Romige Courgettesoep

Bron

Waar kan je jezelf het meest mee verrassen?, wat dacht je van een officemes? Onmiddelijk merk je een significant verschil terug in je gerechten, je bent een heuse keukenheld geworden. Jezelf zo min mogelijk inspannen? Laat het mes maar werken, dan ben je bezig als een echte chef. Met een magneetstrip is het keukenmes op te hangen, dit is een veel gekozen manier. Zorg er wel voor dat het mes perfect schoon is, iedereen met een kokshart verzorgt keukenmessen onder de kraan en niet in de afwasmachine.

Deze courgettesoep heeft een geweldige hartige smaak, verse groenten en is overgoten met de perfecte scheutje room. Gezond en stevig, elke lepel zal je verslaafd maken aan zijn zijdezachte goedheid!

Niets verwarmt de ziel zo goed als een kom zelfgemaakte soep. Mijn asperges , champignons en pompoenbisque zijn meer beproefde soepen die klaar zijn om te klinken bij lagere temperaturen! Je zult ze ongetwijfeld allemaal geweldig vinden!

2 bowls of zucchini soup drizzled with cream. Courgettesoep Recept

Courgettegerechten staan deze zomer bij mij thuis op herhaling. Ik vond het geweldig om het bij de hand te hebben! Het kan elke maaltijd upgraden en een gezond tintje toevoegen. Courgette gratin , lasagne , en Zoodles zijn slechts een paar van mijn favorieten. Maar nu de nachten zijn afgekoeld, voel ik mezelf in de volle soepmodus gaan. Deze romige courgettesoep is het beste troostmaaltijd geweest, en zelfs met room toegevoegd, is het een caloriearme maaltijd! Om deze redenen heb ik al mijn overgebleven courgettes opgebruikt en grote hoeveelheden courgettesoep gemaakt om te eten en te bewaren. Het warmt heerlijk op! Perfect voor drukke avonden wanneer je niet weet wat je moet maken.

En het beste van alles? Romige courgettesoep heeft maar een handvol supereenvoudige ingrediënten nodig om te maken. Ingekookt is courgette van zichzelf al onweerstaanbaar romig. Hierdoor kun je zelfs een zuivelvrije variant maken en de room weglaten! Ik denk dat het toevoegen van een vleugje room, boter of zelfs olijfolie het net een beetje extra verwennerij geeft. Welke route je ook kiest, het eindresultaat wordt een rijke, romige hemel. De Italiaanse kruiden en de frisse smaak van courgette in deze soep laten hem echt glanzen. Ik weet dat je net als ik geobsedeerd zult zijn door deze soep! Het is het perfecte, smakelijke gerecht voor de overgang van zomer naar herfst. Laten we gaan koken!

Ingrediënten voor makkelijke courgettesoep

Dit recept maakt gebruik van de meest eenvoudige ingrediënten. Het mooie is, het kan gemakkelijk worden aangepast! Je kunt extra groenten of zelfs vlees toevoegen om de courgettesoep van je dromen te maken. Er zijn ook zuivelvrije en vegetarische varianten, waardoor dit een gerecht voor iedereen is! Je familie zal er dol op zijn. Individuele afmetingen vindt u in de receptenkaart hieronder!

  • Courgette : kleine of middelgrote courgettes werken het beste in dit recept. Je wilt dat ze in kwartjes worden gesneden.
  • Ui : Je hebt een kleine ui nodig, ook in vieren gesneden. Ik raad aan om hier gele of zoete uien te gebruiken. Ze geven soepen een vleugje scherpe smaak met een vleugje zoetheid!
  • Kippenbouillon : Dit is de hartige basis van je soep. Je kunt ook groentebouillon gebruiken als vegetarische vervanger!
  • Italiaanse kruiden : dit is mijn persoonlijke mix van basilicum, oregano, rozemarijn, marjolein en tijm. Ik vind het heerlijk om dit thuis te maken om mijn blend te personaliseren! Het werkt in zoveel verschillende recepten. Alles van aardappelen , kip , groenten en meer! Je zult het geweldig vinden!
  • Parmezaanse kaas : Parmezaanse kaas voegt een heerlijke scherpe smaak toe met een vleugje nootachtigheid. Kaas maakt alles beter!
  • Zware room: voor een beetje extra rijkdom kunt u zware room door uw soep druppelen.
  • Zout en peper : naar smaak toevoegen. Zout en peper zullen helpen om de algehele smaak van uw courgettesoep te verbeteren.

Hoe maak je de beste courgettesoep?

Dit recept is geweldig voor het opmaken van overgebleven courgette en alle vlees en groenten die je in je koelkast hebt! Het is meer dan eenvoudig en wordt elke keer romig en heerlijk! Eerlijk gezegd is dit recept zo goed dat je het het hele jaar door wilt maken.

  1. Kook groenten en bouillon samen : laten we beginnen! Voeg eerst in een grote pan de courgette en ui toe. Voeg vervolgens de kippenbouillon Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen of tot de ui en courgette zacht zijn.
  2. Blenden en serveren : Gebruik een blender of staafmixer om de soep glad en romig te maken. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en de slagroom toe en roer tot alles is opgewarmd. Tot slot zout en peper naar smaak en serveer.

Process shots of adding vegetables, broth, and spices to a large pot and blending.

Courgettesoep Tips en informatie

Hier zijn enkele tips en trucs om de lekkerste courgettesoep mogelijk te maken! Met hoe gezond, gemakkelijk en absoluut heerlijk het is, zal je gezin er geen genoeg van kunnen krijgen!

  • Extra Ingrediënten : Deze soep is zo veelzijdig! Je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je maar wilt, maar een paar van mijn suggesties zijn gesneden wortelen, aardappelen, gehakte paprika en een eiwit naar keuze.
  • Extra smaken : Voor extra rijkdom kunt u boter en/of een scheutje olijfolie aan uw soep toevoegen. Je kunt de smaak ook naar wens aanpassen door meer Italiaanse kruiden en verse kruiden toe te voegen. Voor een beetje warmte, strooi er wat gemalen cayennepeper over!
  • Courgettemaat: ik raad aan om courgettes te kiezen die kleiner zijn. Hoe groter je courgette, hoe groter de kans dat hij louche is. Grotere courgettes hebben ook een taaie schil. Dus als je soep maakt met een grote courgette, schil deze dan eerst voor het beste resultaat.
  • Voordelen : Courgette is niet alleen heerlijk, maar ook een supergezonde groente! Het is rijk aan vitamines en mineralen, antioxidanten en is gezond voor het hart! Courgette zit ook vol water om je spijsvertering te helpen hydrateren en te ondersteunen. Nog een reden waarom deze soep de beste is!
Mijn favoriete soepkanten

We houden allemaal van een goede soep, maar hoe zit het met het brood om te dippen? Of je nu kiest voor crostini, toast, broodstengels, crackers of een broodje, deze zijkanten voegen een heerlijke textuur en een leuk element toe aan de ervaring van het eten van soep. Als je eenmaal een aantal van deze overheerlijke kanten hebt geprobeerd, eet je nooit meer zelf soep!

Brood

Crostini

Brood

Copycat Olive Garden Breadsticks

Bijgerechten

20 Minuten Italiaans Brood Twists

Bijgerechten

Gemakkelijke zelfgemaakte knoflookknopen

Scooping creamy zucchini soup with a ladle.

Overgebleven courgettesoep bewaren

Deze soep is perfect om te bewaren. Het koelt goed en vriest ook in, waardoor je een snelle en heerlijke optie hebt voor diners!

  • In de koelkast : Bewaar soep maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking.
  • In de vriezer : U kunt uw soep tot 3 maanden bewaren in een luchtdichte verpakking. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het weer opwarmt. Er kan wat scheiding optreden, dus roer het goed door voordat u het serveert.
  • Opwarmen : Mijn favoriete manier om deze soep op te warmen is op het fornuis op middelhoog vuur. Ik roer het gewoon af en toe totdat het helemaal is opgewarmd. Je kunt het ook in de magnetron doen! Ik begin graag met 1 minuut, roer elke 30 seconden en voeg dan extra tijd toe totdat het helemaal warm is. Hoe meer soep je opwarmt, hoe langer dit proces duurt.
Meer romige en heerlijke soeprecepten

Als je soep in je hoofd hebt, zullen deze andere heerlijke recepten je trek zeker stillen! Ze zijn allemaal ongelooflijk gemakkelijk te maken en perfect voor koele herfstavonden. U zult genieten van hoe smaakvol ze zijn!

Soep Recepten

Lasagne Soep

Soep Recepten

Zupas Wisconsin Bloemkoolsoep

Soep Recepten

Romige Kip Gnocchi Soep (Olive Garden Copycat)

Soep Recepten

Romige Pompoensoep

Print Romige Courgettesoep

Deze courgettesoep heeft een geweldige hartige smaak, verse groenten en is overgoten met de perfecte scheutje room. Gezond en stevig, elke lepel zal je verslaafd maken aan zijn zijdezachte goedheid!
Gang Diner, Hoofdgerecht, Soep
Keuken Amerikaans
Trefwoord courgettesoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 332kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3 pond courgette in vieren
  • 1 kleine ui in vieren
  • 4 kopjes kippenbouillon groente werkt ook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kop zware room
  • zout en peper naar smaak
instructies:

  • Doe de courgette en ui in een grote pan. Voeg de kippenbouillon Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen of tot de ui en courgette zacht zijn.
  • Gebruik een blender of staafmixer om de soep glad en romig te maken. Voeg de Parmezaanse kaas en de slagroom toe en roer tot alles is opgewarmd. Zout en peper naar smaak en serveer.

Voeding

Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 11g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 16g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 90 mg | Natrium: 1111 mg | Kalium: 1164 mg | Vezel: 4g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1666IE | Vitamine C: 79 mg | Calcium: 267 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo