Romige Kip Alfredo Dip

Bron

Wat is het toch fijn om elke avond de keuken in te mogen gaan en je eigen creaties tot stand te brengen. In kookboeken puilen je ogen uit van al dat lekkers, hoe gaaf zou het zijn als jij dit ook kan? Met grootse passie de gerechten van al je liefde voorzien. Alles met de juiste dosis toevoegen , het zijn de kruiden die het geven. Dan de kruiden goed fijn snijden met een scherp mes om door de pasta te roeren. Kan je niet meer wachten?

Deze kip Alfredo-dip is niet van deze wereld! Het is romig, kaasachtig, boordevol kip EN helemaal opnieuw gemaakt! Het is perfect voor een aperitief of een heerlijk bijgerecht!

Ik word gek van alles wat met dips te maken heeft! Ze zijn ZOO goed en deze is absoluut geen uitzondering !! En terwijl je deze maakt, ga je gang en probeer deze anderen! Deze Dill Pickle Dip , Million Dollar Dip en deze Hot Crab Dip zijn enkele van de BESTE!

A crostini being dipped in chicken alfredo dip.

Kip Alfredo Dip

Als je nieuw bent hier, dan weet je waarschijnlijk niet dat ik dol ben op dips! Geef me bijvoorbeeld alle romige en cheesy dips en ik zal zo blij zijn als een schelpdier! Of het nu een hete dip, een koude dip of een restje dip is waar ik de kom voor moet schrapen, ik ben er voor! Deze kip-alfredo-dip is misschien wel mijn favoriet. Het is roomkaas en zelfgemaakte Italiaanse kruiden die beladen zijn met extra kaas en kip. Daarna wordt het belegd met kaas (uiteraard) en gebakken tot het helemaal ooey-kleverig en onweerstaanbaar is.

Het is perfect voor een speeldag of en stevig genoeg voor als je aan het entertainen bent! Als we hier eerlijk zijn, zou je dit zelfs als informele lunch of diner kunnen eten. Combineer het met wat crackers en wat groenten (broccoli is hier vooral lekker bij!) en je hebt een heel lekker gerecht! Of… je zou mijn persoonlijke favoriet kunnen gebruiken…. brood . Je kunt elk soort brood gebruiken, maar ik hou vooral van brood met een harde korst. Zoals bruschetta of een crostini ! Deze dip is verslavend en als je hem eenmaal hebt gemaakt, kom je er keer op keer op terug!

Ingrediënten in Easy Chicken Alfredo Dip

Deze ingrediënten gecombineerd maken de meest romige en smaakvolle kip Alfredo dip! Bovendien zijn ze eenvoudig en heb je ze waarschijnlijk al in huis! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Boter en bloem: Door elkaar te mengen ontstaat er een roux (een verdikkingsmiddel) voor deze dip!
  • Knoflookteentjes: Hak je knoflookteentjes gelijkmatig fijn. Als je geen verse hebt, kun je gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Melk: U kunt voor dit recept 1% of 2% gebruiken!
  • Roomkaas: dit brengt die heerlijke pittige smaak. Bovendien werkt het als basis voor de hele dip!
  • Mozzarella en Parmezaanse kaas: hiervoor werkt geraspte kaas het beste!
  • Kip: Een gesnipperde rotisserie-kip is perfect voor dit recept!
  • Italiaanse kruiden: Deze zelfgemaakte Italiaanse kruiden zijn de extra 5 minuten waard om te maken!
  • Zout en peper: voeg deze smaken toe om de andere ingrediënten te versterken!

Hoe maak je kip Alfredo dip?

Heb je 30 minuten, dan heb je genoeg tijd om deze kip Alfredo dip te maken! En 25 van die minuten is dit bakken in de oven! Het is supergemakkelijk en de smaak zal elke seconde de moeite waard zijn!

  1. Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 350 graden. Voeg in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de boter toe tot deze is gesmolten. Klop de bloem erdoor om een roux te maken.
  2. Klop: Voeg gehakte knoflook en melk toe en klop tot een gladde massa. Zet het vuur lager en voeg roomkaas toe en roer tot het glad en romig is.
  3. Roer: Voeg 1 kopje mozzarella kaas, Parmezaanse kaas, kip, Italiaanse kruiden , zout en peper toe en roer tot gecombineerd.
  4. Bak en serveer: Bestrooi met ½ kopje mozzarella en bak 20-25 minuten tot ze goudbruin en bubbelend zijn. Serveer met crostini , broccoli en de gewenste groenten.

4 pictures showing step by step pictures of how to make dip.

Variaties om te proberen

Dips zijn een favoriet van mij omdat ik dingen zo gemakkelijk kan veranderen! Afhankelijk van waar je ze mee serveert, kan het elke keer weer totaal anders zijn! Hier zijn een paar ideeën over enkele dingen die goed passen bij deze kip-alfredo-dip.

  • Groenten: Groenten zijn ZO lekker met deze dip. Ik hou ervan om komkommers in plakjes te snijden en een beetje van dit op elk van hen op een bord te leggen! Of serveer dit met gekookte of rauwe broccoli en ze gaan ZO goed samen. Asperges en paprika's zijn er ook heerlijk bij! Echt, je kunt niet fout gaan door hier groenten aan toe te voegen.
  • Voeg wat crunch toe: je kunt er crackers, chips of pretzels in dippen en ze zullen deze dip allemaal zo goed aanvullen!
  • Brood: Als je brood bij de hand hebt (vooral een stokbrood of een crostini ), snijd het dan in stukken en leg het hiermee op een schaal. Het is een uitstekend voorgerecht!
  • Voeg het toe aan pasta: Dit IS een dipsausje, maar je kunt het ook over je pasta doen voor een rijke en vullende maaltijd! Geloof me, het smaakt naar zelfgemaakte Alfredo !
  • Voeg toppings toe: Je kunt deze dip afmaken met groene uien, spek, tomaten of peterselie!
Chicken alfredo dip with a crostini in a skillet.
Kan ik dit maken en bewaren voor later?

JA. Deze kip-alfredo-dip is zo'n geweldig voorgerecht en het is vooral leuk om dit van tevoren te kunnen koken. Zo kunt u uw tijd en aandacht besteden aan uw andere bijgerechten of uw hoofdgerecht!

Maak het van tevoren:

  • Mix maar niet koken: Als je dit van tevoren wilt maken, meng het dan allemaal (maar NIET koken) en bewaar het in de koelkast. Het kan tot 8 uur worden bewaard. Haal het eruit en kook het volgens onderstaande receptenkaart! Voeg een minuut of twee toe aan de kooktijd sinds het koud begon.

Restjes bewaren :

  • Koel: Zodra de dip is afgekoeld, bewaart u deze in een luchtdichte verpakking in uw koelkast. In de koelkast is het tot 3-4 dagen houdbaar.
  • Opwarmen: je kunt het ofwel 15 minuten op 350 graden bakken (of tot het helemaal is opgewarmd) of je kunt het gedurende 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron zetten. Roer elke 30 seconden. Hoe dan ook, als je dit opwarmt, zorg er dan voor dat je het daarna goed roert, zodat de roomkaas niet gaat schiften!
A close up of chicken alfredo dip.
Meer heerlijke dips om te proberen

Deze romige alfredo kipdip is er eentje voor in de boeken! En het deed me denken dat ik nog een paar van mijn favorieten met je moet delen. Iedereen zou tenslotte een hele lijst met heerlijke dips bij de hand moeten hebben, zodat je een goede rotatie kunt hebben! Deze dips zijn beproefde favorieten die veelzijdig zijn en voor iedereen kunnen worden gebruikt, inclusief kinderen! Probeer er maar een paar en ik wed dat je terug zult blijven komen voor meer! Ze zijn allemaal geweldig!

Desserts

Caramel Pompoen Cheesecake Dip

Voorgerechten

Warme Maïs Dip

Dressings, Sauzen en Dips

Fluffy Marshmallow Roomkaas Fruit Dip (3 ingrediënten!)

Dressings, Sauzen en Dips

S'mores Dip

Romige Kip Alfredo Dip afdrukken

Deze kip Alfredo-dip is niet van deze wereld! Het is romig, kaasachtig, boordevol kip EN helemaal opnieuw gemaakt! Het is perfect voor een aperitief of een heerlijk bijgerecht!
Cursus Voorgerecht
Keuken Italiaans Amerikaans
Trefwoord Alfredo Dip, Kip Alfredo Dip
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 12 personen
Calorieën 390kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Boter
  • 2 Eetlepels Meel
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kopje melk
  • 8 ons roomkaas
  • 1 1/2 kop geraspte mozzarella verdeeld
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 1/2 kopjes kip versnipperd rotisserie werkt geweldig
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Voeg in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de boter toe tot deze gesmolten is. Klop de bloem erdoor om een roux te maken.
  • Voeg gehakte knoflook en melk toe en klop tot een gladde massa. Zet het vuur lager en voeg roomkaas toe en roer tot het glad en romig is.
  • Voeg 1 kopje mozzarella, Parmezaanse kaas, kip, Italiaanse kruiden , zout en peper en roer tot gecombineerd.
  • Bedek met ½ kopje mozzarella en bak 20-25 minuten tot ze goudbruin en bubbelend zijn. Serveer met crostini , broccoli en gewenste groenten.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 17 september 2021Oorspronkelijk geplaatst op 28 december 2016

Voeding

Calorieën: 390kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 26g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 119 mg | Natrium: 1913 mg | Kalium: 421 mg | Vezel: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 756IE | Vitamine C: 23 mg | Calcium: 299 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo