Romige Kikkererwten Bloemkool Curry (Veganistisch)

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is een bescheiden mes met groot gemak. Het uiteinde is bij meerdere modellen tomatenmessen een vork, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad mesblad bijvoorbeeld een koksmes. Alleen moet deze wel erg scherp zijn wilt het lemmet door die taaie tomaten schil pakken. Het tomatenmesje bevat fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder pletten door de vel snijdt.

Deze romige Kikkererwten Bloemkool Curry is gemaakt in één pot en zo gemakkelijk te bereiden. Het is vegan, gevuld met warme kruiden en smaken en klaar in minder dan 30 minuten!

een bowl gevuld met bloemkool, kikkererwten en bouillon

Wie houdt er niet van een warme kom bloemkoolcurry?! Dit gerecht kan niet eenvoudiger zijn om op te kloppen en het is een heerlijke manier om van groenten te genieten, en in dit geval specifiek van bloemkool.

Het doet me een beetje denken aan mijn kikkererwten-linzencurry. Maar ik vind het heel leuk dat dit bloemkool als hoofdingrediënt gebruikt, want hallo, we zouden allemaal meer groenten in ons dieet kunnen gebruiken.

Deze bloemkoolcurry is gemaakt met kokosmelk en kikkererwten, en zonder tomaten, maar gebruikt wel tomatensaus voor een optimale smaak.

Waarom je van dit recept zult houden

  • Het is in minder dan 30 minuten in één pot gemaakt , waardoor het een snel dinerrecept is
  • Boordevol bloemkool en kikkererwten, waardoor het voedzaam en vullend is
  • Veganistisch en gemaakt met alle klassieke Indiase kruiden, zoals komijn, kurkuma en knoflook

ingrediënten

  • Groenten – Een combinatie van wortelen, paprika, ui en knoflook werkt goed in dit recept. Je kunt desgewenst ook paddenstoelen, aardappelen of zoete aardappelen toevoegen of vervangen.
  • Specerijen – Een combinatie van currypasta, kerriepoeder, komijn,
  • Kokosmelk – Ingeblikt is het beste, en je kunt vol vet of licht gebruiken. Ik gebruik bijna altijd volle kokosmelk omdat het smaakvoller is.
  • Tomatensaus – Zorg ervoor dat u tomatensaus uit blik gebruikt (niet uit een potje) en dat de saus minimale ingrediënten bevat en GEEN basilicum. Ik gebruik Muir Glen ingeblikte saus, dat is eigenlijk alleen maar tomaten, zout, knoflookpoeder en uienpoeder.
  • Bloemkool – Verse of bevroren bloemkoolroosjes zullen werken.
  • Kikkererwten – Ingeblikt, niet droog. Zorg ervoor dat je ze ook van tevoren afspoelt! Dit is een vegetarische curry, maar hij is nog steeds erg vullend dankzij de kikkererwten, die veel eiwitten bevatten.
  • Cilantro – Een must-have voor alle curry's!

Stapsgewijze instructies

Ten eerste: bak de groenten. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de wortel, paprika, ui en knoflook toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn.

Ten tweede: voeg de kruiden toe. Voeg vervolgens de rode currypasta, kerriepoeder, komijn, zout, koriander en kurkuma toe aan de pan en kook 1 minuut.

Gekookte ui en paprika in een koekenpan aan de linkerkant en met currypasta en kruiden aan de rechterkant

Ten derde: kook de bloemkool. Giet de kokosmelk erbij, samen met de tomatensaus en water en roer om te combineren. Voeg ook de bloemkool toe en druk hem aan zodat hij onder de saus zit. Breng de curry aan de kook, dek af en laat 10 minuten sudderen.

Ten vierde: voeg de kikkererwten toe. Verwijder het deksel, voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten onafgedekt sudderen tot de bloemkool zacht is en gemakkelijk kan worden doorboord met een vork. Serveer het over rijst met een snufje verse koriander.

een koekenpan met rauwe bloemkool en bouillon links en gekookte bloemkool rechts Tips en trucs van experts

  • Gebruik kikkererwten uit blik (niet droog) en zorg ervoor dat je ze in een zeef giet en spoel ze om alle vloeistof uit het blik te verwijderen voordat je ze in de schaal doet.
  • Zorg ervoor dat je tomatensaus uit blik gebruikt (niet uit een potje) en een saus met minimale ingrediënten. Ik gebruikte Muir Glen tomatensaus, en het werkte perfect.
  • Volle versus lichte kokosmelk: ik geef bijna altijd de voorkeur aan vol vet omdat het smaakvoller is, maar je kunt ook light gebruiken en het recept zal nog steeds uitkomen.
  • …In diezelfde zin zou ik het gebruik van kokosmelk uit een pak niet aanraden omdat de smaak anders is (geloof me, ik heb het geprobeerd, en het is niet zo goed).
  • Ben je dol op curry? Bekijk zeker eens mijn butternut squash curry en mijn tofu curry!

Is dit recept gezond?

Het is echt! Dit bloemkoolcurry-recept is gemaakt met wortel, paprika, ui, bloemkool en kikkererwten, waardoor het een heerlijk veganistisch dinerrecept is. Als je er nog meer aan wilt toevoegen, probeer dan shiitake-paddenstoelen, in blokjes gesneden zoete aardappel en/of diepvrieserwten toe te voegen. Bovendien is het vegan en glutenvrij!

Waar moet ik dit bij serveren?

Schep de curry over rijst en geniet met een kant van naan! Of geniet er gewoon van zoals het is.

Kun je bloemkoolcurry invriezen?

Ja! Wacht tot het is afgekoeld, breng het dan over in een vriezer-veilige zak of container, label het en plaats het maximaal 3 maanden in de vriezer.

Om op te warmen: Ontdooi het een nacht in de koelkast, giet het dan in een grote pan en verwarm het opnieuw op het fornuis.

een kom witte rijst gegarneerd met bloemkoolcurry en koriander Meer makkelijke bloemkoolrecepten

  • Amandelboter Bloemkool Smoothie
  • Thaise Pinda Bloemkool Steak
  • Bloemkool Quinoa Gehaktballen

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een bowl gevuld met bloemkool, kikkererwten en bouillon

Print Romige Kikkererwten Bloemkool Curry (Veganistisch)

Deze romige Kikkererwten Bloemkool Curry is gemaakt in één pot en zo gemakkelijk te bereiden. Het is vegan, gevuld met warme kruiden en smaken en klaar in minder dan 30 minuten!
Cursus diner
Indiase keuken
Dieet Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord bloemkool curry, kikkererwten bloemkool curry
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 459kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 wortel in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden, zaadjes verwijderd
  • 1/2 gele ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 14 oz. kokosmelk (1 blik); volledig vet; zie notities
  • 14 oz. tomatensaus uit blik, niet uit blik
  • 1/2 kopje water
  • 4 kopjes bloemkoolroosjes van 1 grote bloemkool
  • 15 oz. kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
  • 1/4 kop koriander gehakt
instructies:

  • Verhit olijfolie in een grote, diepe koekenpan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de wortel, paprika, ui en knoflook toe en bak 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de currypasta, kerriepoeder komijn, zout, koriander en kurkuma toe en roer 1 minuut. Giet de kokosmelk, tomatensaus en water erbij en roer om te combineren.
  • Voeg de bloemkool toe en zorg dat deze bedekt is met de saus. Breng de curry aan de kook, leg een deksel erop, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Verwijder vervolgens het deksel, voeg de kikkererwten toe en laat 10 minuten sudderen of tot de bloemkool zacht is.
  • Serveer over rijst en bestrooi met koriander. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Kokosmelk: ik gebruik altijd volvet omdat het lekkerder is, maar lichte kokosmelk werkt ook*Add-ins: wil je dit nog gezonder maken? Probeer paddenstoelen, in blokjes gesneden zoete aardappel of diepvrieserwten aan de mix toe te voegen! *Bewaren: bewaar restjes tot 4 dagen in een afgesloten bak in de koelkast; Diepvriezer: wacht tot de curry is afgekoeld, breng hem dan over in een diepvriesbestendige zak of container en bevries tot 3 maanden; Om op te warmen: giet de curry in een pan en verwarm op het fornuis tot het warm is

Voeding

Calorieën: 459kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 16g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Natrium: 877 mg | Kalium: 1336 mg | Vezel: 14g | Suiker: 14g | Vitamine A: 5208IU | Vitamine C: 99 mg | Calcium: 144 mg | IJzer: 9 mg

Het bericht Romige Kikkererwten Bloemkool Curry (Veganistisch) verscheen eerst op The Almond Eater.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo