Rundvleesborst uit de slowcooker

Bron

Wat te kopen als je van koken houdt?, wat zou je denken van een koksmes? De snijkunsten geven je verbeterde zelfverzekerdheid, je bent een heuse keukenheld geworden. Moeiteloos snijden? Geef de zware taken aan het mes, dan ben je bezig als een echte chef. Met een magneetstrip hang je weer je keukenmes op, dat is wel zo’n veilige plek. Zorg er wel voor dat het mes perfect schoon is, iedere top kok verzorgt messen onder de kraan en zal het nooit in de afwasmachine leggen.

Rundvleesborst uit de slowcooker is waanzinnig lekker! Perfect mals en sappig, dit stuk rundvlees is doordrenkt met de meest verbazingwekkende smaken! Gebruik het voor je volgende familiediner en iedereen zal er gek van worden!

Een stuk rundvlees dat is bedekt met een heerlijke saus die in plakjes snijdt als boter, dat wil je niet missen! Combineer het met deze geweldige Italiaanse Chopped Salad , deze zachte Potato Rolls , en eet deze zoete Classic Chocolate Cake als toetje! Dan heb je echt een maaltijd die iedereen zich zal herinneren!

A beef brisket sliced on a platter. Wat is een runderborst?

Ik hou van vlees dat zo sappig en mals is! Dit recept tilt het vlees naar een hoger niveau door het af te werken met een zoete rub en wat BBQ-saus. Het is waanzinnig lekker! Rundvleesborst uit de slowcooker is een stuk vlees dat je de hele dag door kookt. Uniek aan een runderborst is dat het tijdens het koken zijn vorm behoudt, zodat je het kunt snijden. Maar dat betekent niet dat het niet mals is! Je doet het op je vork en het zal zo sappig zijn dat het in je mond uit elkaar valt? Het is ZO goed!

Het koken van deze runderborst uit de slowcooker kost wat tijd, maar de mens is het waard! Het duurt de hele dag in je slowcooker, maar gelukkig hoef je niet in de buurt te zijn voor dat deel van het koken! Je maakt het gewoon klaar en doet het in de slowcooker. Dan kom je thuis met de meest verbazingwekkende geur in je huis en eten klaar om op tafel te zetten! Kook het deze week voor het avondeten. U zult er geen spijt van krijgen!

Ingrediënten die je nodig hebt voor deze slowcooker runderborst

Je hoeft geen fancy ingrediënten te hebben voor dit vlees van restaurantkwaliteit! Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in je voorraadkast! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Runderborst: Ik gebruik voor dit recept altijd graag een platte snee. Om de beste te krijgen, hoeft u alleen maar uw plaatselijke slager te vragen om een platte runderborst voor u uit te zoeken!
  • Bruine suiker: Het gebruik van bruine suiker is de beste manier om dit recept een zoete smaak te geven.
  • Paprika: Ik gebruik graag paprika als specerij. Het brengt een unieke smaak die geen warmte heeft!
  • Knoflookpoeder: Je kunt nooit fout gaan met knoflookaroma op vlees!
  • Uienpoeder: Dit uienpoeder wordt gebruikt om het vlees op smaak te brengen en zorgt voor een heerlijke subtiele smaak.
  • Zout en peper: deze smaakmakers zullen de andere smaken versterken die worden gebruikt om dit vlees zo heerlijk te maken!
  • Ui: Je gaat de ui in vieren delen om in de slowcooker met het vlees te doen!
  • BBQ-saus: u kunt dit geweldige recept voor zelfgemaakte barbecuesaus gebruiken of u kunt uw favoriete in de winkel gekochte barbecuesaus gebruiken.

Hoe maak je een slowcooker-rundvleesborst

Deze runderborst uit de slowcooker kost wat tijd, maar het is volledig overhandigd! Je hoeft het alleen maar voor te bereiden en het de hele dag alleen te laten koken. Het is ZO makkelijk en absoluut het wachten waard!

  1. Bereid vlees en wrijf: Bereid de borst door het vet bij te snijden. Meng in een kleine kom de bruine suiker, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Wrijf royaal aan elke kant van de borst en plaats deze op de bodem van de slowcooker.
  2. Koken: Leg de ui in de slowcooker en voeg dan de BBQ-saus toe. Kook 8-10 uur op low of 5-6 uur op high.

2 pictures showing how to prepare a beef brisket for a slow cooker.

Tips voor het koken van vlees in een slowcooker

Of je nu je slowcooker de hele tijd gebruikt of nieuw bent, dit recept is een geweldige plek om te beginnen! Door vlees in een slowcooker te koken, wordt echt ongelooflijk mals en sappig vlees! Hier zijn enkele tips om er het beste van te maken!

  • Rundvlees: De beste snit die je hiervoor kunt krijgen is natuurlijk een brisket! Dat is zo mooi dat het zijn vorm behoudt, zelfs als het zacht is. Dan kan het gemakkelijk worden gesneden! Als je een runderborst niet kunt bemachtigen, dan is de beste vervanger daarvoor een gebraden rundvlees.
  • Het vet op de snede: Normaal gesproken snijd je het vet van je vlees af voordat het gaar is! Maar in dit geval, als je een extra sappig stuk vlees wilt krijgen, kun je dat tot daarna laten staan. Het vet zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken. Je kunt het vet wegsnijden zodra je klaar bent om het te snijden en te serveren! Zo wordt het extra sappig!
  • Laat het rusten!! Dit is een van de belangrijkste stappen die je niet mag overslaan! Als je vlees klaar is met koken en je het eruit haalt en op een serveerschaal legt, raak het dan niet aan! Laat het ongeveer 10 minuten alleen. Dit is wanneer het vlees de meeste van die sappen daadwerkelijk opneemt. Dus als je er te snel in snijdt, droogt het uit. Laat al dat slow cooking niet verloren gaan! Laat dat vlees rusten!

A beef brisket in a slow cooker.

Restjes bewaren

Restjes rundvleesborst uit de slowcooker zijn zo lekker! Volg deze instructies en je kunt er op dag 2 net zo mals en sappig van genieten!

  • Koelkast: Zodra uw borst is afgekoeld, plaatst u deze in een luchtdichte container en plaatst u deze in uw koelkast. Het duurt 3-4 dagen!
  • Opwarmen: Om je borst op te warmen en sappig te houden, verwarm je de oven voor op 325 graden. Haal je overgebleven brisket uit de koelkast en laat het 20 minuten op een bakplaat op je aanrecht staan. Overgiet met wat runderbouillon. Bedek de borst met een dikke laag folie en zorg ervoor dat deze goed afgesloten is zonder gaten! Bak je gesneden brisket 20 minuten en geniet ronde 2 van mals en sappig vlees!

A zoomed in picture of a sliced slow cooker beef brisket.

Maak er een maaltijd van

Ik ben dol op dit slowcooker runderborstrecept! Het is zo'n geweldige optie als je iets mooiers en exclusiever nodig hebt, maar niet veel tijd hebt om in de keuken door te brengen! Om het nog makkelijker te maken, heb ik nog wat extra kanten bedacht die deze hele maaltijd compleet maken! Ga je gang en ga koken, je hebt een heerlijke maaltijd die wacht om te worden gegeten!

Salades

Cranberry Appel Pecannoot Salade Met Romige Papaverzaad Dressing

Bijgerechten

Knoflookboter Snijbonen

Bijgerechten

Asiago Kaasbroodjes van 30 minuten

Deze Instant Pot Aardappelpuree is een gemakkelijk bijgerecht voor elke vakantie of doordeweekse avondmaaltijd! Ze zijn romig en smaakvol en komen zo snel samen!

Bijgerechten

Instant Pot Aardappelpuree

Afdrukken Slowcooker Rundvleesborst

Rundvleesborst uit de slowcooker is waanzinnig lekker! Perfect mals en sappig, dit stuk rundvlees is doordrenkt met de meest verbazingwekkende smaken! Gebruik het voor je volgende familiediner en iedereen zal er gek van worden!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord runderborst, slowcooker runderborst
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 680kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3-4 pond runderborst plat
  • 1 Eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels paprika
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 kleine ui in vieren
  • 1 kopje zelfgemaakte barbecuesaus (of in de winkel gekocht)
instructies:

  • Bereid de borst door het vet weg te snijden. Meng in een kleine kom de bruine suiker, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Wrijf royaal aan elke kant van de borst en plaats deze op de bodem van de slowcooker .
  • Doe de ui in de slowcooker en voeg dan de BBQ-saus toe. Kook 8-10 uur op low of 5-6 uur op high.

Voeding

Calorieën: 680kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 72g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Cholesterol: 211 mg | Natrium: 1588 mg | Kalium: 1373 mg | Vezel: 2g | Suiker: 28g | Vitamine A: 655IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 56 mg | IJzer: 7 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo