Romige Parmezaanse kaas Knoflook Champignon Kip

Bron

Een vlijmscherp koksmes bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kook fanaat hebben we wel iets zoals dit koksmes. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit chef’s knife besteld heeft je messenset een prachtige uitbreiding erbij.

Romige Parmezaanse Knoflook Champignon Kip is klaar in slechts 30 minuten en de Parmezaanse Knoflooksaus zal het hele gezin versteld doen staan! Dit wordt een nieuwe favoriet!

Kip is een favoriet gerecht in onze familie en over de hele wereld. Je moet deze fanfavorieten, Toscaanse Knoflook, Slow Cooker Crack Chicken en Fried Rice proberen.

Creamy Parmesan Garlic Mushroom Chicken being cooked in a skillet. Romige Parmezaanse kaas Knoflook Champignon Kip

Koekenpanmaaltijden zijn de laatste tijd onze favoriet. Net als deze Skillet Italian Sausage and Peppers en Chili's Skillet Queso , is deze champignonkip geweldig! Dit is klaar in slechts 30 minuten en ze smaken alsof ze uit een restaurant komen. En jullie. Deze Romige Parmezaanse Knoflooksaus is OP POINT! Het zal een van de beste sauzen zijn die je ooit zult maken! Mijn zoon zei dat dit een van de beste dingen is die hij ooit heeft gegeten! Ik denk dat mijn zoon de grootste fan is van mijn kookkunsten. Mijn andere is onvoorspelbaar en behoorlijk kieskeurig, maar hij hield ook van deze maaltijd. Natuurlijk moest hij de champignons en spinazie eraf schrapen, maar hij zei dat het geweldig was.

Ik beloof dat jullie net zoveel van deze maaltijd zullen houden als wij! Ik ben deze romige saus al zo lang aan het perfectioneren en het is letterlijk geweldig. Al mijn kipschotels hebben veel aandacht gekregen. Probeer Creamy Skillet Chicken Cacciatore en Skillet French Onion Chicken om te weten wat ik bedoel! Deze gerechten zijn snel, lekker en super makkelijk. Ik weet dat je deze ook geweldig gaat vinden!

Ingrediënten Voor Romige Knoflook Champignon Kip

Je kunt met succes ook kippendijen zonder vel gebruiken in dit gerecht. Voor een andere twist vervang je de kip door zalm of garnalen. Gebruik het soort paddenstoelen waar jij en je gezin het meest van houden.

  • Kippenborsten zonder vel: probeer kip te kiezen die allemaal even groot en dik is voor een gelijkmatige bereiding.
  • Olijfolie : Gebruik een goede extra vierge olijfolie.
  • Zout en peper : Zout en peper naar smaak.
  • Champignons in plakjes : U kunt uw eigen champignons in plakjes snijden of voorgesneden champignons kopen. Button, baby portabella en cremici werken het beste.

Romige Parmezaanse Knoflooksaus

Het gebruik van volvette ingrediënten voor de saus geeft het meest romige resultaat. Half en half zal het beste zijn naast zwaar romig. Dit zorgt voor een superlekkere romige rijke saus die ongelooflijk bevredigend is.

  • Boter : Gebruik echte boter en geen botervervanger voor de beste smaak.
  • Knoflookteentjes gehakt : Verse knoflook geeft een scherpe smaak die de paddenstoelen aanvult.
  • Meel : Maakt de saus dikker.
  • Kippenbouillon : Kip geeft de beste smaak.
  • Zware room of half en half : Beide geven smaak en romigheid.
  • Geraspte Parmezaanse kaas : Rasp je eigen kaas zodat deze het beste smelt.
  • Knoflookpoeder : Voegt extra smaak toe zonder bulk.
  • Peper en zout : voeg meer of minder toe naar smaak.
  • Spinazie : fijngehakt. Je wilt niet te veel massa.

Hoe maak je Parmezaanse kaas Knoflook Champignon Kip

De kip koken tot hij gaar en zacht is, maar niet te gaar en droog, is hier het doel. Houd er rekening mee dat kip nog een beetje zal koken nadat hij uit de pan is gehaald. Je kunt de kip dus vlak voordat hij gaar is eruit halen en is sappig en mals.

  1. Kook de kip: voeg olijfolie toe in een grote koekenpan en kook de kip op middelhoog vuur gedurende 3-5 minuten aan elke kant of tot ze bruin is aan elke kant en gaar is tot ze in het midden niet meer roze is. Haal de kip eruit en leg apart op een bord. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak een paar minuten tot ze gaar zijn. Verwijder en zet opzij.
  2. Maak de saus: Om de saus te maken de boter toevoegen en smelten. Voeg knoflook toe en kook tot het gaar is. Klop de bloem erdoor tot het dikker wordt. Klop de kippenbouillon, slagroom, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, peper en zout erdoor. Voeg de spinazie toe en laat sudderen tot deze begint in te dikken en de spinazie geslonken is. Voeg de kip en champignons weer toe aan de saus en serveer over de pasta naar wens.

Sautéing the chicken, mushrooms, making the sauce and adding the spinach.

Romige Knoflook Champignon Kip Tips

De smaak voor dit gerecht komt van de umami in de champignons, het zout van de Parmezaanse kaas en de scherpe knoflook. Het gemak van dit gerecht zal verbluffend zijn nadat je hebt geproefd hoe ongelooflijk dit is.

  • Kippenborsten: Er zijn een paar manieren om ervoor te zorgen krijg je vochtige malse kip. Wrijf kippenborsten zonder vel tot ze allemaal even dik zijn. Dit zorgt ervoor dat de kip in dezelfde snelheid kookt, zodat het op hetzelfde moment klaar is. Je kunt de kip ook vooraf in hapklare stukjes snijden. Dit zorgt er ook voor dat de kip tegelijkertijd gaart.
  • Kippendijen: je kunt in dit gerecht ook kippendijen zonder botten gebruiken. Het bruine vlees zorgt voor extra sappige, malse kip.
  • Wanneer is de kip gaar?: Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de kip 160 graden bereikt voor wit vlees en 165 voor donker vlees. Je kunt de kip uit de pan halen zodra deze 158 graden heeft bereikt. Als je de kip laat rusten, blijft hij zowel koken als de sappen herverdelen door het vlees.
  • Spinazie: Als je wilt, kun je de spinazie in hapklare stukjes hakken in plaats van hem groot te laten.
Scooping the chicken in the pan with the sauce and mushrooms and spinach.
Hoe deze romige kipschotel te serveren

Dit is zo romig en zo hartig dat je ervoor wilt zorgen dat je elke druppel saus van je bord krijgt. Serveer dit over rijst, aardappelpuree of pasta om de saus op te nemen. Voor koolhydraatarme opties kun je ze serveren over courgette-zoedels, gepureerde bloemkool of gestoomde groenten. Gebruik een knapperig brood om je bord schoon te maken. Dit wordt een diner dat je op repeat zet.

Brood

Frans stokbrood

Bijgerechten

Recept voor gegrilde asperges

Salades

Wigsalade

Salades

Copycat Olijven Tuin Salade

Romige Kip Met Champignons Bewaren?

Vanwege de room in dit gerecht raad ik het niet aan om in te vriezen. Als je het opwarmt, zal het scheiden en zal de textuur weg zijn, hoewel het nog steeds geweldig zal smaken. Bewaar dit maximaal 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte trommel. Opwarmen in de magnetron of in een pannetje op het fornuis.

Close up picture of the finished creamy chicken dish.
Meer kiprecepten die je moet proberen

Kip is een favoriet eiwit over de hele wereld. Het is gezond en relatief goedkoop vlees. De milde smaak maakt het de perfecte basis voor een grote verscheidenheid aan specerijen, kruiden en sauzen. Kip is bestand tegen bakken, braden, sauteren, grillen, slowcookers en airfryers. Het bevat veel hoogwaardige eiwitten en weinig vet, vooral als je je aan de magere delen houdt. Kip is gewoon goed. Eenvoudigweg. Dit zijn enkele van de best beproefde kiprecepten.

Diner

Malse en sappige Airfryer Kip

Diner

Zelfgemaakte Kip Chimichangas (Gebakken of Gebakken!)

Diner

Gegrilde Huli Huli Kip

Diner

Gebakken Zoetzure Kip

Print Romige Parmezaanse kaas Knoflook Champignon Kip

Romige Parmezaanse Knoflook Champignon Kip is klaar in slechts 30 minuten en de Parmezaanse Knoflooksaus zal het hele gezin versteld doen staan! Dit wordt een nieuwe favoriet!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 290kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder vel, in dunne plakjes gesneden
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • Zout peper
  • 8 ons gesneden champignons
Romige Parmezaanse Knoflooksaus:

  • 1/4 kop boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 kop kippenbouillon
  • 1 kopje zware room of half en half
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kop spinazie gehakt
instructies:

  • Voeg in een grote koekenpan olijfolie toe en kook de kip op middelhoog vuur gedurende 3-5 minuten aan elke kant of tot ze bruin zijn aan elke kant en gaar tot ze niet meer roze in het midden is. Haal de kip eruit en leg apart op een bord. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak een paar minuten tot ze gaar zijn. Verwijder en zet opzij.
  • Voeg voor de saus de boter toe en laat smelten. Voeg knoflook toe en kook tot het gaar is. Klop de bloem erdoor tot het dikker wordt. Klop de kippenbouillon, slagroom, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, peper en zout erdoor. Voeg de spinazie toe en laat sudderen tot deze begint in te dikken en de spinazie geslonken is. Voeg de kip en champignons toe aan de saus en serveer over de pasta naar wens.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 10 augustus 2021Oorspronkelijk geplaatst op 20 juni 2016

Voeding

Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 29g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 104 mg | Natrium: 494 mg | Kalium: 588 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 724IE | Vitamine C: 5 mg | Calcium: 113 mg | IJzer: 1 mg
Overhead photo of Creamy Parmesan Garlic Mushroom Chicken in a frying pan and cut mushrooms on the side.
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo