Recept voor augurk met kruisbessenwrongel, Thayir nellikai

Bron

Je huidige broodmes daar valt niet langer meer mee te snijden? Wij van keukengerijk.nl weten wat jij nodig hebt. Zie dit dit broodmes, zoiets moois hoort toch in in jouw handen thuis. Er zijn geen bolletjes meer die zullen pletten of kruimelen dankzij dit schatje.

Kruisbes wrongel augurk – Indiase kruisbes ook bekend als amla en nellikai. Een prachtige unieke augurk die goed samengaat met wrongelrijst of zelfs een Zuid-Indiaas lunchmenu .

kruisbessen wrongel augurk recept Kruisbes in wrongel met alle augurk smaken

Heb je een handvol Indiase kruisbes die je op een andere manier wilt gebruiken? Dan moet je dit eens proberen.

Zoals velen van jullie misschien op mijn Instagram hebben gezien, heb ik op drie manieren gebruik gemaakt van verse amla. Neer nellikai , amla augurk en dit.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Gemaakt met de grote variëteit Indiase kruisbes. Nadat ik amla-sap had gemaakt, had ik wat verse nellikai, dus gebruikte het om dit recept te maken.

Indiase kruisbes - Peru nellikai

  • Huisgemaakte wrongel (pure yoghurt)
  • Rode chilipoeder
  • Asafoetida-poeder

Zie receptenkaart voor hoeveelheden.

variaties

Rode chilipoeder – in plaats van rode chilipoeder kun je tijdens het temperen fijngehakte groene chilipeper gebruiken.

Ik gebruikte biologische rode chilipoeder. Het gebruik van Kashmiri-chilipoeder geeft levendigere kleuren.

Twee jaar geleden leerde ik dit recept van mijn schoonvader. Hij vroeg me om het in zijn geheel toe te voegen en een paar dagen te laten trekken.

Maar deze keer heb ik gehakt en toegevoegd omdat ik minder geduld heb om die tijd te geven.

Ik verwees hier eigenlijk naar dit recept, dat oorspronkelijk van Nithi Rajasekaran is, waar ze heeft gevraagd om voor te koken voordat ze wordt toegevoegd.

kruisbessen wrongel augurk Indiase kruisbes in augurksmaak wrongel

Maar dit is de manier waarop mijn FIL het vertelde en ik maakte het ook, het was perfect in orde.

Hoewel ik deze keer een snufje geroosterd fenegriekzaadpoeder heb toegevoegd, was het de vorige keer gewoon asafoetida-poeder dat er royaal in was toegevoegd.

In mijn FIL's eigen woorden, smaakt het het lekkerst met wrongelrijst. Kwark met kwark klonk twijfelachtig voor mij. Maar geloof me, de smaak van kruisbes samen met asafoetida en mosterd was echt goed, en maakte een gewone mor sadam zoals thayir sadam.

Zie dit Nellikai thayir pachadi recept en amla rijst op mijn website!

Video

Is video meer jouw ding, bekijk dan snel een video op Youtube .

Opslag

Je kunt dit een maand in de koelkast bewaren, je kunt ook van nieuwe wrongel wisselen als de wrongel alleen al snel op is. Of zelfs als je voelt dat de wrongel zuur wordt.

Ik bewaar meestal een dag om te weken en bewaar dan altijd in de koelkast. Geef ook een paar dagen in de koelkast, dus in totaal 3 dagen om te weken, zodat de smaken goed in de wrongel trekken.

Top Tip

Zorg ervoor dat u de kruisbessen wast en droog dept voordat u ze in het recept gebruikt. Ook als er bruine vlekken zijn, kunt u deze voor het hakken afsnijden.

Meestal ziet het er bruin uit van buiten dat je het gevoel hebt dat het al bedorven is, maar als je de schil snijdt en ziet, zal het nog steeds vers zijn.

Receptkaart

Augurk van kruisbessenwrongel

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Kruisbessenwrongel augurk | Thayir nellikai recept

Kruisbes wrongel augurk – Indiase kruisbes ook bekend als amla en nellikai. Een prachtige unieke augurk die goed samengaat met wrongelrijst of zelfs een Zuid-Indiaas lunchmenu .
Cursus Kruiden
Keuken Indiaas, Zuid-Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Rusttijd 3 dagen
Totale tijd 3 dagen 15 minuten
Porties 1,5 kopjes
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • 6 Indiase kruisbes Amla/ Nellikai
  • 1 kopje Curd Yoghurt
  • Zout indien nodig
temperen

  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel Mosterd
  • ⅛ theelepel Kurkuma
  • ⅛ theelepel Asafoetida
  • 1 Snufje Fenegriekzaadpoeder
  • 1 theelepel Rode chilipoeder
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Was de kruisbessen en dep ze eerst droog voordat u ze snijdt.
    6 Indiase kruisbes
  • Snijd vervolgens langs de lijnen om in partjes te snijden zonder het zaadje.
  • Snijd daarna in kleine hapklare stukjes.
  • Om kruisbessenwrongel te maken, neem je de wrongel in een mengkom. Voeg er zout aan toe. Proef of het iets zouter is.
    1 kop wrongel, zout indien nodig
  • Klop met een garde soepel.
  • Voeg er gehakte nellikai (amla) aan toe.
  • Verhit ondertussen een kleine tadkapan met olie.
    1 eetlepel olie
  • Sputter eerst mosterd.
    ½ theelepel Mosterd
  • Zet het vuur uit en voeg in de hitte zelf fenegriekzaadpoeder, asafoetida-poeder en kurkuma toe.
    ⅛ theelepel Asafoetida, 1 snuifje Fenegriekzaadpoeder, ⅛ theelepel Kurkuma
  • Zorg ervoor dat het vuur laag is en voeg als laatste rode chilipoeder toe.
    1 theelepel Rode chilipoeder
  • Roer het snel door.
  • Voeg het toe aan de wrongel + amla en meng goed. Houd een dag apart buiten. Daarna twee dagen in de koelkast voordat het klaar is.
Video

Opmerkingen:

  • Je kunt het ook maken zonder fenegriekzaadpoeder en chilipoeder (gebruik in plaats daarvan groene peper)
  • Hele amla kan ook worden toegevoegd, maar het weken duurt langer. Prik en voeg toe om snel te weken.
  • Ik stel voor om op zijn minst in de grootte van klein marmer te hakken, want het geeft een mooie textuur.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Stapsgewijze foto's

1. Was de kruisbessen en dep ze eerst droog voordat u ze snijdt.

step1-de-seed

2. Snijd vervolgens langs de lijnen om in partjes te snijden zonder het zaadje. Snijd daarna in kleine hapklare stukjes.

step1-chop-amla

3. Om kruisbessenwrongel te maken, neem je de wrongel in een mengkom. Voeg er zout aan toe. Proef of het iets zouter is.

stap1-voeg-zout

4. Klop met een garde soepel.

step2-beat-curd

5. Voeg er gehakte nellikai (amla) aan toe.

step4-kruisbessen wrongel augurk

6. Verhit ondertussen een kleine tadkapan met olie. Sputter eerst mosterd.

step5-temper

7. Zet de kachel uit en voeg in de warmte zelf ⅛ theelepel Asafoetida, 1 snuifje Fenegriekzaadpoeder, ⅛ theelepel Kurkuma

step6-chili-poeder

8. Zorg ervoor dat het vuur laag is en voeg tot slot 1 theelepel Rode chilipoeder toe. Roer het snel door.

stap7-roeren Snel roeren zonder rode chilipoeder te verbranden

9. Voeg het toe aan de wrongel + amla en meng goed.

mix wrongel amla voor kruisbessen wrongel augurk

10. Houd een dag apart buiten. Daarna twee dagen in de koelkast voordat het klaar is.

step9-gemengd thayir nellikai Thayir nellikai klaar

Hoe ervan genieten? Voeg een paar stukjes van de geweekte nellikai samen met wrongel toe aan je wrongelrijst, mix en hebben!

kruisbessen wrongel augurk Thayir nellikai

Het bericht Recept voor augurk met kruisbessenwrongel, Thayir nellikai verscheen eerst op Raks Kitchen .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo