Roomkaas Pompoenbrood

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is namelijk een mes voor het fijne werk. Het uiteinde is bij sommige tomatenmesjes een vork, dit maakt het oppakken van tomaten plakken makkelijker. Een tomaat valt ook met een glad mesblad te bewerken bijvoorbeeld een koksmes. Alleen moet deze wel fantastisch scherp zijn wilt het mesblad door die taaie tomaten schil pakken. Dankzij de fijne kartels aan het tomatenmes is die tomaten vel kinderspel.

Sneetjes pompoenbrood met roomkaaswervelingen.

Dit recept voor roomkaas-pompoenbrood is echt het beste ooit. Het vochtige en malse pompoenbrood is bestrooid met roomkaasglazuur dat recht in het brood is gebakken. Het maakt de perfecte herfsttraktatie!

Dit brood is zo lekker dat je bij je koffie in de ochtend van een plakje wilt genieten als ontbijt en later op de dag nog een als toetje. En als je net zoveel van pompoen bakken houdt als wij, probeer dan ook eens deze Perfect Pumpkin Muffins en Iced Pumpkin Spice Cookies .

Slices of pumpkin bread with cream cheese swirls. Wat maakt dit het beste roomkaas-pompoenbrood?

Onze smaaktesters verklaarden dat dit het beste pompoenbrood was dat ze hebben gegeten, en we denken dat ze gelijk hebben. Dit is waarom:

  • Roomkaas : in dit recept vind je meer roomkaas dan in de meeste andere. Dat komt omdat de roomkaaslaag zo lekker is dat we er meer van lusten.
  • Karnemelk : Ons "geheime ingrediënt" dat smaak toevoegt en het brood heerlijk vochtig houdt, is karnemelk. Je kunt gemakkelijk je eigen zelfgemaakte karnemelk maken als je die niet bij de hand hebt!
  • Bruine suiker : Lichtbruine suiker is hier de belangrijkste zoetstof omdat het het pompoenbrood een heerlijke moutige smaak geeft.
  • Pumpkin Pie Spice : We gebruiken meer pompoentaartkruiden dan waar veel andere recepten om vragen, en dat is een van de redenen waarom dit herfstbrood zo goed smaakt. Probeer zelfgemaakte pompoentaartkruiden te maken!

Ingrediënten in pompoenroomkaasbrood

  • Pompoenpuree : zoek naar blikken van 100% pompoenpuree, geen pompoentaartvulling.
  • Bijv .: gebruik een ei op kamertemperatuur voor het beste resultaat.
  • Bruine suiker : dit geeft het brood een heerlijk moutige smaak.
  • Suiker : dit voegt iets meer zoetheid toe.
  • Vanille : we gebruiken dit voor extra smaak.
  • Karnemelk : geeft een subtiele smaak aan het brood en houdt het heerlijk sappig.
  • Olie : we gebruiken bakolie, maar gesmolten kokosolie werkt ook.
  • Meel: bloem voor alle doeleinden werkt het beste in dit recept.
  • Pumpkin pie spice : dit is wat het pompoenbrood GEWELDIG maakt!
  • Zuiveringszout en bakpoeder : beide helpen het brood te laten rijzen.
  • Zout : een klein beetje om de andere smaken te versterken.

Ingrediënten in de Roomkaaslaag

  • Roomkaas: gebruik de bakstenen stijl van roomkaas in tegenstelling tot de slagroom die je gebruikt om op bagels te smeren.
  • Suiker : dit gebruiken we om de roomkaaslaag zoeter te maken.
  • Meel : bloem voor alle doeleinden werkt het beste.
  • Ei : dit helpt de roomkaas bij elkaar te houden, zodat deze niet volledig smelt.

Hoe maak je dit pompoenbrood recept?

Pompoenbrood met roomkaas maken is zo eenvoudig dat je de broodvorm in ongeveer 10 minuten in de oven hebt staan. (Het volledige recept staat in de receptenkaart hieronder.) Pompoenbrood met roomkaas is een verrassend eenvoudig recept om te maken dat in slechts vier eenvoudige stappen samenkomt:

  1. Door elkaar mengen: Meng de ingrediënten van de roomkaaslaag in een kom – een elektrische mixer of staande mixer werkt perfect voor deze klus.
  2. Droge ingrediënten: Klop de droge ingrediënten in een kom.
  3. Natte ingrediënten: Klop de natte ingrediënten in een andere kom en roer de droge ingrediënten erdoor.
  4. Bakken: Nu hoef je alleen nog maar het beslag en de roomkaas in een broodvorm te leggen en vervolgens in je oven te plaatsen.

cream cheese pumpkin loaf on a cooling rack surrounded by white pumpkins.

Baktips

Volg deze eenvoudige tips om dit pompoenbrood met roomkaas perfect te maken:

  • Gebruik een 5 "x9" broodvorm. Als je een grotere pan gebruikt, zal het brood niet de juiste vorm hebben.
  • Zet het brood in elkaar en zet het in de voorverwarmde oven direct nadat je de natte en droge ingrediënten hebt gemengd. Als je ze een tijdje laat staan, zal het brood niet goed rijzen.
  • Laat het roomkaaspompoenbrood minimaal 20 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt, liefst nog langer.
  • Gebruik voor de beste smaak 100% pompoenpuree.
Wat te maken met de overgebleven pompoenpuree

Een van onze favoriete recepten om te maken met slechts een beetje pompoenpuree is deze Pumpkin Coconut Latte . Of probeer deze andere heerlijke recepten om de pompoenpuree te gebruiken die je over hebt na het maken van dit roomkaaspompoenbrood:

Desserts

Pompoenroomkaastruffels

Ontbijt

Pompoenkruidenpannenkoeken

Pumpkin Pecan Pie Muffins - Net als een klassieke pecantaart, maar dan nog beter!

Ontbijt

Pompoen Pecantaart Muffins

Dressings, Sauzen en Dips

Pompoen Chocolade Chip Koekjesdeeg Dip

Side view of layers in this cream cheese pumpkin bread.

Hoe bewaart u roomkaas pompoenbrood?

Zodra het pompoenbrood helemaal is afgekoeld, bewaar je het in een hersluitbare zak op je aanrecht. Het blijft 3 dagen goed.

Als het meer dan 3 dagen geleden is en het brood is een beetje droog/muf, boter het dan in en verwarm het zachtjes in een pan om het weer heerlijk te laten smaken.

Opmerking: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het brood volledig is afgekoeld voordat u het opbergt. Als je het pompoenbrood bewaart terwijl het nog warm is, zal de stoom vast komen te zitten in de zak en ervoor zorgen dat je brood drassig wordt.

pumpkin cream cheese bread sliced.

Meer heerlijke pompoenrecepten

Wanneer de herfstbladeren beginnen te vallen, beginnen we te verlangen naar alles dat met pompoenkruid is gemaakt. Van Pumpkin Pie Ice Cream tot cakes, koekjes en repen, we willen ze allemaal!

Desserts

Pompoencake met roomkaasglazuur

Desserts

'S Werelds beste pompoenrol

Ontbijt

Pompoenkruidenpannenkoeken

Desserts

Pompoenroomkaastruffels

Sneetjes pompoenbrood met roomkaaswervelingen.

Print Roomkaas Pompoenbrood

Dit recept voor roomkaas-pompoenbrood is echt het beste ooit. Het vochtige en malse pompoenbrood is bestrooid met roomkaasglazuur dat recht in het brood is gebakken. Het maakt de perfecte herfsttraktatie!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord pompoen roomkaas brood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 10 plakjes
Calorieën 312kcal
Auteur Kristen Stevens
Ingrediënten

Roomkaas Vulling

  • 6 ons roomkaas op kamertemperatuur
  • ⅓ kopje kristalsuiker
  • ¼ kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 groot ei
Pompoenbrood

  • 1 kop pompoenpuree
  • ¾ kopje bruine suiker
  • ¼ kopje kristalsuiker plus extra om erover te strooien
  • ¼ kopje karnemelk kan gewone melk gebruiken
  • ¼ kopje bakolie
  • 1 groot ei
  • 1 ¼ kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 eetlepel pompoentaartkruiden
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
instructies:

  • Verplaats een van de bakroosters naar het onderste derde deel van je oven. Verwarm je oven voor op 350 graden. Vet een broodpan van 5 "x9" in met boter.
  • Maak de roomkaasvulling in een middelgrote kom. Gebruik een elektrische klopper om de roomkaas, suiker, bloem en ei te mengen.
  • Klop in een grote kom de pompoenpuree, bruine suiker, kristalsuiker, karnemelk, olie en ei.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, pompoentaartkruiden, bakpoeder, bakpoeder en zout.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de grote kom met de pompoen en roer tot het net samenkomt. Niet overmixen.
  • Giet ⅓ van het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Verdeel daarna de helft van de roomkaas erover. Voeg nog een ⅓ van het beslag toe, gevolgd door de resterende roomkaas. Werk het pompoenbrood af met een laagje beslag.
  • Bestrooi de bovenkant van het pompoenbrood met een beetje suiker (ongeveer 1 theelepel) en bak het dan 45-55 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden van het brood is gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat het pompoenbrood 20 minuten afkoelen en keer dan de broodvorm om om het brood te verwijderen en laat het afkoelen op een koelrek.

Voeding

Portie: 1 plak | Calorieën: 312kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 5g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 57 mg | Natrium: 253 mg | Kalium: 172 mg | Vezel: 1g | Suiker: 29g | Vitamine A: 4107IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 69 mg | IJzer: 2 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo