Ricotta-muffins

Bron

Een vlijmscherp koksmes bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kokin is een vlijmscherp mes een echte must have. Dit koksmes houdt prettig vast dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Dit koksmes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Ik ben niet zo'n zoetekauw, hoewel ik wel een paar zoete dingen heb die ik lekker vind. Op de lijst staan cakey brownies, pure chocolade en melkchocolade zolang het niet te zoet is. Ik kan mysorepak niet weerstaan. De lijst is iets langer, maar ik denk dat je het idee snapt. Ik hou niet echt van frosted banketbakkerijen. Af en toe een muffin vind ik niet erg en als ze citrusachtig zijn zoals deze Lemon Ricotta Muffins, is dat een pluspunt.

Muffins zijn geen ontdooide cupcakes. Cupcakes zijn echt mini- of individuele taarten. Ze worden gemaakt door boter en suiker op te kloppen en vervolgens de andere ingrediënten erdoor te kloppen, zoals voor cake. Ze hebben de neiging om bevroren of bevroren te zijn, maar cupcakes uit mijn kindertijd waren meestal gewoon aan de bovenkant. Muffins daarentegen zijn snelle broden. Dus het proces om ze te maken is door de natte ingrediënten minimaal te mengen met droge.

Ricotta is een ingrediënt dat moeilijk te verkrijgen is waar ik woon. Dus ik maak er thuis een versie van als ik er een nodig heb. Ricotta is een kaas van verse melk die wordt gemaakt door de wei die wordt gebruikt om andere kaas zoals Mozzarella te maken, opnieuw te verwarmen. Ik maak een cheat-versie van Ricotta, net zoals ik paneer maak.

Als je geen Ricotta hebt, kun je paneer gebruiken, maar ik raad je aan om vers gemaakte kruimelige paneer te gebruiken. Droge, in de winkel gekochte paneer heeft niet hetzelfde vochtgehalte als Ricotta zou hebben.

In het onderstaande recept zul je merken dat ik de citroenschil in de suiker wrijf voordat ik de muffins maak. Hierdoor komen de oliën vrij van de schil en krijgt de suiker een echte citroensmaak. Deze citroensuiker geeft een meer citroenachtige smaak dan wanneer je hem gewoon aan het beslag zou toevoegen.

Dit recept maakt Lemon Ricotta Muffins die wat minder zoet zijn. U kunt de suiker verhogen tot tussen 2/3 kop en 3/4 kop voor zoetere muffins. Anders kun je kristalsuiker erover strooien voor wat crunch en extra zoetheid op de muffins. De andere optie is om een citroenachtig suikerglazuur op de gebakken muffins te druppelen.

Ricotta-muffins afdrukken

Ricotta Muffins, makkelijke en niet al te zoete vochtige muffins met citroensmaak, gemaakt met zelfgemaakte ricotta met een crunch van suiker.
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Porties 12 muffins
ingrediënten

  • 2 tl citroenschil
  • 1/2 kop suiker
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 tl zuiveringszout
  • 1/4 tl zout
  • 1 ei
  • 75 g ongezouten boter gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
  • 1 kopje ricotta kaas
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 tl citroenextract
  • 2 tl citroensap
  • Kristalsuiker om te besprenkelen optioneel
instructies:

  • Begin door de citroenschil en de suiker in een kleine kom te doen. Wrijf de schil een paar minuten met je vingers door de suiker. Houd opzij.
  • Klop de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout lichtjes door elkaar in een grote kom.
  • Klop het ei, de gesmolten boter, de ricotta, de melk, het citroenextract en de citroensuiker door elkaar en voeg als laatste het citroensap toe in een middelgrote kom tot een gladde massa.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng ze in een vouwende beweging. Niet te lang mixen. Vouw of roer alles door elkaar tot het net gemengd is. Als je te lang mixt, krijg je zeer dichte en taaie muffins.
  • Gebruik een grote lepel of een ijslepel om elke met papier beklede muffinbeker met beslag te vullen tot iets minder dan 3/4e van elk. Bestrooi de bovenkant van elk met kristalsuiker of besprenkel met glazuur na het bakken.
  • Bak ongeveer 20 minuten op 200C (400F) tot ze gaar zijn. Deze muffins zijn bleek dus niet bruin of ze zullen te gaar worden. Haal uit de oven en verwijder elke muffin uit de kop. Helemaal afkoelen.
  • Als je het besprenkelt met glazuur, meng dan wat poedersuiker met ongeveer een theelepel of twee citroensap en wat citroenschil. Mix tot een gladde en redelijk dikke maar gietende consistentie. Besprenkel de muffins en laat ze drogen voordat je ze serveert of bewaart.

Het bericht Ricotta-muffins verscheen eerst op My Diverse Kitchen – A Vegetarian Blog.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo