreeks in het fornuis kookt door water toe te voegen, dan is één fluitje prima.
Laten we de masala maken voor de seppankizhangu-peperbak.

  • Voeg in een mixiepotje de peper, komijn, venkelzaad, gember, knoflook, sambarpoeder en kurkumapoeder toe.
  • Voeg 1-2 el water toe en maal dit tot een grove pasta.
  • Ondertussen, zodra de druk uit het fornuis is gehaald, haal je de gekookte arbis eruit en koel je deze af door er water aan toe te voegen.
  • Haal de huid eruit
  • Snijd ze in medaillons of snij ze diagonaal door.
  • Leg het op een bord en voeg de gemalen masala toe.
  • Voeg hier zout aan toe.
  • Meng voorzichtig en gelijkmatig en marineer dit gedurende 20 minuten.
  • Deze kun je in de koelkast of vriezer bewaren.
  • Verhit na 20 minuten een pan en voeg olie, mosterdzaad en kerrieblaadjes toe.
  • Zodra de mosterdzaadjes sputteren, voeg je de gemarineerde seppankizhangu hieraan toe.
  • Meng voorzichtig en roer tussendoor.
  • Laat dit 10-12 minuten koken, tot het aan beide kanten een beetje krokant is.
  • Als alternatief kunt u dit ook frituren.
  • Zet het vuur uit en besprenkel met ½ tl kokosolie
  • Deze stap is optioneel. Ik ben hier persoonlijk dol op, dus ik heb toegevoegd.
  • Serveer met rijst naar keuze.
  • Wij hadden dit met Tomatenrijst | Thakkali Sadam.
Video

Opmerkingen:

Als u de arbi in een open pan kookt, zorg er dan voor dat deze niet te gaar wordt.
2. In plaats van sambarpoeder kun je ook rode chilipoeder toevoegen.
3. Seppenkizhangu peper bak | arbi masala past ook goed bij sambar, rasam en rijst.
  • Was de seppankizhangu | arbi goed en plaats het in een vat.
  • Voeg geen water toe aan de seppankizhangu.

Hoe arbi . te koken

  • Dek af en kook dit onder druk voor 3-4 fluitjes.
  • Je kunt je rijst en dal ook samen met dit in hetzelfde fornuis bewaren.

  • Omdat we geen water toevoegen aan de gewassen seppankizhangu, wordt deze niet gepureerd.
  • Vergeet niet om water toe te voegen in de snelkookpan, maar niet in het vat binnenin.
  • Dek het vat altijd af en bewaar het.
  • Maar als je het rechtstreeks in het fornuis kookt door water toe te voegen, dan is één fluitje prima.
  • Laten we de masala maken voor de seppankizhangu-peperbak.
  • Voeg in een mixiepotje de peper, komijn, venkelzaad, gember, knoflook, sambarpoeder en kurkumapoeder toe.

  • Voeg 1-2 el water toe en maal dit tot een grove pasta.

arbi masala

  • Ondertussen, zodra de druk uit het fornuis is gehaald, haal je de gekookte arbis eruit en koel je deze af door er water aan toe te voegen.
  • Haal de huid eruit.

arbi gebraden

  • Snijd ze in medaillons of snij ze diagonaal door.
  • Leg het op een bord en voeg de gemalen masala toe.
  • Voeg hier zout aan toe.

seppankizhangu peper bak

  • Meng voorzichtig en gelijkmatig en marineer dit gedurende 20 minuten.
  • Deze kun je in de koelkast of vriezer bewaren.

  • Verhit na 20 minuten een pan en voeg olie, mosterdzaad en kerrieblaadjes toe.
  • Zodra de mosterdzaadjes sputteren, voeg je de gemarineerde seppankizhangu hieraan toe.

sembu peper bak

  • Meng voorzichtig en roer tussendoor.
  • Laat dit 10-12 minuten koken, tot het aan beide kanten een beetje krokant is.
  • Als alternatief kunt u dit ook frituren.

arbi peper bak

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo