Roggebrood

Bron

Perfect keukengerei is iets dat je de meeste kans van slagen geeft, zelfs als je voor je eentje in de keuken staat. Ieder keukenmes is net even anders, neem bijvoorbeeld het steakmes dit snijdt deze productgroep als de beste. Om het mes optimaal te gebruiken is het handig dat je goed kan snijden, dan komt het keukenmes extra goed tot haar recht.

Roggebrood is een zacht licht brood met een hemelse smaak en een korst om voor te sterven! Super makkelijk en gezond, jij en je dierbaren zullen dol zijn op dit zelfgebakken brood!

Rogge is rijk diep licht zuur gearomatiseerd brood, perfect om te snijden en te roosteren. Probeer dit volle brood als Avocado Toast , Gegrilde Kaas , of maak de BESTE Corned Beef Sandwich ooit!

Slices of rye bread ready to eat. Heerlijk Roggebrood

Roggebrood krijgt soms een slechte reputatie, mensen houden ervan of haten het. Als je op het hek bent geweest over roggebrood, dan moet je dit recept proberen. Het zal de manier waarop je over rogge denkt veranderen! Dit delicate brood is licht met een zachte kruim en knapperige korst. De combinatie van karwij, melasse en meel zorgt voor de perfecte balans van smaken, dus het is niet overweldigend of te krachtig. Het zal gewoon perfect zijn! Dit recept kan ook niet eenvoudiger. Gewoon mixen, kneden en rijzen. De schuine strepen op het brood helpen het brood zijn vorm te behouden en vormen een leuk ontwerp.

Ik ben dol op het gebruik van dit huiselijke brood om Reuben-broodjes te maken of om het in plakjes te snijden en te roosteren met een stomende kom Gevulde Kool of Kaassoep . Als roggebrood nieuw voor u is, gebruik dan medium roggemeel dat lichter is dan donker roggemeel. Het donkere roggemeel heeft een licht natuurlijke melassesmaak die in combinatie met de melasse in het recept rijk en diep van smaak is. De medium roggesmaak geeft een meer uitgebalanceerde smaak, maar beide zijn absoluut geweldig. Dit recept moet je hoe dan ook proberen. Je gaat het geweldig vinden!

Benodigde ingrediënten voor roggebrood

De zoetheid en diepe volle smaak van melasse, gecombineerd met rogge en karwij zorgen voor de klassieke roggesmaak. Het helemaal opnieuw maken is veel gemakkelijker dan je denkt. Herontdek de schoonheid van roggebrood opnieuw.

  • Packet Active Dry Yeast: Dit is hetzelfde als 2 theelepel of ¼ ounce gist.
  • Melasse : Gebruik melasse van goede kwaliteit, maar vermijd zwarte band, want die is niet zo zoet.
  • Volle melk kamertemperatuur : Als u het snel op kamertemperatuur moet brengen, kunt u het in de magnetron op 50% vermogen in intervallen van 1 minuut tot het enigszins warm is.
  • Zout : Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste ingrediënten in brood. Het helpt de smaak van brood naar voren te brengen en te verbeteren, sla het niet over.
  • Plantaardige olie : ik gebruik graag canola-olie, het heeft een milde smaak, dus ik weet dat het de smaak helemaal niet zal aanpassen.
  • Broodmeel : Dit heeft een hoger eiwitgehalte waardoor er meer gluten ontstaan, en meer gluten geeft het brood zijn structuur en rijst.
  • Volkoren meel : Als je volkoren broodmeel kunt vinden, gebruik dat dan, anders is gewoon volkoren meel prima.
  • Roggebloem : Dit is essentieel voor het creëren van smaak en kleur.
  • Karwijzaad : Dit is het traditionele zaad in roggebrood dat het roggebrood zijn klassieke smaak geeft.

Hoe maak je roggebrood?

Als je brood kunt maken, kun je roggebrood maken. Dit brood kan langer nodig hebben om te rijzen dan sommige andere broden, dus wees geduldig. Het wachten zal de moeite waard zijn, dat beloof ik.

  1. Oplossen: Meng in de kom van een mixer het warme water (ongeveer 105°), de melasse en de gist. Laat ongeveer 5 minuten staan tot de gist mooi schuimig is.
  2. Combineren en kneden: Voeg de melk, het zout, de plantaardige olie, het broodmeel, het volkoren meel, het roggemeel en het karwijzaad toe. Gebruik het haakhulpstuk om op laag te mixen tot het gecombineerd is en verhoog dan de snelheid naar medium en kneed ongeveer 8-10 minuten tot het deeg glad is.
  3. Laat het rijzen: Vet een grote kom in en doe het deeg erin. Bedek het met een theedoek en zet de kom op een warme plaats voor ongeveer 1 -2 uur, of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
  4. Vorm: Als het deeg verdubbeld is, pons het dan naar beneden en keer het uit op een schoon aanrecht. Laat het ongeveer 5 minuten rusten voordat u uw handen gebruikt om het deeg voorzichtig op het aanrecht te trekken om het in een rond brood te vormen. Leg het brood voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat nog een uur rijzen.
  5. Bakken: ongeveer 40 minuten in de tweede rijs, verwarm de oven voor op 425 °. Snijd het brood met een scherp mes of een lame brood. Zet in de oven en bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.
  6. Afkoelen: Laat het brood minstens 20 minuten afkoelen voordat u het aansnijdt.

Dissolving the yeast, adding the rest of the ingredients and letting it rise.

Tips voor het maken van zelfgemaakt roggebrood

Roggebrood is compact, aromatisch donker brood dat perfect is voor sandwiches of om te roosteren en om van te genieten met boter of een scheutje roomkaas. Het vereist een paar speciale ingrediënten, maar ze maken het verschil in het beste roggebrood!

  • Roggemeel: De meeste supermarkten hebben donker roggemeel beschikbaar, soms gewoon roggemeel genoemd. Dit is degene die je wilt. Als je licht roggemeel koopt, krijg je een lichter brood met een minder intense smaak.
  • Broodmeel EN volkoren meel: Je zou in dit recept zeker alleen roggemeel en broodmeel kunnen gebruiken, maar de toevoeging van volkoren meel geeft dit brood een veel stevigere textuur. Als je een hoger rijzend brood wilt hebben, raad ik aan om het volkoren meel te vervangen door bloem voor alle doeleinden.
  • Karwijzaad: sla deze niet over! De karwijzaadjes geven dit brood die uitgesproken roggebroodsmaak. Ze zijn rijk en aards en absoluut een noodzaak in dit recept!
  • Langzaam rijzen: Roggebrood heeft meer tijd nodig om te rijzen, dus het kan wat geduld vergen om te wachten tot het brood verdubbeld is. De tweede stijging gaat meestal langzamer dan de eerste.
  • Shaping The Loaf: Roggedeeg is niet zo elastisch als brooddeeg gemaakt met tarwebloem, dus het kan wat werk vergen om het gevormd te krijgen. Ik heb gemerkt dat het het beste is om het ruim voor de eerste proef te vormen en het dan voorzichtig terug in de balvorm te trekken nadat je het hebt neergeslagen.

Formed round loaf of rye bread with cuts on a lined cookie sheet.

Zelfgemaakt Roggebrood bewaren

Zelfgemaakt Roggebrood bevat geen conserveringsmiddelen, dus de houdbaarheid is slechts een paar dagen bij kamertemperatuur, maar kan met een extra dag of twee worden verlengd als het in de koelkast wordt bewaard.

Kamertemperatuur: Bewaar het brood 2-3 dagen in een luchtdichte verpakking of een grote ritssluitingszak.

Koelkast: Verleng de houdbaarheid van uw brood tot 4-5 dagen wanneer het in een luchtdichte verpakking of grote ritssluitingszak in de koelkast wordt bewaard. Het is het beste om het op kamertemperatuur te laten komen voordat u het aansnijdt.

Freshly baked rye bread.

Meer broodrecepten om te proberen

Brood is een stal van leven. Het wordt voor zowat elke maaltijd gebruikt. Van Franse toast, naar sandwiches , tot roll s , brood neemt een belangrijke plaats in onze voeding. Het levert energie uit koolhydraten en essentiële voedingsstoffen. Brood wordt al duizenden jaren in alle soorten , maten en smaken gemaakt en is het hart van vele culturen. Er is gewoon iets huiselijks en heerlijks als het gaat om zelfgebakken brood. Of je het nu oprolt , vult of snijdt , brood is een van de beste dingen die je ooit op tafel kunt zetten. Probeer deze beproefde broodrecepten vandaag nog!

Brood

Oma's perfecte zelfgemaakte brood

Ontbijt

Snelle kaneelbroodjes van 45 minuten

Brood

Bekroond bananenbrood

Bijgerechten

Copycat Texas Roadhouse Rolls

Roggebrood afdrukken

Roggebrood is een zacht licht brood met een hemelse smaak en een korst om voor te sterven! Super makkelijk en gezond, jij en je dierbaren zullen dol zijn op dit zelfgebakken brood!
Cursus Brood
Keuken Amerikaans
Trefwoord roggebrood recept, rogge lezen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
3 uur opstaan
Totale tijd 3 uur 50 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 156kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • ½ Kopje warm water
  • 1 pakje Actieve Droge Gist
  • 2 Eetlepels Melasse
  • 1 kopje Volle melk kamertemperatuur
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kopje broodmeel
  • ½ kopje volkoren meel
  • 1 kopje roggemeel
  • 2 eetlepels karwijzaad
instructies:

  • Meng in de kom van een mixer het warme water (ongeveer 105°), de melasse en de gist. Laat ongeveer 5 minuten staan tot de gist mooi schuimig is.
  • Voeg de melk, het zout, de plantaardige olie, het broodmeel, het volkoren meel, het roggemeel en het karwijzaad toe. Gebruik het haakhulpstuk om op laag te mixen tot het gecombineerd is en verhoog dan de snelheid naar medium en kneed ongeveer 8-10 minuten tot het deeg glad is.
  • Vet een grote kom in en doe het deeg erin. Bedek het met een theedoek en zet de kom op een warme plaats voor ongeveer 1 -2 uur, of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
  • Als het deeg verdubbeld is, stoot het dan naar beneden en keer het uit op een schoon aanrecht. Laat het ongeveer 5 minuten rusten voordat u uw handen gebruikt om het deeg voorzichtig op het aanrecht te trekken om het in een rond brood te vormen. Leg het brood voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat nog een uur rijzen.
  • Ongeveer 40 minuten na de tweede rijs, verwarm de oven voor op 425 °. Snijd het brood met een scherp mes of een lame brood. Zet in de oven en bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.
  • Laat het brood minimaal 20 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voeding

Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 5g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 2 mg | Natrium: 302mg | Kalium: 174 mg | Vezel: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 37IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 44 mg | IJzer: 1 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo